Təhlükəli kərə yağını necə müəyyən etmək olar? - ƏLAMƏTLƏR
Kərə yağında bitki mənşəli yağları görsəniz, belə bir məhsul almaqdan çəkinmək daha yaxşıdır.
Bu komponentin kərə yağı istehsalında istifadəsinə icazə verilmir.
Milli.Az-ın məlumatına görə, aşağı keyfiyyətli məhsulu tanıya biləcəyiniz başqa əlamətlər də var.
Beləliklə, yağdan çıxan qoxulu qoxu, eləcə də kiçik bir parçanın dadına baxaraq hiss oluna bilən yağlı dad sizi xəbərdar etməlidir. Bu cür "xüsusiyyətlər" bilavasitə onu göstərir ki, saxlama zamanı yağ oksidləşərək xarab olur və indi onun tərkibində yağ turşularının parçalanma məhsulları var.
Bundan əlavə, səthdə daha tünd təbəqə olmadığından və ya peşəkarların dili ilə ştaffın olmadığından əmin olun. O, bu yağın yemək üçün təhlükəsiz olmadığını göstərir.
Tava ilə bir test keyfiyyətsiz məhsulu müəyyən etməyə kömək edə bilər: isti səthlə təmasda olduqda, köpük, fısıltı və ya sıçrama müşahidə etməməlisiniz.
Nəhayət, vaxtı keçmiş malların başqa bir əlaməti qeyri-bərabər rəngləmədir. Yeri gəlmişkən, əgər yağın parlaq sarı rəngi sizi çaşdırırsa, o zaman, əksinə, narahat olmağa dəyməz - ona tez-tez qida boyası əlavə olunur.
Bu əlavə, xüsusilə qışda süddə təbii piqmentlərin miqdarı azaldıqda istifadə edilə bilər.
Milli.Az









Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin