Xanımların daha bir kabusu: qaralmış dirsəklər - Evdə 10 dəqiqəyə ağartma üsulları

Xanımların daha bir kabusu: qaralmış dirsəklər - Evdə 10 dəqiqəyə ağartma üsullarıAdətən dirsək oynaqların üstündə olan digər hissələrə nisbətən quru olur. Buna görə də uzun müddətli təmas zamanı, məsələn stola dirsəklənərkən bu hissə qaralır. Bu kosmetik defekti aradan qaldırmaq üçün bir çox üsullar mövcuddur.

Medicina.az bu üsullardan bir neçəsini təqdim edir:

Dəri 3 qatdan - epidermis, derma və dərialtı piy qatından təşkil olunub. Epidermis özü də 5 qatdan ibarətdir. Ən üst qat - buynuz qatı xarici təsirlərə daha çox məruz qalır. Buynuz təbəqə öz-özünü yeniləyərək yeni toxumalarla təmin olunur. Bəzi hallarda buynuz təbəqənin bölünməsi ləngiyir ki, bu zaman da dəri qaralır, qabarır, girintili-çıxıntılı olur. Dirsəklərin qaralması maddələr mübadiləsinin pozulmasından da xəbər verə bilər. Həmçinin səbəbi qalxanvari vəzin funksiyasının pozulması, A və E vitamini çatışmazlığı və dəriyə kifayət qədər qulluğun olmaması da ola bilər.

Ev şəraitində dirsəkləri ağartmağın bir sıra üsulları var.

1) Kartof. Yatmazdan əvvəl dirsəklərinizi kartof qaynadılmış suda 10 dəqiqə vanna edin. Daha sonra qidalandırıcı krem çəkin.

2) Qaynadılmış kartofu əzin və süd ilə qarışdırın. Qarışımı salfetin üzərin çəkərək dirsəklərinizə kompres edin. Üstdən bintlə bağlayın. Yarım saat saxlayaraq yuyun.

3) Limon. Qaralmış dirsəkləri ağartmaq üçün 1 çay qaşığı limon suyu və 2 x/q su ilə hazırlanmış məhlul ilə silə bilərsiniz.

4) Qaralmış dirsəklərdən azad olmaq üçün yulaf yarmasını isti suda isladın. Dirsəklərə çəkərək polietilenlə bağlayın. 20 dəqiqədən sonra isti su ilə yuyun.

Xəbərlər     Baxılıb: 1543   Tarix: 10 fevral 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

qadın geyimi sade makiyaj sekilleri geyim və ayaqqabılar qadın doğuşu faydalı qidalar xina qoymaq qaydasi vaginal təmizlik kosmetika uzeyir novruz hakistalari babasil gözəllik sac duzumleri