Təhlükəli kərə yağını necə müəyyən etmək olar? - ƏLAMƏTLƏR
Kərə yağında bitki mənşəli yağları görsəniz, belə bir məhsul almaqdan çəkinmək daha yaxşıdır.
Bu komponentin kərə yağı istehsalında istifadəsinə icazə verilmir.
Milli.Az-ın məlumatına görə, aşağı keyfiyyətli məhsulu tanıya biləcəyiniz başqa əlamətlər də var.
Beləliklə, yağdan çıxan qoxulu qoxu, eləcə də kiçik bir parçanın dadına baxaraq hiss oluna bilən yağlı dad sizi xəbərdar etməlidir. Bu cür "xüsusiyyətlər" bilavasitə onu göstərir ki, saxlama zamanı yağ oksidləşərək xarab olur və indi onun tərkibində yağ turşularının parçalanma məhsulları var.
Bundan əlavə, səthdə daha tünd təbəqə olmadığından və ya peşəkarların dili ilə ştaffın olmadığından əmin olun. O, bu yağın yemək üçün təhlükəsiz olmadığını göstərir.
Tava ilə bir test keyfiyyətsiz məhsulu müəyyən etməyə kömək edə bilər: isti səthlə təmasda olduqda, köpük, fısıltı və ya sıçrama müşahidə etməməlisiniz.
Nəhayət, vaxtı keçmiş malların başqa bir əlaməti qeyri-bərabər rəngləmədir. Yeri gəlmişkən, əgər yağın parlaq sarı rəngi sizi çaşdırırsa, o zaman, əksinə, narahat olmağa dəyməz - ona tez-tez qida boyası əlavə olunur.
Bu əlavə, xüsusilə qışda süddə təbii piqmentlərin miqdarı azaldıqda istifadə edilə bilər.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu məşqin 1 dəqiqəsi gəzməkdən 6 dəfə daha təsirlidir
Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır
Həkimlər panikada: "COVID"ə bənzər yeni virus
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib
2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq
Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri