40 yaşdan yuxarı olanlar üçün kakaonun faydaları

40 yaşdan yuxarı olanlar üçün kakaonun faydalarıDadlı kakao içkisi insan orqanizminə enerji verir, onu virus və infeksiyalardan qoruyur. Səhərlər bir fincan kakao içmək əhval ruhiyyəni yüksəldir, orqanizmin həyat tonusunu artırır. Onun tərkibində yaddaşı möhkəmləndirən və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdıran maddələr var. Kakao qanda xolesterinin miqidarını normallaşdırmaq qabiliyyətinə malikdir. Kakao tərkibində çoxlu faydalı maddələr, mikroelementlər olan qidalardandır. Onun tərkibində olan sinkin miqdarını başqa qidalarda olan sinkin miqdarı ilə müqayisə etmək mümkün deyil. Kakao dənələrinin tərkibi 12-15% yağlardan, 6-10% karbohidratlardan, B qrup vitaminlərdən, liflərdən və antioksidantlardan ibarətdir.
Son illərin araşdırmaları kakaonun tərkibində başqa bir birləşmənin(kokoxil) olduğunu aşkar edib. Bu maddə dəri hüceyrələrinin təzələnməsinə, yaraların sağalmasına, qırışların aradan qalxmasına səbəb olur. Kakaonun tərkibində epikatexin adlı maddə var ki, bu orqanizmdə diabet, xərçəng, infarfkt və insult kimi təhlükəli xəstəliklərin əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
ABŞ-dan olan bir qrup alim kakaonun tərkibində kalori olmasına baxmayaraq onun artıq çəkiyə səbəb olmadığını sübut edib. Onlar hətta az miqdarda kakao içməyin orqanizmə çox faydası olduğunu qeyd edirlər. Mütəxəssislər kakaonun günün birinci yarısında içməyi məsləhət bilir. Kakaonun tərkibində olan melanin piqmenti dərini ulrtabənövşəyi şüalardan və dəri yanıqlarından qoruyur.
Kakao güclü antioksidantdır. O maqnium və vitaminlərlə zəngindir. Sizə təqdim edilən resept 40 yaşdan yuxarı adamlar üçün çox faydalı və əvəzedilməzdir.
Reseptin tərkibində olan darçın qan dövranını yaxşılaşdırır, iltihab əlamətlərini aradan qaldırır, mixək antiseptik təsir göstərir və ağrıkəsici xüsusiyyətə malikdir.
Tərkibindəkilər:
- 2 stəkan süd
- ½ xörək qaşığı kakao və ya şokolad
- 1 çay qaşığı darçın
- ½ çay qaşığı mixək
- 1 çimdik duz
- ¼ çay qaşığı şəkər tozu
Hazırlanması:
Kakao və ya şokolad qaba tökülür, ədviyyatlar əlavə edilir, şəkər tozu və duz qatılaraq qarışdırılır. Sonda süd əlavə edilərək zəif odun üzərində qarışdırılaraq bişirilir. Qarışdırmaqda məqsəd isə ədviyyatların süddə tam həll olmasına nail olmaqdır. Süd qaynayana qədər qarışdırılır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1113   Tarix: 28 yanvar 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bu əlamətlər sizdə də varsa, diqqət edin

Cəmiyyət arasında kifayət qədər yayılmış olmasına baxmayaraq, çox vaxt fərq edilməyən hipertoniya, yəni yüksək qan təzyiqi, mütəxəssislərə görə səssiz irəliləyən ən təhlükəli sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Mütəxəssislə

.

Qara, yaşıl və ya adaçayı deyil: Ən sağlam çay bu imiş

Qış yaxınlaşdıqca "hansı çay həqiqətən faydalıdır?" sualı yenidən gündəmə gəlib. Mütəxəssislərin və elmi tədqiqatların nəticələrinə görə, nə qara, nə yaşıl, nə də adaçayı - ən sağlam çay ıhlamur (cökə) sayılır

.

Sümük xərçənginin də çarəsi tapıldı

Ağrıkəsicilərin xərçənglə mübarizədə yeni potensialı aşkarlanıb. bildirir ki, ABŞ-nin Con Hopkins Tibb Məktəbinin alimləri bəzi ağrıkəsici dərmanların təkcə ağrını azaltmadığını, həm də xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini ləngid

.

Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?

Yaşıl çayı içmək üçün ən doğru vaxt hansıdır və gündə nə qədər içilməlidir?. yaşıl çayın faydalarından tutmuş, onu içmək üçün ən uyğun vaxtlara qədər bütün detalları təqdim edir. Yaşıl çay yüksək keyfiyyəti və zəngin tərkib

.

Kişilərin ürəyi daha zəif olur - Həkim təsdiqlədi

Kardioloq Yekaterina Paukova kişilərdə qəfil ürək dayanması riskinin qadınlara nisbətən daha çox olduğunu bildirib. xəbər verir ki, kardioloqun fikrincə ürəyin dayanması adətən həyati təhlükə yaradan ritm pozğunluqları mədəci

.

Bu antidepresanların daha ciddi yan təsirləri var - Xəbərdarlıq

Yeni araşdırma göstərib ki, bütün antidepresanlar fiziki təsirlər baxımından eyni deyil. Bəzi dərmanlar bədən çəkisində, ürək döyüntüsündə və qan təzyiqində ciddi dəyişikliklərə səbəb ola bilər, digərləri isə nisbətən zərərsi

.

Həftədə ən azı 2 dəfə bu balığı yeyin - Həkim məsləhəti

Həkimlər bildirirlər ki, balıq orqanizm üçün ən vacib zülal və omeqa-3 mənbələrindən biridir. Xüsusilə somon, skumbriya, sardina və siyənək kimi yağlı balıqların həftədə ən azı iki dəfə qidalanmaya daxil edilməsi ürək, beyi

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümüklərin kütləsi artır

turlar.az

reseptler geyim dəbləri makiyaj etmek qaydalari sepkilere qarsi günel facebook seksin növləri içi doldurulmuş badımcan turşusu kosmetika yutube aysel vətən həsrətinə aid bayatılar qardasa aid haxistalar layla