Beyini və immuniteti bloklayan tərəvəzin dəhşətli fəsadı

Beyini və immuniteti bloklayan tərəvəzin dəhşətli fəsadıKartof "qulların qidası" olub, onu yeyən insan kütləşir - Beyini və immuniteti bloklayan tərəvəzin dəhşətli fəsadı
Nəyə görə, əvvəllər Avropa, Şərq ölkələri, eləcə də I Pyotra qədər nə kralın, nə çarın, nə şahın, nə də kəndlilərin süfrəsində kartof yox idi?
Kartof ucuz başa gələn yem əvəzi bitki idi, onu mayyalılar heyvanlara verirdi. Daha sonra ucuz və tutumlu olduğu üçün qullara yemək kimi verirdilər. Kartof yedikdən sonra insanın sanki beyni sönür, o, iradəsiz olur, düşünmə, qərar qəbul etmə proqramı sönür, ona nə əmr etsən ağır-ağır onu icra edir. Bu da quldarlara sərf edirdi.
XVIII əsrə qədər Azərbaycanda, Qafqaz, türklər də kartofun nə olduğunu bilmirdi. 
İlk dəfə rus torpaqlarına I Pyotr tərəfindən gətirilib, yetişdirilib  və ondan sonra bütün kəndliləri və Rusiya İmperiyasına daxil olan xalqlara məcburi torpaq sahələrinə katrof əkmək əmr olunur. O vaxtlara kimi rus və ukraynalılar turp, çuğundur daha çox əkirdi.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, tibbi baxımdan məlumdur ki, kartof orqanizmə heç bir fayda və enerji vermir. Kartof nişastadır, o, su ilə təmasdan şişir, eləcə də mədə şirəsi ilə kütləsini artırıb tez toxluq effekti yaradır. Kartof immun sistemi blok edir, beynin funksiyalarını tormozlayır. 
Kartof orqanizmdə şirəli, yapışqan selik yaradır ki, 90% hallarda orqanizm özü bu seliyi çıxara bilmir. Ona görə, kartofun qalıq materialı orqanizmdə qalıb çürüntü verir, irin yaradır.  
Bütün Həzm orqanlarını, 12barmaq və nazik bağırsağı sanki kleyləyir. 
Kartof çox yedikdə, mineral və vitaminlərin, xüsusən yodun mənimsənilməsi dayanır. 
Yoğun bağırsaqda kartof suyunu itirərək, bağırsaq divarına yapışır, nəcis daşları yaradır, bağırsağı sanki yapışdırır. 
Diabetin səbəbkarı
Kartof ən yüksək qlikemik indeksə malikdir: 95. Bu indeks bal ilə şəkəri qarışdıranda əmələ gələn rəqəmdir. Ona görə kartof yeyən kimi qana çox miqdarda qlükoza sıçrayır, insan sanki razılıq, həzz hissi yaşayır, doyur, orqanizmdə piy toplanması başlayır.
Amma cəmi 1 saat yarımdan sonra insan yenidən daha kəskin acır. Ona görə bütün fast-foodlarda kartof fri təklif edilir. 
İşığa məruz qalanda kartofun özəyi yaşıllaşır, orda dünyanın ən güclü zəhərlərindən biri solanin yaranır. Bu maddə qanda eritrositləri dağıdır, mərkəzi sinir sistemini zədələyir. Solanin qıcolma, keyimə, susuzlaşma, titrəmə, sümük ağrısı verir. Kartof ən yüksək dərəcədə bişirilsə belə, solanin məhv olmur. 
Diabet xəstəliyinin tarixini başladıb.
Məhz kartofun gündəlik qidaya daxil olmasından sonra ömür boyu diabet nə olduğunu bilməyən xalqlar II tip diabetlə xəstələnir. Eləcə də keçmiş SSRİ-yə daxil respublikalarda 1955-ci ildən sonra diabet xəstəliyi 5 dəfə artıb. Bu isə I və II dünya müharibəsi illərində əhalinin daha çox kartofla qidalanması və aclıqdan xilas olması ilə əlaqədardır. 
Kartof çox yeyənlərdə:
Nişasta qlükozaya çevrilir, mədəaltı vəzi hiperfunksiya ilə çalışır, ölçüsü böyüyür. Yod çatışmadığından qalxanvari vəz böyüyür. 
Şəkər iri və kiçik qan damarlarını zədələyir, tutur, nişasta onların divarını daraldır, nəticədə infarkt və insult baş verir.
İndi çox insanlar kartofun zərərinə inanmaq istəmir, ondan asanlıqla əl çəkmək alınmır. Təəssüf ki, alimlər və tibb bu barədə susur. 
Çünki nəhəng tibb biznesi və farmakoloji imperiyaya elə kartof yeyib mədəaltı vəzisi, qalxanvari vəz, qaraciyəri sıradan çıxan, zob, diabet, xərçəng, ürək-qan damar xəstələri daha çox sərf edir. Milyonlarla xəstə milyonlarla dərman, müayinə, müalicə, milyardlarla vəsaitin insanların cibindən çəkilməsi deməkdir. 
Eləcə də indi fast-food, qarnir kimi kartofu əvəzləyəcək ikinci ucuz və asan qida yoxdur.  Əsas odur dadlıdır, insan yeyir, niyə də imtina etsin.
Psixologiya və insan şəxsiyyətini pozur
İndi zehni, bəsirəti açıq, iradəsi güclü, psixoloji durumu normal olan az adam taparsız. Uşaqlar 2 yaşından kartof püreləri ilə böyüyür. Analar üçün də əsas uşağın ac yox, tox olmasıdır.
Bir qab kartof yedikdən sonra özünüzü və uşaqlarınızı müşahidə edin: görün onlar necə əzgin, yorğun, ağır, baxışları boş, beyinləri küt olacaq. Kartof insanı zombi edir. Belə insanı idarə etmək, yönəltmək və qul kimi işlətmək daha asandır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1503   Tarix: 07 noyabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

turlar.az

geyim necə seçməli makiyaj instagram sade makiyaj sekilleri dogusdan sonra matkanin yigilmasi seksual pozalar praktik toy ideyalari kosmetika dolça azerb clpaq qadinlari hakıştalar oğlaq seksi