Təhlükəli kərə yağını necə müəyyən etmək olar? - ƏLAMƏTLƏR

Təhlükəli kərə yağını necə müəyyən etmək olar? - ƏLAMƏTLƏRKərə yağında bitki mənşəli yağları görsəniz, belə bir məhsul almaqdan çəkinmək daha yaxşıdır.
Bu komponentin kərə yağı istehsalında istifadəsinə icazə verilmir.
Milli.Az-ın məlumatına görə, aşağı keyfiyyətli məhsulu tanıya biləcəyiniz başqa əlamətlər də var.
Beləliklə, yağdan çıxan qoxulu qoxu, eləcə də kiçik bir parçanın dadına baxaraq hiss oluna bilən yağlı dad sizi xəbərdar etməlidir. Bu cür "xüsusiyyətlər" bilavasitə onu göstərir ki, saxlama zamanı yağ oksidləşərək xarab olur və indi onun tərkibində yağ turşularının parçalanma məhsulları var.
Bundan əlavə, səthdə daha tünd təbəqə olmadığından və ya peşəkarların dili ilə ştaffın olmadığından əmin olun. O, bu yağın yemək üçün təhlükəsiz olmadığını göstərir.
Tava ilə bir test keyfiyyətsiz məhsulu müəyyən etməyə kömək edə bilər: isti səthlə təmasda olduqda, köpük, fısıltı və ya sıçrama müşahidə etməməlisiniz.
Nəhayət, vaxtı keçmiş malların başqa bir əlaməti qeyri-bərabər rəngləmədir. Yeri gəlmişkən, əgər yağın parlaq sarı rəngi sizi çaşdırırsa, o zaman, əksinə, narahat olmağa dəyməz - ona tez-tez qida boyası əlavə olunur.
Bu əlavə, xüsusilə qışda süddə təbii piqmentlərin miqdarı azaldıqda istifadə edilə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1084   Tarix: 09 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

turlar.az

yay geyimləri 2025 qaşların formalari kosmetoloq dolma reseptleri hamiləlikdə uşağın cinsinin təyini turşu resepti balamı sevirəm kosmetika fitat dostluq mekteb burcler brusell bakteriyası