Bitki yağını kərə ilə qatmayın - Səbəb

Bitki yağını kərə ilə qatmayın - SəbəbTanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.
Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.
Milli.Az saglamolun.az bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.
Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.   
Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.
Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.
Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.  
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 718   Tarix: 13 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ən zərərli makaron növü

Yüksək keyfiyyətli makaron sağlam pəhrizin bir hissəsi ola bilər, lakin bəzi növlər var ki, onlardan tamamilə imtina etmək daha yaxşıdır. Çünki onlar minimum qidalandırıcı maddələr ehtiva edir və yalnız bədənə zərər verir

.

Payız depressiyasından xilas olun

İsti yay günlərinin soyuq hava ilə əvəz olunduğu bu dönəmdə əksər insanlarda halsızlıq, yorğunluq müşahidə edilir.  axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, psixoloji olaraq hər kəsə mənfi təsir edən yağışlı havalarla yanaşı

.

İkinci dil öyrənənlərə xoş xəbər

İkinci dil öyrənməyin beyin məşqi olduğu və düşünmə qabiliyyətini artırdığı məlum olub. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə araşdırma Kanadanın McGill və Ottava universitetləri və İspaniyanın Saraqosa Universiteti tərəfində

.

Əzgil bu xəstəliklərə dərmandır

Əzgil çox faydalı meyvədir. Əzgilin tərkibi olduqca zəngindir. Bu meyvədə C,A, B1, B2, B3, B6, B9 vitaminləri, kalium, dəmir, maqnezium, yod, kalsium, fosfor, selen, sink, orqanik turşular, pektin və s. kimi faydalı maddələ

.

Bu ağrılar zamanı masaj etmək olmaz

Çiyinlərdə, boyunda, kürəkdə ağrılar varsa, çoxları ağrını azaltmaq üçün masaj edir. e- -a istinadən bildirir ki, çiyin ağrıları zamanı edilən masaj vəziyyəti yaxşılaşdırmaq əvəzinə daha da ağırlaşdırır.  . Ortoped, professo

.

Antibiotiklər göbələk yarada bilər?

Antibiotiklərin istifadəsi göbələk infeksiyalarına səbəb ola bilər. Bunun səbəbi antibiotiklərin bədəndəki həm zərərli, həm də faydalı bakteriyaları öldürməsidir. Faydalı bakteriyalar azalanda, xüsusilə Candida kimi may

.

Çips və kolbasa ölümə aparır - 77 aylıq araşdırma

Anhoy Elm və Texnologiya Universitetinin Birinci Filial Xəstəxanasından (Çin) olan alimlər müəyyən ediblər ki, fastfud, yarımhazır ət məhsulları və təmizlənmiş karbohidratlar ürək işemik xəstəliyi olan şəxslərdə ölüm riskin

.

Payızın əsl neməti - Qaragilənin faydaları nələrdir?

Qaragilə (Vaccinium myrtillus), həm dadlı bir meyvədir, həm də sağlamlıq üçün çox faydalıdır. Onun tərkibində bol miqdarda vitaminlər, minerallar və antioksidantlar var. -a istinadən bildirir ki, qaragilənin əsas faydalarında

.

Böyrək daşlarından qoruyan pəhriz

Amerikalı nefroloq İvan Porter böyrək daşlarının əmələ gəlməsindən qorunmağa kömək edən pəhrizlə bağlı tövsiyələrini bölüşüb. O, bu xəstəliyin qarşısının alınmasının düzgün qidalanma və həyat tərzi ilə təsirli ola biləcəyin

turlar.az

sonxeber.az maskalar geyim necə seçməli kosmetoloq valideyne aid statuslar badimcan murebbesi infeksion xestelikler permanent makiyaj kosmetika vetene aid bayatilar laylalar gulmeli hakista baliq burcu bir arzum var