Beyni yaxşılaşdıran və yaddaşı gücləndirən çərəz

Beyni yaxşılaşdıran və yaddaşı gücləndirən çərəzBadam ümumiyyətlə qida maddələrinin güc mərkəzi hesab olunur. Onların tərkibində müxtəlif yollarla uyğun, həyatı gücləndirən vitaminlər, minerallar və yaxşı yağlar var. Badam ürəyə faydalı qəlyanaltı kimi də tanınır. Bədənə enerji dəstəyi verir və dərini parlaq edir. Bəs, hər gün badam yeyəndə orqanizmə nə olur?
Milli.Az moderator.az-a istinadən diyetoloqların araşdırmasını təqdim edir: 
Badam E vitamini, maqnezium və proteinlə dolu ən zəngin qida qaynaqlarından biridir; Badamı orqanizmi qidalandıran super qida adlandıra bilərik. Diyetoloq və sağlamlıq mütəxəssisi Dr. Varun Katyalın sözlərinə görə, "Badam yaddaşı, diqqəti və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmalıdır. Badamın tərkibində yaddaşı gücləndirən qida maddələri olan riboflavin və L-karnitin var. Badamdakı E vitamini beyni oksidləşdirici stressdən qoruyaraq diqqəti yaxşılaşdırır. Badamdakı maqnezium beyin hüceyrələri ilə əlaqəni yaxşılaşdıraraq konsentrasiyanı artırır.
"Badam diqqəti və idrak aydınlığını yaxşılaşdırmaq istəyənlər üçün əla seçimdir, xüsusən də müntəzəm olaraq istehlak edildikdə."
Hər gün badam istehlak etməyin bəzi faydalarını təqdim edirik:
Badam həm də ürəyi qoruyan xüsusiyyətləri ilə tanınır. Ürək-damar xəstəliklərinə səbəb olan pis xolesterin LDL səviyyəsini azaldır və onların tərkibindəki antioksidantlar ürək sağlamlığına daha çox kömək edir.
Badamın müntəzəm istehlakının beyin sağlamlığını dəstəklədiyi, riboflavin və L-karnitin kimi qida maddələrinin olması səbəbindən yaddaş və idrak funksiyasını yaxşılaşdırdığı göstərilmişdir.  Badam, həmçinin yüksək lif və zülal tərkibi sayəsində sizi daha uzun müddət tox saxlaya bildiyi üçün çəki idarə etməyə kömək edir. Buna görə də, qidalanmadan ödün vermədən çəkisini idarə etmək istəyənlər üçün ideal qəlyanaltı olduğunu sübut etdi.
Badam dəri üçün bir möcüzədir. Badamın tərkibindəki antioksidantlar və E vitamini dəri hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur, ona gənc və təravətli parıltı verir.
Onlardakı böyük miqdarda kalsium sağlam sümüklərə kömək edir və antioksidanlar immunitetinizi yaxşı şəkildə gücləndirir, daha çox xəstəliklərlə mübarizə aparmağa imkan verir.
Badam yemək üçün ən yaxşı vaxt səhərdir. Maddələr mübadiləsini sürətləndirmək və gün ərzində enerjili hiss etmək üçün acqarına bir ovuc isladılmış badam yeməyə çalışın və aclığınızı yatırmaq üçün onları günorta qəlyanaltısı kimi də istehlak edə bilərsiniz.
Gündəlik işinizə badam əlavə etmək daha güclü sümüklərdən və daha yaxşı beyin funksiyasından tutmuş parlaq dəri və sağlam ürəyə qədər bir sıra sağlamlıq faydaları təmin edə bilər.
İstər çiy, istər qovrulmuş, istərsə də isladılmış istehlak olunsun, badam ümumi rifahınızı yaxşılaşdırmaq üçün dadlı və qidalı bir yoldur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 993   Tarix: 11 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

turlar.az

geyim və ayaqqabılar kosmetoloq geymler 2025 qaraqoyunlu dərəsi dondurmalar öpüşmək şirin xəmir işləri kosmetika cantalar bayatı sağlıq statuslar sağlamlıq