Bu içkilər insulta səbəb olur - Araşdırma

Bu içkilər insulta səbəb olur - AraşdırmaQazlı içkilər, meyvə şirələri və qəhvə gün ərzində ən çox istehlak edilən içkilər sırasındadır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalar bu içkilərdən tez-tez istifadə edənləri gözləyən bir riski üzə çıxarıb.
27 ölkədə 27 mindən çox insan üzərində aparılan araşdırmanın nəticələri hər gün bu içkilərdən istifadə edənləri narahat edib.
Galway Universiteti və McMaster Universiteti tərəfindən aparılan araşdırmada qazlı içkilər, meyvə şirəsi və qəhvə istehlak edənlərlə bağlı araşdırmanın nəticələri üzə çıxıb.
Araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, qazlı içkilər və meyvə şirələri istehlakı insult riskini artırır. Araşdırma nəticəsində gündə dörd fincandan çox qəhvə içməyin də oxşar risk daşıdığını məlum olub.
27 000-dən çox insanın iştirak etdiyi bu araşdırmada iştirakçıların yarısı həyatlarında ilk dəfə insult keçirmiş insanlar olub.
Tədqiqat iştirakçıları təkcə müxtəlif etnik mənsubiyyətlərdən və coğrafi bölgələrdən deyil, həm də onların ürək-damar risk profilləri də geniş şəkildə fərqlənirdi.
Qazlı içkilərin insult riskini 22 % artırdığını göstərən araşdırmada gündə iki və ya daha çox dəfə qazlı içki qəbul etməyin bu riski daha da artırdığı bildirilir.
Bununla belə, bir çox meyvə şirəsi məhsulları təzə meyvədən çox konsentratlardan hazırlanır və şəkər və konservantlardan ibarətdir ki, bu da insult riskini artıra bilər.
Xüsusilə, meyvə şirəsi istehlakının beyin qanaması nəticəsində insult riskini 37 % artırdığı müəyyən edilib. Gündə iki porsiya meyvə suyu içənlərdə bu risk üçqat artır və bu artım xüsusilə qadınlarda özünü göstərir.
Başqa bir tərəfdən isə çay istehlakının insult riskini azaltdığı müəyyən edilib. Gündə 3-4 stəkan qara çay içmək insult riskini 29% azaldır. Eyni şəkildə, yaşıl çay istehlakı da insult riskini 27% azaldır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1030   Tarix: 08 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir

Uzunmüddətli öskürək ağciyər xərçənginin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin (NHS) mütəxəssisləri xəbərdarlıq ediblər ki, üç həftədən çox davam edən öskürək ağciyər xərçənginin ilki

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Krant suyunda xərçəng təhlükəsi

Fransada kran suyunda xərçəngə səbəb ola bilən kimyəvi maddə aşkarlanıb. Hadisə ölkədə böyük narahatlıq yaradıb. İki ekoloji təşkilat - Comité Citoyen və France Nature Environnement (FNE) - bu məsələ ilə bağlı dövlətə qarş

.

Püstənin faydaları

Bir çox vitamin və mineralı özündə birləşdirən püstə yaşlanmanı gecikdirir. xəbər verir ki, təbii proses olan qocalma ətraf mühit amillərinin təsirindən tez başlaya bilər. Bunun qarşısını almaq üçün bir çox təbii qidala

.

Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün

Xüsusilə sıx nəqliyyatın olduğu ərazilərdə balkonda paltar qurutmaq ciddi sağlamlıq riski yaradır. Ekoloqların sözlərinə görə, şəhər mərkəzlərində və maşınların çox hərəkət etdiyi küçələrə baxan balkonlar fərqinə varmada

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb

Alimlər qadınlarda yaş artdıqca ürək xəstəliklərinin yaranma səbəbini araşdırıblar. xəbər verir ki, Rusiyanın Penza Dövlət Universitetinin həkimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda yaş artdıqca bədəndə qadın hormonlarını

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr - polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər - qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

turlar.az

qaşların formalari toy makiyajlari kosmetoloq halva reseptləri nermin ibrahimova hamileliyi pozmaq ucun hüquq və qadın haqları kosmetika lakonizm nizami gəncəvi sirniyatlar toyuq salati əfsanələr