Bu balığı yeyənlərin dərdi-səri qalmayacaq! Həftədə 3 dəfə yeyin

Bu balığı yeyənlərin dərdi-səri qalmayacaq! Həftədə 3 dəfə yeyinHəftədə üç dəfə skumbriya yeməklə sağlamlığınıza böyük töhfə verə bilərsiniz.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, Omeqa-3 yağ turşularından tutmuş zülala, sümük möhkəmliyindən qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətinə qədər bu balığın bədənə saysız-hesabsız faydası var.
Skumbriya tərkibindəki yüksək dəmir sayəsində qan hüceyrələrinin sağlam fəaliyyətini dəstəkləyir, hemoglobin səviyyəsini tarazlayır. Dəmir çatışmazlığı olanlar üçün əla protein mənbəyidir. Eyni zamanda, ürək sağlamlığını qoruyan omeqa-3 yağ turşuları pis xolesterini azaldaraq damarları gücləndirir.
Skumbriyanın sağlamlığa faydaları:
Yüksək keyfiyyətli zülal mənbəyidir, əzələ inkişafını dəstəkləyir.
Omeqa-3 sayəsində iltihabı azaldır, immun sistemini gücləndirir.
Yodla zəngin olduğu üçün qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Kalsium tərkibi ilə sümükləri möhkəmləndirir, osteoporoza qarşı qoruyur.
Selenium sayəsində antioksidant təsir göstərir, hüceyrələri qoruyur.
Skumbriyanı necə bişirmək olar?
Bu faydalı balığı müxtəlif üsullarla süfrənizə əlavə edə bilərsiniz:
Izgara: Yüngül və sağlam seçimdir.
Sobada: Limon və ədviyyatlarla ləzzət qatmaq mümkündür.
Buxarda və ya qaynadılmış: Pəhriz saxlayanlar üçün idealdır.
Duzlama: Ənənəvi və dadlı bir variantdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 796   Tarix: 09 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qara, yaşıl və ya adaçayı deyil: Ən sağlam çay bu imiş

Qış yaxınlaşdıqca "hansı çay həqiqətən faydalıdır?" sualı yenidən gündəmə gəlib. Mütəxəssislərin və elmi tədqiqatların nəticələrinə görə, nə qara, nə yaşıl, nə də adaçayı - ən sağlam çay ıhlamur (cökə) sayılır

.

Hamının istifadə etdiyi bu cihaz göbələk yayır - Həkim

Həkim qulaq təmizləməyin məşhur üsulunun təhlükəli olduğunu bildirib. xəbər verir ki, rusiyalı cərrah və Dövlət Maarifləndirmə Universitetinin Cərrahiyyə kafedrasının müəllimi Aleksandr Umnov qulaqları pambıq çubuqlarla təmizləməyi

.

Yaddaş üçün möcüzəvi qida: Həftədə bir dəfə yemək bəs edir

Yeni elmi araşdırma pendirin beyinə olan təsiri ilə bağlı maraqlı nəticələr ortaya qoyub. 8 minə yaxın insanın iştirak etdiyi tədqiqatda məlum olub ki, həftədə ən az bir dəfə pendir yeyənlərdə demans riski 24 faiz daha aşağıdır

.

Günün bu vaxtında şokoladı qəti YEMƏYİN

Yatmazdan əvvəl şokolad qəbul etmək istirahətin keyfiyyətinə mənfi təsir göstərə bilər. Şirniyyatların tərkibində sinir sistemini stimulə edən kofein və teobromin var ki, bunlar yuxuya getməyi çətinləşdirir. Şokolad yuxuy

.

Yeni yarasa koronavirusu tapıldı - Alimlər xəbərdarlıq etdi

Braziliyada aparılan araşdırmalar zamanı Covid-19 və MERS virusları ilə genetik oxşarlıq daşıyan yeni koronavirus növü - "BRZ batCoV" aşkar edilib. xəbər verir ki, virus Latın Amerikasında geniş yayılmış Pteronotu

.

Cəmi iki məhsulla təzyiqi salan möcüzə salat – həkimlərdən təsdiqli resept

Yüksək qan təzyiqi çox vaxt özünü heç bir simptomla göstərmir, lakin uzunmüddətli perspektivdə ürək, damar və böyrəklərə ciddi zərər vura bilər. Buna görə də həkimlər onu "səssiz qatil" adlandırırlar. Ancaq alimlə

.

Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər - ARAŞDIRMA

Yeni elmi araşdırma göstərib ki, diş itkisi yalnız estetik problem deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan geniş tədqiqatın nəticələrinə əsasən, bir və ya bir neçə dişin

.

Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?

Mixəyin sonsuz faydalarına dair Çin təbabətində geniş məlumat var. Çinlilər bu möcüzəvi ədviyyatı süfrələrindən əskik etmirlər. Mixək öz unikal xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin dərmanı sayıla bilər. Onun tərkibind

.

Sümük xərçənginin də çarəsi tapıldı

Ağrıkəsicilərin xərçənglə mübarizədə yeni potensialı aşkarlanıb. bildirir ki, ABŞ-nin Con Hopkins Tibb Məktəbinin alimləri bəzi ağrıkəsici dərmanların təkcə ağrını azaltmadığını, həm də xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini ləngid

turlar.az

geyim şəkilləri gozel gorunmek kosmetik vasiteler dərmanlar emulqatorlar yemək süfrə mədəniyyəti kosmetika banan yemekler veten xərçəng bürcü hüzeyir hacibəyov