50 yaşdan yuxarı qadınlar üçün səhər yeməyi

50 yaşdan yuxarı qadınlar üçün səhər yeməyiYaşlı insanlar üçün həkimlər yüngül və sağlam qidalarla zəngin olan proteinli səhər yeməyi seçməyi məsləhət görürlər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, 50 yaşından sonra pəhrizinizi nəzərdən keçirmək və həzmi dəstəkləmək, qırışların qarşısını almaq üçün daha çox protein qidaları əlavə etmək vacibdir.
Bəs, 50 yaşdan yuxarı qadınlar hansı səhər yeməyinə üstünlük verməlidir? 
Dietoloq Emi Qudson, zülalla zəngin qidaları səhər yeməyinə daxil etməyi məsləhət görür. Çünki zülal yaşlandıqca orqanizm üçün xüsusilə vacib olur.
Qudson deyir: "Ən yaxşı səhər yeməyi yüksək keyfiyyətli protein ehtiva edən səhər yeməyidir".
50 yaşdan sonra bədən arıq əzələ kütləsinin 2-3%-ni itirməyə başlayır ki, bu da zülalın əhəmiyyətini daha da artırır. Diyetoloq bədəni əzələləri bərpa etmək və bir neçə saat tox saxlamaq üçün lazım olan amin turşuları ilə təmin etmək üçün səhər yeməyinə 25-30 qram protein almağı tövsiyə edir.
Səhər yeməyinə nə daxil edilməlidir?
Kifayət qədər protein əldə etmək üçün iki yumurta yemək və bir az qoz-fındıq, toxumla yarım stəkan yulaf əzməsi hazırlamaq tövsiyə edilir. Yulaf əzməsi yaşlanma prosesini yavaşlatmaq üçün əla qidadır. Çünki o, qanda şəkər və xolesterin səviyyəsini normal saxlamağa kömək edən antioksidanlarla zəngindir.
Dietoloqlar C vitamini və antioksidantlarla təmin edən giləmeyvələrin əhəmiyyətini də vurğulayıb. Lif həzmi yaxşılaşdırmağa, çəkiyə nəzarət etməyə və diabet, ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərdən qorunmağa kömək edir.
Avokado tostu şəklində tapıla bilən sağlam yağları unutmayın. Bu meyvə bağırsaq sağlamlığı üçün faydalı olan liflə, eləcə də orqanizm üçün vacib olan, lakin həmişə kifayət qədər miqdarda təmin edilməyən omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Bundan əlavə, avokadonun tərkibindəki yağlar dərinizi yumşaq və elastik saxlamağa kömək edir, qırışların yaranmasının qarşısını alır. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 896   Tarix: 04 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?

Kömür tərkibli diş pastaları indi populyardır, ancaq onların effektivliyi həmişə elmi əsaslarla təsdiqlənmir. xəbər verir ki, bunu tibbi eksperti Natalya Urvantseva deyib. "Qeyri-adi komponentlər, rəngli əlavələr v

.

Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq

Evdə təmizlik zamanı istifadə olunan bəzi vasitələr sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, bəzi təmizlik vasitələrinin tərkibində olan formaldehid, ftalatlar və uçucu üzvi birləşmələr kimi maddələr havada toplanara

.

Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı

ABŞ-nin Meyo Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalma prosesi piylənmənin, II tip şəkərli diabetin və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələr

.

Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir

Rusiyalı həkim ən zərərli səhər yeməyini açıqlayıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Maksim Kuznetsov səhər yeməyi üçün ən zərərli variantın hansı olduğunu açıqlayıb. Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyində bir neçə növ yağ mənbəyini

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb

Mayamidən olan alimlərin apardığı yeni araşdırma müntəzəm spirtli içki qəbulunun mədəaltı vəzi xərçənginin yaranma riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Mail" nəşrində dərc olunan məlumat

turlar.az

qadın geyimi geyim necə seçməli qadin dunyasi bizim mətbəx saç maskaları adət ənənələr ehtiraslı şəkillər kosmetika seksler əqrəb uzeyir hacibeyli rus dili efsaneler