Yeni il salatlarını hansı yaşda uşağa vermək olar?

Yeni il salatlarını hansı yaşda uşağa vermək olar?Yeni il süfrəsində böyüklərlə yanaşı, uşaqların da orqanizmi yüklənir. Azyaşlı uşaqlar isə məhz bayramda ilk dəfə bəzi qidaları dadır.
Milli.Az xəbər verir ki, pediatr Lyubov Andreyevna Yeni ildə aktual olan mayonezli salatların hansı yaşda uşaqlara uyğun olmasından danışıb.
"Mayonezli olivye, paytaxt salatları 8 yaşa qədər uşaqların mədəsi üçün ağır qidadır. Çoxkomponentli qidalar ümumiyyətlə 8-10 yaşdan sonrakı uşaqlara uyğundur. Körpələrə və azyaşlılara vermək mədə-bağırsaq, qaraciyər problemlərinə gətirib çıxara bilər.
Sağlam uşaq belə salatları 10 yaşından yeyə bilər, çünki həzm traktı onu həzm etməyə hazırdır.
Uşaqlara yeni il süfrəsindəkiləri yox, elə öz adət etdikləri yeməkləri verin.
Bayramda uşaqlar arasında həzm pozuntusu, allergiya artır. Uşaqlara çoxlu şirə, bayram şirniyyatları və qarışıq yeməklər verməyin. Tərəvəzli toyuq, ət, oladye, püre və sadə düyü yeyə bilərlər", - o bildirib. (Medicina.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 926   Tarix: 29 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV

Mütəxəssislərə görə, dişlərinizi necə fırçalamağınız ağız sağlamlığı üçün neçə dəfə fırçaladığınızdan daha vacibdir. Səhər və axşam dişlərinizi fırçalamaq əksəriyyətimiz üçün bir vərdişdir. Lakin, mütəxəssislər deyirlər ki

.

Mayonezlə bağlı şok araşdırma – Sağlamlığa ciddi təhlükə imiş

Mayonez dünyanın ən çox istifadə olunan souslarından biridir. Onu salatlarda, sendviçlərdə, qəlyanaltılarda və hətta qızartmalarda görmək adi haldır. Lakin yeni araşdırmalar bu iştahaaçan sousun arxasında sağlamlıq üçün cidd

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq

Bir çox insan gecələr pişiyi və ya iti ilə yatmağı rahatlaşdırıcı hesab edir. Onların istiliyi və sakit nəfəsi bəzən ən gözəl yuxu yoldaşı kimi görünür. Lakin baytar mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: bu vərdiş hər zaman zərərsi

.

3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir

Uzunmüddətli öskürək ağciyər xərçənginin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin (NHS) mütəxəssisləri xəbərdarlıq ediblər ki, üç həftədən çox davam edən öskürək ağciyər xərçənginin ilki

.

C vitamininin payızda faydaları

"Payızda C vitamini və digər qida əlavələrinin nəzarətsiz şəkildə istifadəsi soyuqdəymə riskini azaltmır və xəstəliyin gedişatını yüngülləşdirmir". -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı professor, Avropa Tibb Mərkəzini

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

turlar.az

geyim seçimi geyim dəbləri geymler 2025 göz xəstəlikləri aşıq sizanaga qarsi maskalar uc baci dolmasi kosmetika xocali mikayıl abdullayev mekteb novruz bayramina aid hakisdalar əfsanələr