Bir həftə bu içkidən qəbul etsəniz dizlərinizdəki ağrılardan xilas olacaqsınız

Bir həftə bu içkidən qəbul etsəniz dizlərinizdəki ağrılardan xilas olacaqsınızDizlərdə baş verən ağrılar müxtəlif xəstəliklərin əlaməti ola bilir. Bu xəstəliklərin əksəriyyəti isə 50 yaşdan yuxarı adamlarda müşahidə edilir. Bu ağrılar insanın həyat keyfiyyətini aşağı salır.
Dizlərdə ağrı hissinin olması xoşagəlməz bir haldır. Ağrını çox olduğu zamanlarda isə insanın özünü köməksiz hiss etməsi daha acınacaqlı bir hal sayılır. Çünki, bizim bütün hərəkərlərimiz ayaqlarımızın sağlamlığı ilə əlaqədardır. Yaşlandıqca dizlərimizdə ağrılar, xırçıltılar və quruluq əmələ gəlir. Bəzən müxtəlif xəstəliklər, bəzən də zədələnmələr buna səbəb olur.
Sizlərə vitamin və minerallarla zəngin resept təqdim etmək istyirik. Bu resept sizin diz oynağınızdakı qığırdaq toxumanın bərpa olunmasına və dizlərdəki ağrıların aradan qalxmasına səbəb olacaq. Reseptin tərkibi C vitamini, kalium, kremin, maqnium və bromelaynla zəngindir. Tərkibində olan məhsullar orqanizmə güc və enerji verməklə diz oynağındakı ağrıları aradan qaldırır.
Lazım olanlar:
* yulaf kaşası - 1 stəkan
* təzə çəkilmiş portağal şirəsi - 1 stəkan
* qaynar su - 1 stəkan
* ananas şirəsi - 2 stəkan
* badam - 40 qram
* bal - 40 qram
* darçın - 7 qram
Hazırlanması:
Yulaf qaynar suya salınır və kaşa hazırlanır, soyumağa qoyulur. Portağal və ananas şirəsi qarışdırılır və soyuq kaşaya qatılır. Sonra bal, darçın, əzilmiş badam kaşaya əlavə edilərk qarışdırılır. Qarışımı hazırlayarkən kaşanın soyuq olmasına diqqət yetirmək lazımdır.
Bu qarışımı davamlı olaraq istifadə etmək diz oynaqlarındakı ağrı hissinin aradan qalxmasına səbəb olacaq.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1129   Tarix: 23 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat

Çinin "Lonvi Biosciences" laboratoriyasının alimləri insan ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə artırmağa imkan verəcək yeni preparat hazırladıqlarını bildiriblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisləri

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

gelinlikler yay geyimləri 2025 hamilelikde qidalanma ayaq dirnaqlarina qulluq haxışta sözləri gavalının faydaları agil haqqinda atalar sözləri kosmetika kurtlar vadisi kahfe kali kahfe fali kokelmek novruza aid