Balığı necə təzə saxlayaq? – Qadınların 90 faizinin etdiyi SƏHV
Balığı təzə saxlamağın ən yaxşı yolu soyuducuda saxlamaqdır. Amma balığı sadəcə soyuducuya qoymaq kifayət etmir.
Milli.Az bildirir ki, balıqları soyuducuya qoymazdan əvvəl soyuq suda yaxşıca yuyun və kağız dəsmallarla qurudun.
Bundan sonra, məhsulun tez xarab olmasına səbəb ola biləcək hava ilə təmasdan yayınmaq üçün balıq hava keçirməyən bir qabda yerləşdirilməlidir.
Balıqları daha uzun müddət saxlamağı planlaşdırırsınızsa, dondurma üsulundan istifadə etmək tövsiyə olunur.
Bunun üçün təzə balıqların yuyulması, qurudulması və gələcəkdə istifadəsini daha rahat etmək üçün hissələrə kəsilməsi lazımdır.
Balıqları xüsusi dondurucu torbalarda saxlamaq daha yaxşıdır.
Dondurulmuş balıq dadını və qida xüsusiyyətlərini itirmədən altı aya qədər saxlanıla bilər.
Digər məhsulların qoxusunu udmaması üçün hermetik qablarda mühafizə olunmalıdır.
Bişmiş balıq üç günə qədər soyuducuda qala bilər.
Balıqların saxlama müddətini artırmağa imkan verən iki üsul da var.
Duzlu və ya hisə verilmiş balıq soyuducuda bir neçə həftə saxlanıla bilər.
Bununla belə, yadda saxlamaq lazımdır ki, bu saxlama üsulları balığın dadını və teksturasını dəyişir və bütün yeməklər üçün uyğun olmaya bilər.
Balıqların düzgün şəraitdə, soyuducuda 0 ilə +4 dərəcə arasında, dondurucuda isə -18 dərəcə Selsi və ya daha aşağı temperaturda saxlanmasını təmin etmək vacibdir. /Lent.az
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL