Balığı qızartmaq - Omeqa-3-ləri yox edir
Balığın orqanizmə bir çox faydaları vardır. Amma doğru bişirilmədikdə bütün təsirlərini itirir.
Milli.Az xəbər verir ki, türkiyəli diyetoloq Tuba Örnek bununla bağlı bəzi məsləhətlər verib:
"Ən önəmli protein qaynağı olan balığın br çox faydaları vardır. Mövsümündə düzənli olaraq balıq yeyərək beyin, ürək-damar və göz sağlamlığımızı qoruya, immun və sinir sistemimizi gücləndirə bilərsiniz. Eyni zamanda, balıq bir çox xərçəng növlərinə qarşı da təsirlidir. Balığın faydası omeqa 3 asidləri ilə zəngin olmasından irəli gəlir.
Araşdırmalara görə, balığın qida dəyərindən maksimum faydalanmaq üçün həftədə 2-3 dəfə yemək lazımdır. Burada diqqət edilməli olan balığın düzgün hazırlanmasıdır. Daha çox sobada bişirməyə üstünlük verin. Çünki qızardılmış balıq omeqa 3 dəyərini itirir. Balıq alarkən gözlərinin parlaq olmasına, dəri rənginə və qulağına fikir verin". /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Çayınıza bir ədəd əlavə edin - Qaraciyərin dərmanıdır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
50 yaşı keçən kişiləri nələr təhdid edir?
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Ayşe Barımla bağlı həbs qərarı ləğv edildi
Şahan Gökbakar Türkiyəni tərk etdi
Ən zərərli çay: bir fincanı 100 siqaretdən də pisdir
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Antonio Banderasın qızının toyundan - FOTOLAR
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Şirin yuxu gətirən qidalar