Beyni yaxşılaşdıran və yaddaşı gücləndirən çərəz

Beyni yaxşılaşdıran və yaddaşı gücləndirən çərəzBadam ümumiyyətlə qida maddələrinin güc mərkəzi hesab olunur. Onların tərkibində müxtəlif yollarla uyğun, həyatı gücləndirən vitaminlər, minerallar və yaxşı yağlar var. Badam ürəyə faydalı qəlyanaltı kimi də tanınır. Bədənə enerji dəstəyi verir və dərini parlaq edir. Bəs, hər gün badam yeyəndə orqanizmə nə olur?
Milli.Az moderator.az-a istinadən diyetoloqların araşdırmasını təqdim edir: 
Badam E vitamini, maqnezium və proteinlə dolu ən zəngin qida qaynaqlarından biridir; Badamı orqanizmi qidalandıran super qida adlandıra bilərik. Diyetoloq və sağlamlıq mütəxəssisi Dr. Varun Katyalın sözlərinə görə, "Badam yaddaşı, diqqəti və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmalıdır. Badamın tərkibində yaddaşı gücləndirən qida maddələri olan riboflavin və L-karnitin var. Badamdakı E vitamini beyni oksidləşdirici stressdən qoruyaraq diqqəti yaxşılaşdırır. Badamdakı maqnezium beyin hüceyrələri ilə əlaqəni yaxşılaşdıraraq konsentrasiyanı artırır.
"Badam diqqəti və idrak aydınlığını yaxşılaşdırmaq istəyənlər üçün əla seçimdir, xüsusən də müntəzəm olaraq istehlak edildikdə."
Hər gün badam istehlak etməyin bəzi faydalarını təqdim edirik:
Badam həm də ürəyi qoruyan xüsusiyyətləri ilə tanınır. Ürək-damar xəstəliklərinə səbəb olan pis xolesterin LDL səviyyəsini azaldır və onların tərkibindəki antioksidantlar ürək sağlamlığına daha çox kömək edir.
Badamın müntəzəm istehlakının beyin sağlamlığını dəstəklədiyi, riboflavin və L-karnitin kimi qida maddələrinin olması səbəbindən yaddaş və idrak funksiyasını yaxşılaşdırdığı göstərilmişdir.  Badam, həmçinin yüksək lif və zülal tərkibi sayəsində sizi daha uzun müddət tox saxlaya bildiyi üçün çəki idarə etməyə kömək edir. Buna görə də, qidalanmadan ödün vermədən çəkisini idarə etmək istəyənlər üçün ideal qəlyanaltı olduğunu sübut etdi.
Badam dəri üçün bir möcüzədir. Badamın tərkibindəki antioksidantlar və E vitamini dəri hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur, ona gənc və təravətli parıltı verir.
Onlardakı böyük miqdarda kalsium sağlam sümüklərə kömək edir və antioksidanlar immunitetinizi yaxşı şəkildə gücləndirir, daha çox xəstəliklərlə mübarizə aparmağa imkan verir.
Badam yemək üçün ən yaxşı vaxt səhərdir. Maddələr mübadiləsini sürətləndirmək və gün ərzində enerjili hiss etmək üçün acqarına bir ovuc isladılmış badam yeməyə çalışın və aclığınızı yatırmaq üçün onları günorta qəlyanaltısı kimi də istehlak edə bilərsiniz.
Gündəlik işinizə badam əlavə etmək daha güclü sümüklərdən və daha yaxşı beyin funksiyasından tutmuş parlaq dəri və sağlam ürəyə qədər bir sıra sağlamlıq faydaları təmin edə bilər.
İstər çiy, istər qovrulmuş, istərsə də isladılmış istehlak olunsun, badam ümumi rifahınızı yaxşılaşdırmaq üçün dadlı və qidalı bir yoldur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1012   Tarix: 11 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

turlar.az

sac duzumleri toy makiyaji sekilleri qaşların formalari ayaqqabı modelləri həftəlik bürclər səyahət qadin dunyasi az kosmetika tapmaca paxlava dostluq yemekler atalar sozleri