Balığı qızartmaq - Omeqa-3-ləri yox edir
Balığın orqanizmə bir çox faydaları vardır. Amma doğru bişirilmədikdə bütün təsirlərini itirir.
Milli.Az xəbər verir ki, türkiyəli diyetoloq Tuba Örnek bununla bağlı bəzi məsləhətlər verib:
"Ən önəmli protein qaynağı olan balığın br çox faydaları vardır. Mövsümündə düzənli olaraq balıq yeyərək beyin, ürək-damar və göz sağlamlığımızı qoruya, immun və sinir sistemimizi gücləndirə bilərsiniz. Eyni zamanda, balıq bir çox xərçəng növlərinə qarşı da təsirlidir. Balığın faydası omeqa 3 asidləri ilə zəngin olmasından irəli gəlir.
Araşdırmalara görə, balığın qida dəyərindən maksimum faydalanmaq üçün həftədə 2-3 dəfə yemək lazımdır. Burada diqqət edilməli olan balığın düzgün hazırlanmasıdır. Daha çox sobada bişirməyə üstünlük verin. Çünki qızardılmış balıq omeqa 3 dəyərini itirir. Balıq alarkən gözlərinin parlaq olmasına, dəri rənginə və qulağına fikir verin". /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs