At-eşşək ətləri şadlıq evləri və restoranlara da verilir - ŞOK AÇIQLAMA

At-eşşək ətləri şadlıq evləri və restoranlara da verilir - ŞOK AÇIQLAMASon zamanlar Bakıda və bölgələrdə baytarlıq xidməti əməkdaşlarının müsadirə etdikləri at-eşşək ətləri əhalinin qida təhlkəsizliyinə dair şübhələrini bir az da artırıb. Səsləndirilən fikirlərdə at-eşşək ətlərinin kolbasa-sosiska istehsalına verildiyi iddia olunur.

Xanim.az xəbər verir ki, modern.az saytı bu iddialara aydınlıq gətirmək üçün həm Azad İstehlakçılar Birliyi, həm də istehsalçı şirkətlərlə əlaqə saxlayıb.

"At-eşşək əti kolbasa-sosiska istehsalına verilir"

Azad İstehlakçılar Birliyinin (AİB) sədri Eyyub Hüseynov deyib ki, hər gün istehlakçılar tərəfindən bu cür şikayətlər alır:

"İnsanlar çıxılmaz vəziyyət barədə bizə sorğular ünvanlayırlar. Harada, necə qidalanmalı olduqlarını soruşurlar. Aşkarlanan at-eşşək ətləri həm dönərxanlara, həm şadlıq evləri və restoranlara, həm də kolbasa-sosiska istehsalına verilir. Yəni verilmədəyinə dair təminatımız yoxdur".

E.Hüseynov bunu qida təhlükəsizliyi haqqında qanunun olmaması ilə əlaqələndirib:

"Qanun olmayan yerdə mütləq cinayət baş verir. Təsadüfi deyil ki, bu ilin fevral ayında cənab Prezident Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi yaradılması barədə sərəncam imzaladı. Bu agentlik 2018-ci ildən fəaliyyət göstərəcək. Ümid edirəm ki, Agentlik fəaliyyətə başlayandan sonra problem aradan qalxacaq".

"Eşşək əti yeməlidir" açıqlaması...

AİB sədri Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin "eşşək əti yeməlidir" açıqlamasına sərt münasibət bildirir:

"Ölkədəki rəsmi qurumların bu cür açıqlamalar verməsi, ermənilərin əlinə fürsət, ideoloji silah verir ki, azərbaycanlılar vəhşi xalqdır, eşşək əti yeyir, yaxud azərbaycanlılar gör nə vəziyyətdədir ki, eşşək əti yeməyə məcbur olublar. Birmənalı olaraq xalq acından ölsə də, at-eşşək ətinin əhaliyə satılması məsələsinə son qoyulmalı, gündəmdən çıxarılmalıdır".

"Biz brendimizi zay etmərik"

"Ovçular" ət və ət məhsulları MMC-nin icraçı direktoru Nazim Kazımov modern.az-a at-eşşək ətlərinin kolbasa-sosiska istehsalına verilməsinin absurd olduğunu deyir. N.Kazımov bildirib ki, şirkət üçün "Ovçular" brendinin keyfiyyəti və təhlükəsizliyi hər şeydən üstündür:

"Biz o cür ətləri istehsal etdiyimiz məhsula qatıb brendimizi zay etmərik. Şəxsən mən öz şirkətimizdən danışıram. Müsadirə olunan o ətlər elə vəziyyətdədir ki, onlardan istifadə mümkünsüzdür. Bunların hamısı şayiələrdir. Biz kolbasa-sosiska istehsalı üçün Hindistandan, Moldovadan, Ukraynadan ət idxal edirik".

İcraçı direktor "Yerli ət baha olduğuna görə, xaricdən idxala üstünlük verirsiniz" sualını belə cavablandırıb:

"Qeyd edim ki, kobasa-sosiska istehsalı üçün hər ətdən istifadə etmək olmaz. Azərbycanda da kolbasa-sosiska istehsalı üçün ət istehsal edən müəssisələr var. Amma biz xaricdən idxal edirik.

Nəzərinizə çatdırım ki, ət kolbasa-sosiska istehsalında istifadə üçün ilkin olaraq sümükdən və damardan ayrılmalıdır. Bundan sonra ət blok halına gətirilərək dondurulur. Yalnız bundan sonra həmin ətdən kolbasa-sosiska istehsal etmək olar. Damarlı ətdən hazırlanmış məhsul keyfiyyətli olmur, yeyərkən damarla hiss edilir. Eyni zamanda təzə əti kolbasa-sosiska istehsalı üçün istifadə etmək mümkün deyil".

