Bananı bu qidalarla yemək sağlamlığa zərərdir

Bananı bu qidalarla yemək sağlamlığa zərərdirDünyanın ən məşhur meyvələrindən biri olan banan xoş dadı və qida dəyəri ilə məşhurdur. Bununla belə, çox adam bilmir ki, bananların digər məhsullarla bəzi birləşmələri təkcə faydasız deyil, həm də bədən üçün potensial zərərli ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bananı birlikdə yeməməli olduğunuz qidaları təqdim edir: 
Banan və süd məhsulları
Bananları süd və ya qatıqla birləşdirmək olmaz. Xüsusən də smoothies və desertlərdə çox vaxt onlardan birlikdə istifadə edirlər. Bununla belə, dietoloqlar xəbərdarlıq edirlər ki, bu birləşmə bəzi insanlarda həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Bananların tərkibində çoxlu nişasta var ki, bu da süd zülalları ilə birləşdikdə həzm prosesini ləngidə və mədədə ağırlıq hissi yarada bilər.
Bundan əlavə, bu birləşmə bağırsaqlarda sağlamlıq üçün potensial zərərli olan toksinlərin meydana gəlməsinə şərait yaradır.
Banan və şirniyyat
Digər şəkərli qidalarla birlikdə və ya dərhal sonra banan yemək qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bananların özündə əhəmiyyətli miqdarda təbii şəkər var və şirniyyatların əlavə istehlakı mədəaltı vəziyə həddindən artıq stress yarada bilər. Bu birləşmə diabetli və ya bu xəstəliyə meylli insanlar üçün xüsusilə arzuolunmazdır.
Banan və qazlı içkilər
Bananları qazlı içkilərlə birləşdirmək mədədə narahatlıq və şişkinliyə səbəb ola bilər. İçkilərdəki karbon qazı banan lifi ilə birləşərək bağırsaqlarda fermentasiya proseslərini artıraraq, artıq qaz əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, əksər qazlı içkilərin yüksək şəkər tərkibi banandakı təbii şəkərlərlə birləşərək, maddələr mübadiləsinizə mənfi təsir göstərə biləcək həddindən artıq şirinlik yaradır.
Banan və ət
Bananı ətlə yeməyə birbaşa qadağa olmasa da, belə birləşmə həzm sistemində əlavə stress yaradır. Ətin həzm olunması çox vaxt tələb edir, banan isə nisbətən tez həzm olunur. Həzm sürətindəki fərq bananların mədədə fermentləşməsinə səbəb ola və bu da qaz və narahatlıq yarada bilər.  
Boş bir mədəyə banan
Xüsusilə səhərlər acqarına banan yemək sağlam bir vərdiş kimi görünsə də, əslində bədəndə balanssızlığa səbəb ola bilər. Banandakı təbii şəkərin yüksək tərkibi qanda qlükoza səviyyələrində kəskin artıma, ardınca isə eyni dərəcədə kəskin aşağı salır. Bu dalğalanmalar yeməkdən dərhal sonra yorğunluq və aclıq hissi yarada bilər.
Banan və bitki çayları
Bəzi bitki çayları, xüsusən də sidikqovucu təsiri olanlar orqanizmdən kaliumun xaric olmasını artıra bilər. Belə çaylarla birlikdə kaliumla zəngin olan bananların qəbulu orqanizmdə elektrolit balansının pozulmasına gətirib çıxarır. Böyrək və ya ürək-damar xəstəlikləri olan insanlar xüsusilə diqqətli olmalıdırlar.
Banan və digər meyvələr
Bananı bəzi digər meyvələrlə birləşdirmək həzm problemləri yaradır. Məsələn, portağal və ya qreypfrut kimi turş meyvələrlə banan yemək bağırsaqlarda toksinlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, müxtəlif meyvələrin müxtəlif həzm dərəcələri fermentasiya və qaz meydana gəlməsinə şərait yaradır. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 574   Tarix: 22 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xallar necə əmələ gəlir və nədən xəbər verir?

Hər bir insanda bədənin müxtəlif yerlərində müxtəlif rəngdə və ölçüdə xallar vardır. Xallar insana gözəllik verdiyi kimi, həmçinin təhlükə də yarada bilər. Xallar həm anadangəlmə, həm də qazanılmış ola bilər. -a istinadə

.

Quru əncirin faydası

Əncir tərkibində olan kalium, kalsium, antioksidantlar, A, E və K vitaminləri ilə sağlamlığı qorumağa kömək edir. Quru əncirin faydaları saymaqla bitməz. . axşam.az-a istinadən bildirir ki, qurudulmuş əncir bir çox xəstəlikləri

.

Bu qarışımla bir həftəyə 7 kq arıqlayacaqsınız

Sağlam həyat vərdişləri çərçivəsində son illərdə getdikcə daha çox yayılmış bəzi təbii müalicələrlə həyat keyfiyyətinizi yaxşılaşdıra bilərsiniz. Tərkibindəki bənzərsiz faydaları sayəsində hər biri fərqli fayda gətirən b

.

COVID-in yeni ştammına necə tutulmamaq olar?– Həkim MƏSLƏHƏTİ

Avropada aktiv şəkildə yayılan XEC adlı yeni COVID ştammı yüksək yoluxucudur. Bununla belə, infeksiya riskinizi azaltmağa kömək edə biləcək bir neçə addım var. -a istinadən bildirir ki, Böyük Britaniyadan olan ailə həkim

.

İltihaba səbəb ola biləcək üç içki

Yaşlandıqca, ürək-damar xəstəlikləri, artrit və xərçəng kimi xəstəliklərin riskinin artması səbəbindən bədəndəki iltihabı idarə etmək kritik hala gəlir. . xəbər verir ki, xroniki iltihab bu problemləri daha da pisləşdir

.

Alkoqolizmin ilk əlamətləri açıqlandı

"Alkoqolizmin ilk əlamətləri ölçü hissinin itməsidir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə -ya rusiyalı psixiatr-narkoloq, narkoloji müalicə və psixiatriya klinikasının rəhbəri Ruslan İsayev məlumat verib. "Birinc

.

Maraqla gözlənilən tövsiyə: Arıqlama zamanı çörək yeyin

"Arıqlamaq istəyən insanlar çörəyi ehtiyatla istifadə edirlər. Onlara elə gəlir ki, çörək məhsullarında çoxlu kalori var və bu kalori dərhal yağa çevrilir. Ancaq çörəyin miqdarında istifadəsi gözəl bədən quruluşuna zərə

.

Mədə qıcqırmasını aradan qaldırmağın təbii yolları

Yeməkdən sonra mədədə tez-tez qıcqırma hissi yaşayırsınızsa bunun səbəbi mədə turşusunun həddindən artıq olması ola bilər. Yeməkdən sonra mədənizdə yanma, ağrı və şişkinlik hiss etmək istəmirsinizsə, diqqət etməli olduğunu

.

Balıq yağının gözlənilməz TƏHLÜKƏSİ

Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan balıq yağının istehlakı bütün dünyada əsas ölüm səbəbi olan ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün tövsiyə olunur. Lakin məlum olub ki, balıq yağı əlavələri sağlam insanlard

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri geymler 2024 aksessuarlar məlhəmlər donlar prostat ilhamə qasımova kosmetika xərçəng bürcü kondom nedir gozde olar paxlava vusale elizade