Xərçəng xəstələri bu xəbəri mütləq oxuyun

Xərçəng xəstələri bu xəbəri mütləq oxuyunOnkoloji xəstəliklər orqanizmdə turşuluğun artması səbəbindən əmələ gəlir və göbələk xəstəlikləri kimi illərlə müalicə tələb edir. Mütəxəssislər limonun orqanizmin pH balansını normallaşdırdığını nəzərə alaraq belə qənaətə gəlmişlər ki, şəkərsiz, yəni qatqısız yeyilən limon orqanizmdə turşuluğu azaldır. Amma səkər tozu qatılmış limonun əks təsirə malik olduğunu nəzərə alaraq mütəxəssisilər onun qatqısız yeyilməsini məsləhət görürlər.
Xanim.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, bundan əlavə araşdırma aparan həkimlər hər gün limon yeyən və ya limon şirəsi içən adamın təsadüfi hallarda xəstələndiyini və az ağrıdığını qeyd edirlər.
Bundan başqa mütəxəssisilər çaya salınmış limon diliminin də faydalı olduğunu qeyd edərək, limon dilimini çaya salmaq lazım gəldiyində onun çəyirdəklərinin mütləq çıxarılmasını söyləyirlər. Belə ki, limon orqanizmə nə qədər müalicəvi təsir göstərirsə, onun çəyirdəkləri bir o qədər toksiki təsir göstərir. Limonun şirəsi dişin emalına pis təsir etməsin diyə diş həkimləri onu çöplə içməyi və ya az miqdar limon şirəsi içdikdən sonra ağız boşluğunu sodalı su ilə yaxalamağı məsləhət görürlər.
Mütəxəssislər limonun kimya terapiyasından 10 000 dəfə güclü olduğunu sübut etmişlər. Ona gərə də limonun onkoloji xəstələrə çox faydalı olduğu söylənilir.
Alimlər sitrus bitkilərinin, ən çox da limonun xərçəng hüceyrələrini öldürmək qabiliyyətinə malik olduğunu söyləyirlər. Limon şirəsi insan orqanizmində hətta infeksiyaları və parazitləri öldürmək qabiliyyətinə də malikdir. Linon qanı durultmaq, təzyiqi aşağı salmaq, ağrıları azaltmaq, antioksidant təsir göstərmək, gərginliyi azaltmaq və sinir sistemini sakitləşdirmək qabiliyyətinə malikdir. Bu hətta labarator şəraitlərdə öz təsdiqini tapmışdır. Lakin müxtəlif dərman vasitələrinin satışı ilə məşğul olub pul qazanmaq istəyənlər, onun istifadəsindən çox, dərmanların satışını məqbul sayırlar.

Xəbərlər     Baxılıb: 1909   Tarix: 20 mart 2018
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq

Dişləri həddindən artıq tez tez və çox güc tətbiq edərək fırçalamaq ağız sağlamlığında ciddi problemlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt və parodontoloq Viktoriya Çeredniçenko deyib. "Artı

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası v

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

qadin dunyasi yay kolleksiyasi gozel gorunmek şef master pustenin faydalari bal şəfadı cəmiyyət kosmetika vətən həsrətinə aid bayatılar bayati tut ağacı tutdudu google novruz bayramı haxışta