"Hacı Turqay" və "Sevimli Dad" şirkətlərinin marketinq şöbəsinin meneceri Natəvan İsmayılova modern.az-a açıqlamasında kolbasa-sosiska istehsalında at-eşşək ətindən istifadə barədə məlumatların yalan olduğunu deyib:

"Biz şirkət olaraq bu cür keyfiyyətsiz ətlərdən istifadə etmirik. Ümumiyyətlə, bu məlumatlar həqiqəti əks etdirmir".

Xəbərlər     Baxılıb: 1619   Tarix: 04 aprel 2017
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Səhər yeməyini ötürmək diabet yarada bilər - Açıqlama

Yuxudan oyandıqdan sonra insanda stress hormonu olan kortizolun səviyyəsi yüksəlir və bu göstərici təxminən səhər saat doqquzda zirvəyə çatır, sonra isə tədricən azalır. bildirir ki, bunu endokrinoloq Fransisko Rosero deyib

.

İşi daim kompüterlə olanların nəzərinə! - Həkim xəbərdarlıq etdi

Qarışıq, yəni həm təbii, həm də süni işıqlandırma şəraitində işləmək göz sağlamlığı üçün təhlükəli deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Anna Solovey deyib. "Görmə orqanlarının gərginliyi və işıqlandırmanı

.

Bu meyvə xəstəliklərə qarşı "qalxan"dır - Damarları gücləndirir

Moruq damarları qorumağa və orqanizmdəki iltihabı azaltmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə "Nutrients" jurnalında dərc olunub. Moruğun tərkibindəki aktiv maddələr, xüsusilə antosianlar və polifenollar, iltihabl

.

"Qadın" hormonu kişiləri stressdən qoruyurmuş

"Qadın" hormonu kişiləri stress və depressiyadan qoruyurmuş. xəbər verir ki, estrogen hormonu adətən "qadın hormonu" hesab edilsə də, kişilərin beynini stress və depressiyadan qoruyur. Bu nəticəyə beynəlxal

.

İllərdir zərərli olduğu deyilirdi, həkim təkzib etdi - Ziyansızdır

Yeməyi içki ilə içməyin zərərli olduğu fikri mifdir. xəbər verir ki, rusiyalı endokrinoloq və dietoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva açıqlamasında bunun sadəcə mif olduğunu bildirib. "Yeməyi su, çay və ya kof

.

Bioloji qocalmanın başladığı yaş açıqlandı

Yetkinlik yaşına qədər insan orqanizmi hüceyrənin sağ qalması üçün vacib olan genomun bir hissəsi olan ribosomal DNT funksiyasını aktiv şəkildə saxlayır. Ancaq yetkinlik dövründə onun effektivliyi azalır və qocalmanın molekulya

.

Butulkada satılan südləri almayın

İnsanlar hər zaman çalışırlar ki, təbii qatqısız süd məhsulları alsınlar. Əvvəllər belə məhsulları metal qablarda satırdılar. Alıcılar isə südü evdən gətirdikləri şüşə qablara tökürdülər. Amma hazırda bir çox yerlərdə sü

.

"Mən kardioloqam və təzyiqimi aşağı saxlamaq üçün hər gün bu 5 şeyi edirəm

Dünyada hər üç yetkindən biri yüksək təzyiq problemi yaşayır. Yüksək qan təzyiqi - ürək tutması, insult, böyrək çatışmazlığı və hətta demensiya riskini artırır. Əlamətləri çox hiss edilmədiyi üçün bir çox insan xəstəliyi

.

Bu maddənin əksikliyi hamilə qadınlarda düşüşə səbəb olur

Hamiləliyin pozulmasına səbəb olan zülal aşkarlanıb. xəbər verir ki, Rusiyalı alimlər hamiləliyin erkən mərhələlərində böyük əhəmiyyət daşıyan yeni bioloji mexanizmi üzə çıxarıblar. Rusiya Elmlər Akademiyasının Sitologiy

turlar.az

həkim məsləhəti qaşların formalari yemek reseptleri kivi murebbesi qısa saçların yığılması bal şəfadı günay musayeva kosmetika novruz hakışdaları namiq qaraçuxurlu novruz bayramina aid burclerin uyumu vətən