Yeməyi belə bişirəndə, xərçəng riski artır
Həkimlər yemək bişirərkən hansı səhvin qidada kanserogen maddə yaratdığını açıqlayıb.
Medicina.az xəbər verir ki, istənilən qidanın düzgün hazırlanmaması onun mənfi təsirini artırır.
Belə ki, yeməklərin termiki işlənməsi, yəni qızardılması, çox yüksək temperaturda hətta sobada belə bişirilməsi orqanizmi qocaldan sərbəst radikallar və kanserogen maddələri aktivləşdirir.
Xüsusən ətin çox yüksək odda qızardılması, bişirilməsi zamanı yağ qazabənzər maddələrə parçalanır. Bu zaman məhsulun keyfiyyəti düşür, qida yüksək kanserogen təhlükəli olur.
Mütəxəssislər əti suda, buxarda və ya qrildə bişirməyi tövsiyə edir. Eləcə də qaynatma, soyutma yemək daha faydalıdır. Qrildə bişirən zaman ətin yağı tavanın, qazanın dibindəki yağa qarışıb qızmır, qazlara ayrılmır, yağ ətin səthindən özü ayrılıb axır.
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
Bred Pitt dəymiş ziyana görə 20,5 milyon dollar ödəyib
Son Yemək' filminin çəkilişləri başa çatıb
Kimlərə süd içmək olmaz? - Açıqlama
Bu halda ölüm riski artır
Bir dilimi belə təhlükəli ola bilər - Alimlərdən pendirlə bağlı xəbərdarlıq
Narkotik Ceksonun qızının burnunda dəlik açdı, əməliyyatdan imtina etdi
Quş qripi sürətlə yayılır – Rekord səviyyədə yoluxma
Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı