Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.
Milli.Az həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:
1. Pəhriz içkiləri
Sıfır kalori ehtiva edən pəhriz içkiləri arıqlamaq üçün yaxşı seçim kimi görünə bilər, lakin əslində əks-təsir göstərə bilər. Bunun səbəbi sıfır kalorili dadlandırıcılardır.
Belə ki, bir araşdırmada sukralozun qəbulundan sonra beynin qida istəkləri və iştahdan məsul olan bölgələrində aktivliyin artdığı qeyd olunub. 
2. Az yağlı qatıq
Təbii yağın böyük hissəsinin qatıqdan çıxarılması onun kalorisini aşağı salsa da, bir çox istehsalçılar dadını dəyişmək üçün qatığa şəkər əlavə edirlər. Şəkər əlavə etmək kilo itkisini yavaşlada bilər, çünki bəzi tədqiqatçılar şəkərin artması ilə çəki artımı arasında müsbət əlaqə tapıb.
3. Vegetarian çipsləri
Ənənəvi çiplərlə müqayisədə onların hər porsiyasında daha az kalori olmasına baxmayaraq, onlar xırçıltılı yemək istəyinizi təmin etməyə bilər və bu, həddindən artıq yeməyə səbəb ola bilər.
Üstəlik, tərəvəz çipsləri və digər aşağı kalorili seçimlər adi çipslər qədər doyurucu deyil, çünki onların tərkibində yağ azdır. Onlar təbii olaraq zərərli olmasa da, duzlu bir şey istədikdə bir porsiya normal çips yemək daha yaxşı ola bilər.
4. Protein barları
Onlar gizli şəkər və gözlənilmədən yüksək kalori mənbəyi ola bilər. Protein barları rahat yemək və ya qəlyanaltı ola bilsə də, tam taxılları işlənmiş zülal çubuğu ilə əvəz etmək arıqlamaq üçün yaxşı seçim olmaya bilər.
5. Az yağlı fıstıq əzməsi
Az yağlı və adi fıstıq əzməsi arasındakı fərq cəmi bir neçə kaloridir. Bunun səbəbi, aşağı kalorili versiyalarda ləzzət itkisini kompensasiya etmək üçün daha çox şəkərin əlavə edilməsidir.
6. Hazır smuzilər və kokteyllər
Bu smuzilərdəki şəkərin miqdarı qida maddələrinin olmaması ilə birlikdə arıqlamağı çətinləşdirə bilər. Smuzi alarkən, hər porsiyada ən azı 15 qram protein və 5 qramdan az şəkər olan variantları axtarın. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 107   Tarix: 27 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ÜST: "Səs-küy insan sağlamlığı üçün gizli təhlükədir

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, 85 dB (desibel)-dən yuxarı səkkiz saatlıq fon səs-küyü ürək-damar və həzm sistemlərinin patologiyalarını təhrik edə, həmçinin beyin və eşitmə orqanlar

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

.

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Bəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. . -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaları

.

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir. bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:. Dondurulmuş Qidaları

.

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar.  xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiya

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram aksessuarlar toy makiyaji sekilleri hicab tərəvəz yeməkləri ancelina colinin sekilleri psixoliji məsləhətlər novruza aid masturbasiya itburnu usaq geyimleri dovsan