Bal nəyin dərmanıdır və nə vaxt yemək lazımdır?

Bal nəyin dərmanıdır və nə vaxt yemək lazımdır?Balın faydalarını saymaqla bitməz. Bəs balı nə vaxt yemək daha faydalıdır? Bal kimlər üçün tövsiyə edilimir?
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər acqarına bir qaşıq bal yeməyin çoxlu sayda faydalarının olduğunu açlqlayıblar.
Bu məhsul qışda xüsusilə vacib olan immunitet sistemini gücləndirir.
Bal tərkibində çoxlu miqdarda qida maddəsi, o cümlədən B1, B2, B6, B12, E, K, C vitaminləri, karotin, alma və limon turşusu ehtiva edir.
Həkimlər yuxudan oyandıqdan sonra acqarına bal istifadə etməyi məsləhət görürlər. Bu zaman orqanizm maksimum fayda əldə edir. Əsas üstünlüyü soyuqdəymə ehtimalını azaltmasıdır.
Bu təbii şəkər mənbəyi infeksiyaya səbəb olan bakteriya və viruslara qarşı mübarizə aparır. Viruslara yoluxma, soyuqdəymə, zökəm zamanı öskürək əlamətlərini yüngülləşdirir və sağalmanı sürətləndirir.
Bal toxumaların maddələr mübadiləsini və qidalanmasını aktivləşdirir, günə enerji ilə başlamağa kömək edir, bədənə güc verir.
Eyni zamanda bal həzm sistemi üçün faydalıdır və mədə xoralarından qoruyan təbii dərmandır.
Balın başqa bir üstünlüyü ağız boşluğunda ağrı və iltihabı azaltmasıdır.
Həzm sistemində problem olanda da bal yemək məsləhətdir. Bu məhsul həm ishal, həm də qəbizliyin öhdəsindən gələ bilər.
Qeyd olunur ki, bal, arıçılıq məhsullarına allergiyası olanlar, həmçinin diabetli insanlar üçün əks göstərişdir. Bu halda həkimlərlə məsləhətləşmək lazımdır.
Digər hallarda, balın yüksək kalorili olduğunu, nəzarətsiz miqdarda qəbul ediləndə çəkinin artmasına səbəb ola biləcəyini də nəzərə almağa dəyər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1697   Tarix: 19 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

turlar.az

toy makiyajlari adlarin menasi gozel gorunmek şirniyyatların hazırlanması qadın eşq və məhəbbət toyuq buglamasi kosmetika baldıza aid hakışta yumurta novruz bayrami burclər efsane