Bədəndə dəmirin sovrulmasını əngəlləyən 6 içki - Yemək zamanı içməyin
Dəmir hemoqlobinin açar komponentidir. O qırmızı qan hüceyrələrinin zülalıdır. Dəmir az olanda qanazlığı inkişaf edir.
Bakupost.az xəbər verir ki, həkim İqor Strokov dəmir defistinin bir səbəbini də polifenol qəbulıunda görür.
Qida ilə onsuz da az daxil olan dəmiri bir də əlavə içkilər yuyub aparır.
Bir neçə illərdir çayın dəmirin sovrulmasını blokladığını deyirik.
Bəzi içkilərin inqibə edici təsiri dəmiri özünə birləşdirir.
Tərkibində 100-400 mq polifenol olan içkilər dəmirin sovrulmasını 90% azaldır. Bunlara qara çay, yaşıl çay, nanə çayı, kakao, qəhvə, cökə çiçəyi, çobanyastığı aiddir. Qida qəbulundan sonra və yemək zamanı bu içkiləri içmək olmaz.
Xüsusilə qanazlığı olanlar daha diqqətli olmalıdır".
Milli.Az / news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı
Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil
Bu xəstəliklər kişiləri gücdən salır
Ceki Çanın ölüm xəbəri ilə bağlı AÇIQLAMA
"Şou-biznes yiyəsiz qalıb" - Manaf Ağayev
"Labubu" filmi çəkiləcək
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR