Xanımlara çox lazımlı hormon...

Xanımlara çox lazımlı hormon...Estrogen, qadınların xarici görünüşü və sağlamlığına cavabdeh olan hormon sayılır.
Bu hormonun çatışmamazlığı bütün orqanizmin funksiyasına təsir edir. Xüsusən bu hal orqanizmdə qadın hormonlarının istehsalı dayandırdıqda başlayır, daha dəqiq desək menopauza zamanı. Estrogenin lazımı sayda olmaması menustral siklin pozaraq onu qeyri sabit edib, ürəyin iş prinsipinin çətinləşdirib və döş xərçənginin əmələ gəlmə təhlükəsini artırır. Həmçinin bunu bilməniz çox vacibdir ki, sağlam çəkinizi saxlamanız çox önəmlidir, çünki, çox çəkisi olan qadın orqanizmi estrogeni çox, azçəkili orqanizm isə az istehsal edir. Hər iki halda yəni onun çoxluğu və azlığı sonsuzluğa və bir sıra digər problemlərə gətirə bilir. Sağlam çəkini saxlamaq üçün əmin olun ki pəhrizinizə lazımlı meyvə və tərəvəzlər daxildir. Yalnız orqanizminizin kifayət qədər estrogen istehsal etməsi üçün müəyyən qədər xeyirli və sağlam yağları (zeytun yağı, balıq) rasionunuza hökmən əlavə etməniz vacibdir.
Bəs hormon orqanizmdə baş verən hormonal pozğunluqların səbəbi nədir?
-nəsillikcə olan problemlər(hər hansı fermentin anadangəlmə çoxluğu və ya çatışmamazlığı)
- stress, əsasən depressiv vəziyyət
- antidepressant və trankvilizatorların qəbulu
- spirtli işkilərdən çox istifadə
- siqaret çəkmək( yumurtalıqların işini pisləşdirir)
- aktiv –hormonal şişlər
- Sərt arıqlama istəyi. Çəkinin kəskin azalması orqanizmə çox pis təsir edə bilər. Xüsusən yumurtalıqlara, onların isə qadın orqanizmi üçün nə qədər önəmli olduğunu hamımız yaxşı bilirik.
Bu, orqanizmimiz üçün çox vacib olan estrogen hormonu haqda sizə çatdıracağımız son məlumat deyil. Çünki onun orqanizmə təsiri çoxsaylı və çoxşaxəlidir. Ən əsası isə odur ki, orqanizminizdə dəyişikliklər baş verdikdə onlara biganə qalmayın...

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1747   Tarix: 11 sentyabr 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

gelinlikler gozel gorunmek həkim məsləhəti sirin qiz statuslari boğaz ağrısı makiyaj kokteyllər kosmetika novruz haqistalari bayatılar bayatı banan vətənə aid atalar sözləri