Albalının daha bir SİRRİ AÇILDI: Hər yarpağında həyat var

Albalının daha bir SİRRİ AÇILDI: Hər yarpağında həyat varİdman həkimi, dietoloq-dietoloq Anton Brykin ən faydalı meyvə və giləmeyvələrin adlarını açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, o, Gazeta.ru-ya müsahibəsində həmin meyvələrin xüsusiyyətlərindən danışıb.
O bildirib ki, təbii şəraitdə yetişdirilən, dondurulmayan, konservləşdirilmədiyi üçün mövsümi meyvə və giləmeyvələri seçmək daha yaxşıdır.
Brykin deyib ki, yazın ən faydalı meyvələrindən biri almadır. O qeyd edib ki, bu meyvə qiymətli askorbin turşusu, kalium, silisium, kobalt, molibden, mis və xrom mənbəyidir. Alma beyin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir, xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, immuniteti dəstəkləyir. Bundan əlavə, bişdikdə, öd daşı əmələ gəlməsinin qarşısını alırlar.
Portağal çox faydalıdır, tərkibində çoxlu miqdarda C, B vitaminləri və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdıran lif var. Meyvə əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıracaq və immunitet sistemini gücləndirəcək, o cümlədən xəstəlikdən sonra. Və təzə sıxılmış portağal suyu iştahı stimullaşdıracaq, toksinləri çıxaracaq və aterosklerozla mübarizə aparmağa kömək edəcək.
Digər sağlam meyvə avokadodur. Ekspertin sözlərinə görə, onun tərkibində çoxlu doymamış yağ turşuları, K, E və B9 vitaminləri, həmçinin kalium, fol və askorbin turşusu var. Avokado ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldacaq, həzmi yaxşılaşdıracaq, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıracaq, osteoporozun qarşısını almağa kömək edəcək, oynaqları və sümükləri gücləndirəcək.
O həmçinin yazda mövcud olan giləmeyvələrdən albalı, yabanı çiyələk və çiyələkləri seçib. 100 qram albalıda gündəlik C vitamini ehtiyacının 20%-i, yarpaqlarında isə daha çox olur. Soyuqdəymə zamanı çaya əlavə etmək yaxşıdır.
Bu giləmeyvə tərkibində kobalt, silikon, kalium və melatoninə bənzər bir maddə var. Yüngül sakitləşdirici təsir göstərir, normal həzmi təşviq edir, qəbizliyə kömək edir, ürək dərəcəsini normallaşdırır, tromboz riskini azaldır və qanın laxtalanmasını yaxşılaşdırır.
Çiyələk kalium, maqnezium, C vitamini, meyvə turşuları və liflə zəngindir. Ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qan təzyiqini normallaşdırır, ödemi aradan qaldırır və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır. Tərkibində sümükləri gücləndirən kalsium və ftor da var.
Və nəhayət, çiyələk. Tərkibində askorbin turşusu, molibden, manqan və mis var. Təzə giləmeyvə və onların həlimi həzmi yaxşılaşdırır. Çiyələyin iltihab əleyhinə təsiri qastrit, kolit, dizenteriya üçün faydalıdır. Bu, aterosklerozdan əziyyət çəkən insanlar, böyrək, sidik kisəsi və dalaq xəstəlikləri olanlar üçün yaxşı məhsuldur. (publika.az)
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 942   Tarix: 18 aprel 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Belə vəziyyətdə su içsəniz

Daha sağlam və fit bir bədənə sahib olmaq üçün görülməli olan əsas işlərdən biri də su içməkdir. Bəzi insanlar su içməyi sevərkən, bəziləri günlərlə su içməyə bilər. Su içməmək orqanizm üçün ən zərərli vərdişlər sırasındadır

.

Hansı insanlar xərçəngə daha çox tutulur?

Ekspertlərin fikrincə, xərçəng xəstəliyinə müxtəlif amillər, o cümlədən insanların psixoloji xüsusiyyətləri, dəyər sistemi və həyata ümumi münasibət səbəb ola bilər. . -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, mənfi emosiyalar

.

Tünd şokoladın faydası

Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimlər

.

Bu səhvimiz bananı zəhərə çevirir

Banan sağlamlıq üçün ən faydalı meyvələrdən biridir. xəbər verir ki, qan şəkərini tarazlayan, həzm sistemini tənzimləyən və antioksidant təsiri olan banan toxluq hissi verdiyi üçün diyetlərdə rahatlıqla istehlak edilə bilər

.

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Bəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. . -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaları

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Qəhvə içməyin gizli təhlükələri: əsəbilik və narahatlıq

Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barəd

.

İnfarktın qabağını bu yolla alın - həkim AÇIQLADI

İnfarktdan qorunmaq üçün profilaktik tədbirlər daha vacibdir, nəinki sonradan müalicə. Bir çoxları düşünür ki, infarkt olacaqsa, olacaq. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Arina Arlanova ürəyi patologiyalardan qoruma

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 qadın geyimi gözəllik məhsulları heyvanlar tutmalar yeni paltarlar 2024 baş ağrısı gozde olar veten haqqinda bayati şəkərbura bahar kondom nedir