Bu məhsulları mikrodalğalı sobada qızdırmaq olmaz

Bu məhsulları mikrodalğalı sobada qızdırmaq olmazÇuğundur, turp və kərəvizin tərkibində mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra sinir sisteminin, böyrəklərin fəaliyyətini poza bilən, hamiləlik zamanı dölün zəhərlənməsinə, hətta ölümünə səbəb olan maddələr var. Düyü, makaron, kartof və fermentləşdirilmiş qidalar da yenidən qızdırılmamalıdır.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq, Estetik Kosmetologiya Mərkəzinin əməkdaşı Yelena Solomatina Ura.ruya verdiyi müsahibəsində deyib.
"Kartof və badımcanın tərkibində olan solanin daha aktivləşir və qızdırıldıqda əslində zəhərə çevrilir. Çuğundur, kök, turp, kərəvizdə olan nitratlar qızdırıldıqda nitrozaminlərə çevrilir. Bu isə artıq kanserogendir. Fermentləşdirilmiş qidalar (məsələn, duzlu kələm, turş süd məhsulları, qatıq, ayran, pendirlər və ya bişmiş alma) mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda faydalı bakteriyaları itirəcək və belə məhsulların heç bir faydası olmayacaq.
Çoxumuzun soyuducuda saxladığı düyü və makaron da sobada qızdırılmamalıdır. Bu məhsullarda patogen mikroflora yaxşı inkişaf edir, zəhərlənə bilərsiniz. Yağlı balıq da mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra zəhərə çevrilir", - həkim yekunlaşdırıb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1005   Tarix: 29 iyun 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Şəkər xəstələrinin DİQQƏTİNƏ: Sığorta ilə qarşılanır

Şəkərli diabet endokrin sisteminin xəstəliyidir və el arasında şəkər xəstəliyi də adlanır. Mədəaltı vəzinin hormonu olan insulin qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlayır. bildirir ki, bu hormonun çatışmazlığı olduqd

.

Qarabaşağı belə yesəniz, 5 kq arıqlayacaqsınız

Sadə və dadlı qarabaşaq yarması sayəsində bir ay ərzində 5 kq-a qədər artıq çəki itirə bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, dietoloqların fikrincə, arıqlamaq istəyən hər kəs kefirlə qarabaşaq yeməlidir. Bu iki qidadan maksimu

.

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

.

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə

.

Tünd şokoladın faydası

Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimlər

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

.

Bu meyvənin qabığı dərdlərə dərmandır

Bəzi meyvələrin qabıqları sağlamlığa faydaları ilə şəfa mənbəyidir və bu qabıqlardan istifadə etməmək böyük itkidir. . xəbər verir ki, tez-tez alma və bananın qabığından istifadə edilməli olduğu bildirilsə də, qabığı il

.

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

.

Bu səhvimiz bananı zəhərə çevirir

Banan sağlamlıq üçün ən faydalı meyvələrdən biridir. xəbər verir ki, qan şəkərini tarazlayan, həzm sistemini tənzimləyən və antioksidant təsiri olan banan toxluq hissi verdiyi üçün diyetlərdə rahatlıqla istehlak edilə bilər

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi hamilelikde qidalanma donlar 2024 genc aile uzun saclarin yigilmasi xina haqqinda melumat pehriz salatlar baldiz cekc pornuxa muellim seiri faydalı məsləhətlər şəhid