Ürək və sinir sisteminin möhkəmlənməsi üçün kokteyl

Ürək və sinir sisteminin möhkəmlənməsi üçün kokteylBu kokteyl kəllədaxili təzyiqi aşağı salır, arterial təzyiqi normallaşdırır, sakitləşdirici təsir göstərir, spazm və qıcolmaları aradan qaldırır, periferik damarlrda əmələ gələn varikoz genəlməni aradan qaldırır, venoz durğunluğu azaldır, qan dövranını yaxşılaşdırır, tromb əmələ gəlmənin qarşısını alır və xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Kokteyli içdikdə ən yaxşı nəticəni taxikardiyadan, aritmiyadan, yüksək arterial təzyiqdən, kəllədaxili təzyiqdən və müxtəlif növ nevrozlardan əziyyət çəkən adamlar əldə edirlər. Kokteyl içməklə havaya qarşı həssas olan adamların həssaslığını azaltmaq mümkündür.
Kokteyl aşağıdakı qaydada hazırlanır. Kokteylə qatılacaq maddələr hazır halda aptekdən alınır.
-pişikotu cövhəri - 50 ml
-pion cövhəri - 50 ml
-evkalipt cövhəri - 50 ml
-nanə cövhəri - 25 ml
-qırmızı yemişan (boyarışnik) - 50 ml
Bunlar şüşə butulkaya tökülür və üzərinə 10 ədəd mixək əlavə edilir. Qarışım sərin və qaranlq yerdə 2 həftə saxlanılır. Qarışımdan gündə 4 dəfə yeməkdən 15-20 dəqiqə əvvəl 20-25 damcı içilir.
Qarışımın keyfiyyətli və təsirli olmasının istəyirsinizsə, o zaman tərkibindəkiləri dəyişdirmədən və göstərilən ölçüdə qəbul eləmək lazımdır. Qarışımı bir ay qəbul eləmək orqanizmə 2-3 il öz təsitini göstərir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1242   Tarix: 10 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

turlar.az

yay geyimləri 2025 qaşların formalari kosmetoloq dolma reseptleri hamiləlikdə uşağın cinsinin təyini turşu resepti balamı sevirəm kosmetika fitat dostluq mekteb burcler brusell bakteriyası