Xoşbəxtlik hormonu Oksitosini necə artırmalı? - 7 ÜSUL

Xoşbəxtlik hormonu Oksitosini necə artırmalı? - 7 ÜSULOksitosin beyində həyatdan zövq, xoşbəxtlik hisslərini yaradan hormondur.
Oksitosin həm də doğuş hormonu adlanır. Qadın övladını dünyaya gətirəndə ana ilə körpə ilk dəfə bir-birinə təmas edəndə həm uşaqda, həm anada bu hormon 100 qat artır.
Stresli vəziyyətlərdə, dünyadan üz döndərəndə bu hormonu artırmaq üçün mümkün olan hər bir şeyi sınamalısız.
Bakupost oksitosini artırmağın 7 yolunu təqdim edir.
1. Qucaqlaşın - qucaqlaşma bu hormonu 2 qat artırır. Amerikalı psixoloq Pol Zak gündə ən azı 8 dəfə qucaqlaşmağı tövsiyə edir. Qucaqlaşdığın insan doğma, yad ola bilər. Eləcə də ev heyvanını qucaqlaya bilərsiz.
2. Ünsiyyətdə olun, söhbət edin - doğmalar, dostlarla canlı ünsiyyət bu hormonu hasil edir.
3. Masaja gedin - yüngül, rahatlaşdırıcı relaks masaj bədəndə bu hormonu artırır.
4. Ev heyvanı saxlayın - ona qarşı qayğı beyini rahatladır.
5. Torpağa toxum səpin - bu beynin kimyasını dəyişir. Elə ki, özünüzü enerjisiz hiss etdiz, bitki, toxum əkin.
6. Şokolad yeyin, şərbət için - çalışın bunlar təbii olsun.
7. Mahnı oxuyun - xoş bir mahnını zümzümə edib iş görmək və ya gəzmək də bu hormonu artırır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 925   Tarix: 25 yanvar 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

turlar.az

geyim seçimi sac duzumleri geyim necə seçməli salatlarin bezenmesi yoğun bağırsaq xəstəlikləri erzaqlar azad qadin kosmetika ikizler dostluq banan gözəllik vetene aid bayati