Yay fəslində istehlak olunması tövsiyə olunan qidalar

Yay fəslində istehlak olunması tövsiyə olunan qidalarİsti havalar insan sağlamlığına müəyyən mənfi təsir ilə yanaşı, yemək və içmə vərdişlərinə də müəyyən təsirlər edir. Buna görə də, yayda daha yüngül və təzə qidalara üstünlük vermək, ağır və yağlı qidalardan uzaq durmaq tövsiyə olunur.
Milli.Az "Unikal"a istinadən yayda istehlak olunması tövsiyə olunan qidaları təqdim edir:
Təzə meyvə və tərəvəzlər:
Xiyar, pomidor, bibər, qarpız, qovun, çiyələk və üzüm kimi meyvə və tərəvəzlər yüksək su tərkibli təravətləndirici qidalardır.
Salatlar:
Göyərti ilə hazırlanan salatlar, xüsusilə zeytun yağı və limon sosları ilə olanlar olduqca yüngül və sağlamdır.
Qatıq və ayran:
Həm təravətləndirici, həm də prebiyotiklərlə zəngin olan qatıq və ayranın yay aylarında tez-tez istehlak edilməsi tövsiyə olunur.
Qızardılmış və ya bişmiş yüngül ətlər:
Toyuq və balıq kimi yağsız ətləri qrildə və ya buğda yüngülcə bişirərək istehlak etmək olar.
Soyuq şorbalar:
Dovğa və ya soyuq qatıq şorbası kimi sərinləşdirən şorbalar yay üçün mükəmməldir.
Su və yüngül içkilər:
Bədənin maye balansını qorumaq üçün yay aylarında bol su içmək önəmlidir. Meyvə şirələri və şəkər əlavə edilməmiş bitki çaylarına üstünlük verilə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 856   Tarix: 30 iyul 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Yuxunun həyatımıza təsiri

Uğurlu insanların enerjili və məhsuldar günə başlamalarının sirri düzgün yuxu rejimində və erkən oyanmaq vərdişində gizlənir. Səhər vaxtında oyanmaq təkcə günə sürətli başlamaq deyil, həm də sağlam həyat və diqqət üçün vacibdir

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

Alimlərdən gözlənilməz nəticə: Artıq çəki həmişə təhlükəli deyil

Danimarkalı alimlər "normal çəki" anlayışına dair illərdir qəbul edilmiş fikirləri şübhə altına alıblar. Avropa Diabet Tədqiqatı Assosiasiyasının (EASD) Vyanada keçirilən illik toplantısında təqdim edilən yeni tədqiqa

.

Turşu xərçəng riskini azaldır

Əhalinin böyük bir hissəsi turşuların mədə üçün yaxşı olmadığına inanaraq istehlak etməkdə tərəddüd edir. Bununla belə, onların ləzzətindən əlavə, ümumi sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olduğu ortaya çıxıb. . xəbər verir ki

.

Hər kəsin istifadə etdiyi bu şampunlar riskli ola bilər

Son dövrlərdə saç boyası tərkibli şampunlara maraq artıb. Bir çox insan saçlarını həm tez, həm də rahat şəkildə rəngləmək üçün bu məhsullara üstünlük verir. xəbər verir ki, xarici mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu ti

.

Çayla birlikdə bu meyvəni qəbul edin - Ömrü 10 il uzadır

Yeni araşdırma göstərib ki, uzun və sağlam ömrün sirri yalnız qidaların miqdarında deyil, həm də müxtəlifliyindədir. xəbər verir ki, mütəxəssislər flavonoidlərlə zəngin qidaların - giləmeyvə, alma, portağal, üzüm və digə

.

Belə bananlar xeyirdən çox zərər verir - Açıqlama

Banan nə qədər çox yetişirsə, onun şəkər miqdarı artır, bağırsaqlar üçün faydalı rezistent nişasta isə azalır. xəbər verir ki, bunu qida eksperti Saurabh Sethi söyləyib. O bildirib ki, lif baxımdan zəngin olan yaşıl, sər

.

Həkim xəbərdarlıq edir: Xiyarın çox istifadəsi şişkinliyə səbəb ola bilər

Xiyar, sağlam qidalanma rasionunda tez-tez yer alan faydalı tərəvəzlərdən biridir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu tərəvəzin həddindən artıq istehlakı mədə-bağırsaq sistemində şişkinlik yarada bilər. Bu barəd

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

turlar.az

toy gecesi toy makiyaji sekilleri qaşların formalari ayaqqabı və çanta hicablı xanımlar hekayələr sevgi kosmetika kosmetika azerbaycan şebnem tovuzlu intim munasibetler sirin qogal bayraq