Açıq şəraitdə satılan qoz təhlükə saçır - DİQQƏT

Açıq şəraitdə satılan qoz təhlükə saçır - DİQQƏTQoz ən çox üstünlük verilən və satılan çərəz növüdür. Sağlamlığa faydaları ilə tanınan qoza həm tək, həm də şirniyatların tərkibində üstünlük verilir. Bu qədər çox yediyimiz qozun, açıq havada şəraitində satıldıqda təhlükəli olduğunu bilirsinizmi?
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, qoz alarkən seçdiyimiz məhsulun rəsmi yoxlamalardan keçdiyini, harada və kim tərəfindən istehsal olunduğunu, tövsiyə olunan istehlak tarixini bilməyimiz vacibdir.
Ən böyük zərər AFLATOKSiNDİR!
Açıq şəraitdə satılan məhsulların ciddi mikrobioloji risklərinə diqqət çəkən alimlər bildirib ki, bu zaman məhsulların üzərində hər cürə mikrob və küf toplanır. Çərəzlər üzərində çoxalan bu kiflərdən ən zərərlisi isə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı tərəfindən xərçəngə səbəb olan maddələr siyahısında bir nömrəli kanserogen maddə kimi göstərilən aflatoksindir.
Aflotoksin uyğun şəraitdə qurulmayan və mühafizə edilməyən, açıq şəraitdə saxlanan çərəzlər, ədviyyat və quru meyvələrin üzərində gözlə görülə bilməyən kiflənmə nəticəsində ortaya çıxan maddədir. BU kimyəvi maddə son dərəcə zəhərlidir.
Buna görə mütəxəssislər aldığınız çərəzlərə mütləq şəkildə diqqət etməyinizi tövsiyə edir. Belə ki, çərəzlərin təzə olduğun əmin olduqdan sonra almaq lazımdır. Gigiyena baxımından maksimum təmiz olan məhsulları istifadə etmək gərəkdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1579   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ac qalmağın inanılmaz FAYDALARI

Ac qalmaq, xüsusilə də aralıqlı oruc (intermittent fasting) və uzun müddətli aclıq kimi metodlarla düzgün tətbiq edildikdə, orqanizmə bir sıra faydalar verə bilər. Bu faydalar həm metabolik, həm də ümumi sağlamlıq baxımında

.

Düz qarına sahib olmaq üçün nə edək?

Düz qarına sahib olmaq üçün düzgün qidalanma, müntəzəm idman və sağlam həyat tərzi vacibdir. xəbər verir ki, birinci növbədə, şəkərli və işlənmiş qidalardan uzaq duraraq zülal, sağlam yağlar və lif baxımından zəngin qidala

.

Kəsmiyin elə FAYDALARI var ki

Kəsmik insan orqanizmi üçün faydalı qidalardan biri olan qatılaşmış süd məhsuludur. Onun tərkibində çoxlu mineral və mikroelementlər var. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  kəsmik kalsium, fosfor, B12 vitamini ilə zəngindir

.

Noxudu necə tez bişirmək olar?

Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?. xəbər verir ki, əgər noxudu gecədən islatmadan te

.

Ən ölümcül xərçəng növü açıqlandı

Tanınmış melanomanın kölgəsində daha çox yayılmış və ölümcül bir xərçəng növü diqqətdən kənarda qalıb. -ın xəbərinə görə, melanoma bütün xərçəng növləri arasında ən təhlükəlilərdən biridir və hər il on minlərlə insanın həyatın

.

Yaz depressiyası daha çox bu şəxslərə təsir edir

Yaz mövsümünün gəlməsi ilə çox insan təbiətin canlanması və günəşin istiliyindən faydalanaraq özünü daha yaxşı hiss edir. Lakin bəzi insanlar, xüsusilə də yaz depressiyasından əziyyət çəkənlər üçün bu dövr tam əksinə olur

.

Uşaqlar neçə yaşdan qəhvə içə bilər?

Böyüklər üçün faydalı hesab edilən bəzi qidalar uşaqlar üçün uyğun olmaya bilər. Məsələn, araşdırmalar göstərir ki, qəhvə şəkərli diabet, ürək xəstəlikləri, insult və demensiya riskini azalda bilər. Lakin bu, uşaqlar üçü

.

Quş qripi bu qidada sağ qalırmış - FOTO

HPA1 H5N1 quş qripi virusu çiy süddən pendir hazırlanması prosesini "sağ" keçirə bilər. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "bioRxiv" platformasında dərc olunub. Alimlər izah ediblər ki

.

Bayram günlərində qidalanma: 5 qızıl qayda - dietoloq

Bayram günlərində yağlı və ağır qidaların, eləcə də şəkərli məhsulların həddindən artıq istehlakı həzm problemlərinə, qan şəkərinin ani yüksəlməsinə, arterial təzyiqin artmasına və çəki probleminə səbəb ola bilər. Xüsusil

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri sade makiyaj sekilleri maskalar şorba reseptləri fitness seks pozasi xren yarpagi novruz hakisdalari kəlamlar tərəzi bürcü babasil nizami gencevi