50 yaşdan yuxarı insanlar üçün ən sağlam balıq

50 yaşdan yuxarı insanlar üçün ən sağlam balıq50 yaşdan yuxarı insanlar öz sağlamlıqlarına xüsusi diqqət yetirməli, sağlam qidalar seçməlidirlər. Belə qidalardan biri balıqdır, lakin ən qidalı növünü tapmaq bəzən çətin ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, yaşlı insanlar zülallı qidalar seçərkən balığa üstünlük verməlidir.
Ən faydalı balıq növlərindən biri adi siyənəkdir. Tərkibində digər qidalarda nadir hallarda rast gəlinən bir çox qida maddəsi var.
Siyənəyin faydalı xüsusiyyətləri
Omeqa-3 yağ turşuları
Siyənək omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir
İnsult və infarkt kimi ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
Bədəndə iltihablı prosesləri azaldır.
Beyin fəaliyyətini və yaddaşı yaxşılaşdırır.
Demans inkişaf riskini azaldır.
Sümükləri və oynaqları gücləndirir.
Vitamin B12
Siyənək həm də B12 vitamininin əla mənbəyidir, 
Siyənəyin tərkibində olan bu vitamin sümükləri və dişləri gücləndirir, xərçəng riskini azaldır və sağlam immun sistemini dəstəkləyir.
Selenium
Siyənəyin tərkibindəki selenium bədəni gücləndirir və güclü antioksidant kimi çıxış edir.
Yod
Siyənəyin tərkibində də olan yod tiroid funksiyasını yaxşılaşdırır və maddələr mübadiləsini tənzimləməyə kömək edir.
Digər sağlam balıq növləri
Əgər nədənsə siyənək balığı yeyə bilmirsinizsə və ya yemək istəmirsinizsə, digər sağlam balıq növləri də var:
Skumbriya: Zülalda yüksəkdir
Alabalıq: Xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.
Qızılbalıq: Bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır və yaşlı insanlar üçün əla protein mənbəyidir.
Sazan: Qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır və beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Fərdi ehtiyacları və balıqlara qarşı mümkün allergik reaksiyaları nəzərə almağı unutmayın. Pəhriz dəyişikliyi etməzdən əvvəl sizin üçün ən yaxşı pəhrizi təyin etmək üçün həmişə həkiminizlə məsləhətləşin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 807   Tarix: 30 iyun 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

"Azərbaycanlıların ən çox əziyyət çəkdiyi xəstəliyin çarəsi budur"

Azərbaycanda zob xəstəliyi (qalxanabənzər vəzin böyüməsi və ya disfunksiyası) kifayət qədər yayılmış sağlamlıq problemidir. Demək olar ki, əhalinin 50 faizi bu xəstəlikdən əziyyət çəkir. bildirir ki, mövzu ilə bağlı -a danışan tanınmı

.

Kor-koranə edilən "TÜRKƏÇARƏ"nin fəsadları

Çoxumuz xəstələnən kimi həkimdən öncə dədə-baba, nənə-bibi üsulunu sınayırıq. Hansısa otlardan inhalyasiya, buxar, isti kartofdan burunun üstünə kompress, yanığa qatıq və ya sidik çəkmək və s. Yəqin ki, bunlar haqqında eşitmisi

.

Nanəli-limonlu çayın möcüzəvi faydaları

Türkiyədə xalq təbabətinin ən yayılmış məlhəmi sayılan nanə və limon içkisinin nəyə faydalı olduğu xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq istəyənlərin ən çox verdiyi suallardandır. Nanə və limon təbii şəfa mənbəyidi

.

İnsan həftədə nə qədər ət yeməlidir?

Ət və ət məhsulları zülal və digər qida mənbəyidir və insan qidasında mühüm yer tutur. Lakin onun həddindən artıq istifadəsi bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər insanı

.

Siqareti bu məhsullarla tərgidə bilərsiniz

Siqareti tərgitmək istəyənlər üçün bir çox məhsul və metod mövcuddur. Bu məhsullar, tərgitmə prosesini asanlaşdıraraq nikotin asılılığını azaltmaq məqsədi daşıyır. ən çox tövsiyə edilən məhsullar və üsulları sizə təqdim edir:

.

Təbii diş ağardıcı məhsul

Harvard Stomatologiya Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, brokoli, kivi və badamın birləşməsi güclü ağardıcı effekt yaradır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Journal of Dental Research"

.

Dərdlərin dərmanı olan narı bu insanlar qəti yeməsin

Nar (nar meyvəsi) ümumiyyətlə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda müəyyən insanlar üçün problem yarada bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda nar yeməkdən çəkinmək tövsiyə olunur:. Mədə-bağırsaq problemləri olanlar

.

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli makiyaj instagram sac duzumleri gəlinliklər kişi dünyası seks hekayələri 2024 zaur baxşəliyev gözəllik hakışda yemek reseptleri toy gecesi əqrəb