Yaddaşı gücləndirir, xərçənglə mübarizə aparır - Rozmarinin FAYDALARI

Yaddaşı gücləndirir, xərçənglə mübarizə aparır - Rozmarinin FAYDALARIRоzmаrin еfir yаğlаrı ilə zəngindir, ətriyyаtdа, bəzən çörək və qənnаdı istеhsаlındа istifаdə edilir. Bitkidən həmçinin, yаmаclаrın bərkidilməsi və yаşıllаşdırılmаsı üçün də istifаdə edilir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən rozmarinin orqanizmə faydaları ilə bağlı məlumatları təqdim edir.
Bu bitkidən mətbəximizdə kabab basdırma edilən zaman xüsusi dad və ətir vermək üçün istifadə edilir. Lakin ətotunun bilmədiyimiz bir çox xeyiri var.
FAYDALARI:
-Yaddaşı gücləndirir
-Əhvalı yaxşılaşdırır
-Altsheymeri önləyir
-Xərçəng riskini minumuma endirir
-İltihablanmanı azaldır
-Ağrıları yüngülləşdirir
-İmmuniteti qoruyur
-Qanın fəaliyyətini stimullaşdırır
-Bədəni detoksifiye edir
-Orqanizmi bakteriya və infeksiyalardan qoruyur
-Erkən qocalmanın qarşısını alır
-Cildi yaxşı saxlayır
İstifadə qaydası
40 qr. çəmənotunu 2 litr qaynadılmış suda 10 dəqiqə gözlədin. Qan azlığı, həzm problemi, aritmiya, baş gicəllənməsi, baş ağrıları, bronxial astma kimi problemlərdə istifadə edilir. Yuxarıda qeyd etdiyimiz ölçüdə hazırlanıb yaralar yuyulur. Təzə və yaxud qurudulmuş kimi hər iki halda istifadə olunur. Şüşə balonda hava keçirməyən, nəm və işıq düşməyən yerdə saxlanmalıdır. Bu şəkildə mühafizə olunan bitkini 6 ay saxlamq mümkündür. Bu müddət ərzində istifadə isə daha faydalıdır.
ZƏRƏRLƏRİ
Çəmənotu bitkisinin çayını gün ərzində çox içmək olmaz. Əks halda zəhərlənmə olacaq. Buna görə də hamiləlik və süd vermə dönəmində sözügedən bitkinin çayını çox içmək məsləhət deyil. Bu çaydan epilepsiya xəstələrinə içmək olmaz. Çünki epilepsiya tutmalarına təkan verir. Yüksək təzyiq xəstələri də ehtiyatlı olmalıdır. Rozmarin çayının xora və kolit xəstəliyi olanlara mənfi təsiri etmək ehtimalı var. Bəhs etdiyimiz problemlərdən hər hansı biri sizdə varsa, rozmarindən qəti sürətdə uzaq durun.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1442   Tarix: 29 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

qadin sayti gözəllik məhsulları reseptler qrip haqqında vaginal quruluq aroma və fitoterapiya ayaqqabi modelleri 2025 kosmetika yemek reseptleri zəhmət sevgi haxisdalar kokelmek