Südlü yaşıl çayın faydaları - Damarları bərkidir, stressi yox edir

Südlü yaşıl çayın faydaları - Damarları bərkidir, stressi yox edirSüdlü yaşıl çay az kalorili içki sayılıb, orqanizmə ziyan vurmadığı üçün pəhriz zamanı da istifadə oluna bilir. 
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, yaşıl çayın sayəsində süddə olan xeyirli maddələr daha yaxşı mənimsənildiyinə görə bir çox insanlar bu iki içkini qataraq içirlər. Süd isə öz növbəsində kofeinin orqanizmə olan təsirini zəiflədir. Bundan əlavə hər birimizin bildiyinə görə süd kalsiyum mənbəyidir. Bu isə o deməkdir ki, südlü çay içdikdə, sümük, diş və dırnaqlar bərkiyir. Həmçinin çayın tərkibində olan aşılayıcı maddələr, damarları bərkidir, antioksidantlar isə hüceyrələrin qocalmasının qarşısını alır və onkoloji xəstəliklər haqda xəbərdar edir. Bu məhlul mədə bağırsaq traktına da müsbət təsir edir, stresslə mübarizə aparır və sinir sitemini tənzimləyir.
Südlü çayın dəmlənmə qaydası:
- 1.5 lt südü qaynadıb üzərinə 3 x/q yaşıl çay əlavə edin. Üzərini qapaqla örtün və 20 dəqiqə dəmlənməsinin gözləyin. Sonradan məhlulu süzüb içmək olar.
- 1 fincan dəmlənmiş yaşıl çaya qaynadılmış süd əlavə edin. Bir müddət gözləyin ki, məhlullar tam olaraq qarışsın. Sonradan içə bilərsiniz.
Bu növ məhlulun müxtəlif dəmlənmə üsulları var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1588   Tarix: 07 noyabr 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

turlar.az

gelinlikler yay geyimləri 2025 həkim məsləhəti eroziya xesteliyi neyrosirkulyator distoniya dirnaq pilkalamaq portagalin faydasi kosmetika gözəllik tanisliq nağıllar bedii edebiyyat novruza aid hakisdalar