14 gün şəkər yeməsək orqanizmdə nə baş verər?

14 gün şəkər yeməsək orqanizmdə nə baş verər?Şəkərdən iki həftəlik imtina müsbət nəticələr verə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, tanınmış qastroenteroloq Dr. Saurabh Sethinin dediyinə əsasən 14 gün ərzində şəkəri tamamilə tərk etmək qaraciyər və bağırsaq sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər. Bu müddətdə üz şişkinliyinin azalması, qarın piylərinin əriməsi, daha sağlam bağırsaq mikroflorası və daha təmiz dəri kimi faydalar müşahidə olunur.
Dr. Sethi xəstələrində şəkəri tərk etdikdən sonra diqqətəlayiq sağlamlıq dəyişiklikləri göründüyünü bildirir. Şəkərin həddindən artıq qəbulu yüksək qan təzyiqi, iltihablanma, kökəlmə, diabet və yağlı qaraciyər xəstəliyi kimi ciddi problemlərə səbəb ola bilər. Həmçinin bu vərdiş ürək-damar xəstəlikləri və iflic riskini artırır.
Dr. Sethi izah edir ki, bu müddət ərzində üzün daha təbii formasına qayıtması, gözlər ətrafında şişkinliyin azalması və qaraciyər piylərinin əriməsi nəticəsində qarın bölgəsində də incəlmə müşahidə edilir. Şəkəri tərk etmək həm də sağlam bağırsaq mikroflorasını bərpa edərək həzm sisteminin funksiyasını yaxşılaşdırır. Bundan əlavə, sızanaq və ya qızartılar azalır, dəri daha təmiz və parlaq görünür.
FDA-nın məlumatına görə, gündəlik şəkər qəbulu üçün tövsiyə olunan hədd 50 qramdır. Şəkərsiz qidalanma ilk günlərdə halsızlıq və yorğunluq yarada bilər, lakin orqanizm daha davamlı enerji mənbələrinə uyğunlaşdıqca bu təsirlər azalır. Şəkərin kəsilməsi qan şəkərini stabilləşdirir, ani enerji azalmasını və aclıq krizlərini azaldır. Bununla yanaşı, dadbilmə qabiliyyətində də dəyişikliklər müşahidə olunur: əvvəllər dadsız görünən meyvələr daha dadlı hiss edilir.
Şəkəri həyatınızdan çıxarmaq yuxu keyfiyyətini artırır, daha rahat yatmağa və tam enerjili oyanmağa kömək edir. Bu müddət ərzində bağırsaq florasının bərpası, həzm problemlərinin aradan qalxması və ümumi sağlamlıq göstəricilərinin yaxşılaşması mümkündür.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 572   Tarix: 28 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Məşhur ətirlərin ölümcül təhlükəsi

Tərkibində ftalatlar olan lüks ətirlər xərçəngin inkişafına səbəb ola bilər. -ın məlumatına görə, bu barədə moda tarixçisi və ətir mütəxəssisi Tala Baeva xəbərdarlıq edib. Hansı ətir xərçəngə səbəb olur?. Baevanın dediy

.

COVID-19-dan sonra insanlarda böyrək funksiyaları daha sürətlə zəifləyir?

İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri müəyyən ediblər ki, böyrək funksiyaları koronavirus infeksiyasından sonra adi pnevmoniya və ya digər kəskin respirator xəstəliklərdən (KRX) sonrakına nisbətən təxminən 47 % daha sürətl

.

Bağırsaq xərçəngi yaradan vərdişlər - Milyonlarla insan bunu edir

Alimlər müəyyənləşdiriblər ki, milyonlarla insanın bilmədən etdiyi bu səhv yoğun bağırsaq ( kolon ) xərçəngi yarada bilir. xəbər verir ki, kolon xərçənginin əsas risk amilləri arasında siqaret çəkmək və antibiotiklərin nəzarətsi

.

Bu meyvə infarkt və xərçəngin qarşısını 39% alır: Erkən ölüm riskini aradan qaldırır

Sağlam qidalanma uzunömürlülüyün və sağlam həyat tərzinin əsasını təşkil edir. Mütəxəssislər tərəfindən aparılan araşdırmalar göstərir ki, müxtəlif meyvə və tərəvəzlərdən ibarət qidalanma infarkt və xərçəng kimi xroniki xəstəlikləri

.

İşləyənlərin DİQQƏTİNƏ: Düzgün oturmasanız ciddi problemlər yarana bilər

Düzgün duruş bədənin balansını qorumaq və onurğanın düzgün işləməsini təmin etmək baxımından son dərəcə vacibdir. xəbər verir ki, hər gün bir çox saatımızı oturaraq və uzanaraq keçiririk. Bu zaman düzgün duruşa diqqət yetirmək

.

Hansı kefir daha faydalıdır?

Kefirin faydaları onun tərkibindən, fermentasiya prosesindən və istehsal metodundan asılıdır. xəbər verir ki, fərqli kefir növlərinin arasında ən faydalısını seçmək üçün aşağıdakı məqamları nəzərə almaq vacibdir:. Evdə hazırlanmı

.

Damaqda ağ yara: Evdə necə təmizləmək olar?

Damaqda ağ yara (məsələn, afta və ya ağız yarası) adətən stres, immunitetin zəifləməsi, zədə və ya müəyyən qida və dərmanlara həssaslıq səbəbindən yaranır. bu yaraları təmizləmək və ağrını azaltmaq üçün sizə aşağıdakı üsullar

.

Çay və qəhvə: Hansı daha zərərlidir?

Tədqiqatlar göstərir ki, çay insult riskini azaldır, qəhvə isə artırır. xəbər verir ki, gündə 4-dən çox fincan qəhvə içmək insult ehtimalını yüksəldə bilər. Çay isə qan şəkərini tənzimləyir, ürək sağlamlığını yaxşılaşdırı

.

Bəhməzə limon qatıb acqarına için

Yeməkdən əvvəl bəhməz və limon qarışımı qəbul etmək orqanizm üçün faydalırır. xəbər verir ki, yeməkdən əvvəl qəbul edilən bəhməz və limon qarışımı bədəni gücləndirir və bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Xüsusil

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi hamiləlik gelinlikler düşüncə dərsi 2024 geyimi həsrət şəkilləri firni hazirlanmasi novruz hakistasi xerçeng maraqli hakistalar atalar sözləri vətənə aid atalar sözləri