Balla sarıkökü qarışdırıb yeyin - 160-dan çox sağlamlıq PROBLEMİNDƏN QURTULUN!

Balla sarıkökü qarışdırıb yeyin - 160-dan çox sağlamlıq PROBLEMİNDƏN QURTULUN!Azərbaycan mətbəxində ən çox istifadə olunan ədviyyatlardan biri sarıkökdür. Xörəklərə unikal dad və rəng verən sarıkök əsrlər boyu alternativ tibdə də istifadə olunub. Sarıkök həzm problemləri, mədə yaralarını sağaldır, kiçik kəsiklər və əzələ dislokasiyası kimi problemlərə müsbət təsir göstərir.

Publika.az xəbər verir ki, bal ilə sarıkökün qarışığı orqanizm üçün xüsusilə faydalıdır. Çoxsaylı elmi araşdırmalar sarıkökün sağlamlığımıza faydalarını çoxdan təsdiqləyib. O, iltihabı azaldan, həm də çox həzm problemlərini müalicə edən kurkumin adlı aktiv tərkibə malikdir. Bəzi mütəxəssislərə görə, kurkumin xərçəng hüceyrələrinin inkişafına mane olur. Ümumiyyətlə, onun tərkibi bir çox fərqli bakteriyalara qarşı mübarizədə bizə kömək edə biləcək antibakterial xüsusiyyətlərlə zəngindir.

Sarıkök DNT-ni də qoruyur. O, bədənimizdə 700 genə təsir edir və 160-dan çox sağlamlıq problemini sağaldır. Onun iltihabönləyici xüsusiyyətləri osteoartrit kimi xəstəliklərin müalicəsinə müsbət təsir edir.

Tədqiqatçılar hesab edir ki, sarıkök qaraciyər, nəfəs, hətta nevroloji problemləri sağaltmağa qadirdir. Eləcə də onun tərkibindəki turmeron adlandırılan birləşmə alzheymer xəstəliyinə qarşı təbii vasitə kimi xidmət edə bilər. O, beyin funksiyasını gücləndirərək ölmüş beyin hüceyrələrini bərpa edə bilir.

Sarıkökün tərkibindəki çox güclü antioksidant və iltihab önləyici xassələr mədə, döş, ağciyər, qaraciyər və bağırsaq xərçəngi kimi bir çox xərçəng növünün müalicəsində kömək edə bilər. Bəzi alimlər hesab edir ki, sarıkök kimyəvi terapiyadan daha yaxşı təsir göstərir. Çünki ədviyyat xərçəng xəstəliyinə təsir edərkən sağlam hüceyrələrə toxunmur.

Sarıkök balla birləşdiyi zaman ikiqat effektə malik olur. Bu birləşmə çoxsaylı bakteriyalarla mübarizədə kömək edərək bağırsaqları çox faydalı bakteriyalarla təmin edir.

İnqrediyentlər:

1 xörək qaşığı sarıkök

100 qr. bal

Hazırlanması:

Hər ikisini şüşə qaba töküb yaxşıca qarışdırın. Soyuqdəyməniz və ya qrip varsa, bu məhluldan hər saat 1 çay qaşığı qəbul edin. İkinci gün isə hər 2 saatdan bir 1 çay qaşığı olmalıdır. Növbəti gündə eyni dozanı 3 dəfə qəbul edin. Qarışığı dərhal udmayın! O, yavaş-yavaş ağızda əriməlidir. Optimal nəticə əldə etmək üçün bir fincan çay ilə birləşdirin.

Xəbərlər     Baxılıb: 1691   Tarix: 02 fevral 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin

Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki,yoluxucu xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis professor Dr. Duran Tok H3N2-nin A qrupu qrip virusu olduğunu və bəzi hallard

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

turlar.az

həkim məsləhəti hamilelikde qidalanma reseptler qidalanma qaydaları viktoriya sekret öpüşmək qaydası daban agrisi kosmetika atalar sozleri dovsan atalar sözü kahfe falı meseller