Yay yaxınlaşır: Kondisionerdən necə düzgün istifadə etmək olar?

Yay yaxınlaşır: Kondisionerdən necə düzgün istifadə etmək olar?Havaların isinməsi ilə birlikdə kondisionerlərə tələbat artır. Yay mövsümündə kondisionerdən düzgün istifadə etmək həm sağlamlıq, həm də enerji qənaəti baxımından böyük əhəmiyyət daşıyır.
Mlli.Az xəbər verir ki, mütəxəssislər isti havalarda kondisionerdən istifadədə diqqət edilməli əsas məqamları açıqlayıb.
İdeal temperatur 24-26°C olmalıdır
Havaların çox isti keçdiyi günlərdə kondisionerin temperaturunu minimuma endirmək təhlükəli ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ideal otaq temperaturu 24-26°C arasında saxlanmalıdır. Daha aşağı temperaturlar orqanizmdə soyuqdəymə və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Hava axını birbaşa insana yönəlməməlidir
Kondisioner istifadə edərkən hava axınının birbaşa insanın üzərinə gəlməməsi tövsiyə olunur. Bu, boyun və bel ağrıları, əzələ tutulmaları kimi narahatlıqların qarşısını almağa kömək edir.
Kondisioneri fasiləsiz işlətmək olmaz
Cihazın fasiləsiz işləməsi enerji sərfiyyatını artırmaqla yanaşı, kondisionerin istismar müddətini də azaldır. Bu səbəblə taymer funksiyasından istifadə etməklə müəyyən saatlardan sonra cihazın avtomatik sönməsi təmin olunmalıdır.
Filtrlər mütəmadi təmizlənməlidir
Kondisionerin havanı səmərəli şəkildə təmizləməsi üçün filtrlərin həftədə ən az bir dəfə tozdan təmizlənməsi tövsiyə olunur. Əgər kondisioner uzun müddət işlədilməyibsə, mövsümə başlamazdan əvvəl texniki baxışdan keçirilməsi vacibdir.
Qapı və pəncərələr bağlı saxlanmalıdır
Cihazın effektiv işləməsi üçün otağın qapı və pəncərələrinin bağlı olması vacibdir. Əks halda, soyuq hava otaqda qalmaz və cihaz daha çox enerji sərf edər.
İsti havadan birbaşa soyuq otağa keçid təhlükəlidir
Mütəxəssislər günəş altında uzun müddət qaldıqdan sonra birbaşa soyuq otağa daxil olmağın orqanizm üçün şok effekti yarada biləcəyini bildirirlər. Bu səbəbdən, temperatur keçidləri tədricən aparılmalıdır.
Qeyd edək ki, kondisionerlərdən düzgün istifadə həm sağlam həyat tərzi, həm də ailə büdcəsinin qorunması baxımından önəmlidir.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 857   Tarix: 26 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir

Son dövrlərdə aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik xurma istehlakı, ümumi xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Çoxları üçün xurma sadəcə şirin bir qəlyanaltı olaraq qalsa da, bu meyvənin sağlamlıq üçün bir ço

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamiləlik maskalar qrip və soyuqdəymə balqabaq plov qara qaragat qaynar qazan kosmetika video oğlaq novruz hakistalari lakonizim