Bu məhsulları kərə yağı ilə birlikdə YEMƏK OLMAZ

Bu məhsulları kərə yağı ilə birlikdə YEMƏK OLMAZKərə yağı çoxumuzun qidalanmasında əvəzolunmaz məhsuldur. Lakin müəyyən məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, təkcə faydasını itirmir, hətta zərərli ola bilər.
Milli.Az kərə yağı ilə bərabər istifadəsi zərərli olan qidaları təqdim edir:
Kərə yağı haqqında nə bilməliyik?
Kərə yağı doymuş yağlar və yağda həll olunan vitaminlərlə zəngin bir məhsuldur və rasionumuzda mühüm rol oynayır. Lakin bu, onun bütün kombinasiya və yeməklərlə faydalı olacağı anlamına gəlmir. Yanlış birləşmələr yalnız həzm sistemini yükləmir, həm də vacib qida maddələrinin mənimsənilməsini çətinləşdirə bilər.
Kərə yağı və qırmızı ət birləşməsi
Süfrələrimizdə populyar olan kərə yağı ilə qırmızı ətin birləşməsi sağlamlıq üçün müəyyən riskləri artırır. Hər iki məhsul çoxlu doymuş yağ ehtiva edir ki, bu da "pis" xolesterin kimi tanınan LDL səviyyəsinin artmasına səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, bir porsiyada həddindən artıq yağın qəbulu qaraciyərə və bütün həzm sisteminə əlavə yük yaradır.
Tövsiyə: Yağlı kolbasa və ya vetçina əvəzinə kərə yağı ilə az yağlı, soyudulmuş bişmiş ət istifadə etməklə sendviç hazırlamaq daha məqsədəuyğundur.
Balıq və kərə yağı
Yağlı balıqlar, - məsələn, losos və skumbriya - ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olan omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Lakin bu cür balıqları kərə yağı ilə qızartmaq və ya sobada bişirmək əks təsir göstərə bilər. Kərə yağında olan doymuş yağlar, balığın faydalı yağlarının təsirini zəiflədə bilər və bir porsiyada həddindən artıq yağ qəbulu həm həzmi çətinləşdirir, həm də orqanizmin qida maddələrini mənimsəməsinə mane olur.
Kərə yağı və yağlı süd məhsulları
Bu ikili - həzm üçün ən ağır birləşmələrdən biridir. Menyuya uyğun inqrediyent seçmək olduqca vacibdir: kərə yağı ilə yağlı süd məhsullarının, məsələn, qaymaq və ya yağlı kəsmiklə birgə istifadəsi həzm sistemini yükləyir. Doymuş yağların yüksək konsentrasiyası, süd məhsullarındakı zülalın mənimsənilməsini çətinləşdirir - halbuki zülal bu məhsulların əsas qida maddəsidir.
Tövsiyə: Süd məhsullarına yüngül əlavələr - məsələn, təzə tərəvəz və ya az miqdarda zeytun yağı əlavə etmək daha faydalıdır.
Qızartmadan imtina etmək daha yaxşıdır
Kərə yağı qızartmalara xüsusi dad verir, lakin bu ən yaxşı seçim deyil. Səbəbi odur ki, kərə yağının tüstülənmə temperaturu aşağıdır, yəni tez yanmağa başlayır. Bu da onun tərkibindəki yağların parçalanmasına, zərərli maddələrin yaranmasına və yeməyin keyfiyyətinin aşağı düşməsinə səbəb olur. /lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 783   Tarix: 23 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər səhər yataqda bu məşqi edin

Səhərlər yataqdan qalxmaq bəzən çətin ola bilər. Ancaq tibb mütəxəssisləri bildirir ki, günə kiçik bir hərəkətlə başlamaq həm fiziki, həm də zehni sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, fizioterapevtlərin sözlərin

.

Azərbaycanlıların sevimli içkisi xərçəngə səbəb olur

Azərbaycanda bir çox insan səhər yuxudan oyanan kimi ilk işi çay içmək olur. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, əvvəlki günün dəmli çayını təkrar qızdırıb içmək sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər. bildirir ki, alimləri

.

Körpəniz tez-tez qusursa, səbəb düşündüyünüzdən fərqli ola bilər

Körpəniz daim qusursa, səbəb sizin düşündüyünüz kimi olmaya bilər. xəbər verir ki, Uşaq Sağlamlığı və Xəstəlikləri Mütəxəssisi Dr. Kadir Ömər Çətin körpələrdə reflü ilə bağlı vacib açıqlamalar verib. O, bu vəziyyətin ço

.

Dubay şokoladının tərkibində elə gizli maddə var ki

Son dövrlərdə sosial şəbəkələrdə populyarlıq qazanan Dubay şokoladı yalnız dadı ilə deyil, təhlükəli tərkibi ilə də gündəmə gəlib. Parıltılı qablaşdırması və dəbdəbəli təqdimatı ilə diqqət çəkən bu məhsulun arxasında sağlamlığ

.

Sirkə bu xəstəliklərin düşmənidir

Sirkə ənənəvi tibbdə uzun müddət istifadə edilən və sağlamlıq üçün bir çox faydaları olan təbii məhsuldur. xəbər verir ki, təbii üsullarla sağlam qalmaq istəyənlərin tez-tez istifadə etdiyi alternativlərdən biri olan sirk

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

İçdiyiniz suya bir parça əlavə edin - Dəyişimə inanmayacaqsınız

Son illərdə sağlam həyat tendensiyaları arasında önə çıxan üsullardan biri də çox sadə və təbii bir təcrübədir - İçdiyiniz suya bir parça şam budağı əlavə etmək. Sosial media platformalarında viral hal alan bu təklif bi

.

İnək südündən 10 qat faydalı - Yaddaşı gücləndirir, qocalmanı gecikdirir

Kiçik görünüşünə baxmayaraq, bənzərsiz faydaları ilə seçilən küncüt toxumu, orqanizm üçün əsl mineral və vitamin anbarıdır. Mütəxəssislərə görə, küncüt inək südündən 10 qat daha faydalı olmaqla yanaşı, sümükləri möhkəmləndirir

.

Bu içkini rasiondan əskik etməyin: min dərdə dəva - dirilik suyu

Şalqam suyu, həm dadı ilə, həm də sağlamlığa olan faydaları ilə tanınan qədim bir içkidir. Xüsusilə Türkiyə mətbəxində geniş istifadə olunur. Aşağıda şalgam suyunun əsas faydalarını qeyd edirik:. Şalğam suyu nədən hazırlanır?

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim necə seçməli makiyaj instagram toy makiyajlari elm aid atalar sozleri qonaq otagi dizaynlari vetenperverlik biznes qurmagin yollari faydalı maskalar webnem tovuzlu novruz bayrami veten haqqinda bayati ginekoloq
ref="/gülməli+hakıştalar" title="gülməli hakıştalar">gülməli hakıştalar