Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! Dietoloqların məsləhəti

Bu məhsulları soyuducuda saxlamayın! Dietoloqların məsləhətiAdətən biz məhsulların bir çox hissəsini soyuducuda saxlayırıq.
Bu halda biz onların təzə qalmasına əmin oluruq. Lakin bəzi məhsullar var ki, soyuq onların təzə qalmasına nəinki kömək etmir, əksinə onlarda olan bir çox faydalı məddələrin parçalanmasına, yox olmasına səbəb olur.
Bu məhsulların arasında:
- Tərəvəzlərin əksəriyyəti soyuq xoşlamır. Bolqar bibəri, xiyar, pomidor, kələm, gül kələmi, kök, sukini, sarımsaq, badımcan, kartof və s. Bu tərəvəzlər qəti şəkildə soyuq sevmir və soyuducuda saxlandıqda tez bir zamanda öz faydalı xüsusiyyətlərini itirirlər. Ümumillikdə mütəxəssislər tərəvəzləri qaranlıq quru ev temperaturası olan yerdə saxlamağı tövsiyə edirlər.
- Alma, armud soyuducuda daha tez xarab olur.
- Ədviyyatları da soyuducuda saxlamaq olmaz. Ədviyyatları quru qaranlıq yerdə şüşə qablarda saxlamaq lazımdır.
- Göyərtilər da soyuq sevməyən məhsullardan biridir.
- Tropik meyvələr (banan, ananas, kivi, manqo, papaya və s.) və həmçinin limon, portağal, naringi soyuqda nəinki təzə qalmır, əksinə daha tez xarab olur. da
- Bal ev temperaturunda istənilən müddət ərzində saxlanıla bilər. Soyuducida isə bal öz faydalı xüsusiyyətləri itirir.
- Soyuducuya qoyulan şokoladın üzərində ağ ərp əmələ gəlir. Belə şokolad yemək olar, lakin onun dadı və xarici görünüşü korlanır.
- Soyuq və nəm şəraitdə çörəkdə orqanizm üçün çox ziyanlı olan kif göbələkləri inkişaf etməyə başlayır.
- Zeytun yağı soyuducuda saxlandıqda öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
- Ketçup və digər acı sousları soyuducuda saxlamaq olmaz.
Əgər biz məhsullardan maksimum dərəcədə fayda almaq istəyiriksə, onların düzgün saxlanmasına diqqət yetirmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1057   Tarix: 23 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq

Yumurtanı soyuducuda saxlama forması onun təravətinə təsir edir. xəbər verir ki, yumurtanın soyuducuda necə yerləşdirilməsinin onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Araşdırmalara görə yumurtaların sivri ucu aşağı, enlənmi

.

Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər

Mutasiya olunmuş quş qripi virusu COVID-19-dan daha təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, Fransanın Pasteur İnstitutu Tənəffüs İnfeksiyaları Mərkəzinin rəhbəri Mari-An Rameyks-Velti xəbərdarlıq edib ki, virus insanlara uyğunlaşara

.

3 min insanın nə yeyib-içdiyini illərlə izlədilər - Ürəyi yormayan qidalar açıqlandı

Rusiya və Avropa alimləri apardıqları uzunmüddətli tədqiqat nəticəsində sübut ediblər ki, gündəlik qidalanmada çay, qəhvə, giləmeyvə, qoz-fındıq, kakao, tam taxıllar və zeytun yağı kimi məhsulların olması ürək sağlamlığın

.

Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır

Gündə yalnız iki siqaret çəkmək belə ürək-damar xəstəlikləri riskini 50%-dən çox, erkən ölüm riskini isə 60% artırır.  xəbər verir ki, ABŞ-nin Johns Hopkins Universitetindən alimlərin araşdırması göstərir ki, özünü "sosia

.

Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı

ABŞ-li kardioloq Dmitri Yaranov illərlə tibbdə çalışdıqdan sonra bir daha heç vaxt dietik qazlı içkilərə toxunmayacağını açıqlayıb. xəbər verir ki, həkim "sıfır şəkər" ifadəsini qablaşdırma üzərindəki "ən böyü

.

Libidonun ən böyük 3 düşməni açıqlandı

Cinsi marağın azalmasının əsas səbəbləri fizioloji, psixoloji və sosial-mədəni faktorlarla bağlıdır. xəbər verir ki, bunu seksoloq Milana Sokolova deyib. O bildirib ki, fizioloji səbəblər arasında xroniki xəstəliklər, hormo

.

Həkim olmayan şəxslərin botoksu fəlakət gətirir - ölüm riski

"Gözəlləşmə" adı ilə edilən qeyri-peşəkar botoks prosedurları son dövrlərdə ciddi təhlükə mənbəyinə çevrilib. Dermatoloqlar xəbərdarlıq edirlər ki, həkim olmayan şəxslərin tətbiq etdiyi botoksda istifadə oluna

.

İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq

Son dövrlər ideal bədən silueti trendi ilə korsetlər, bədən formalaşdıran bodilər və sıxıcı kolqotlar gündəlik geyimə daxil olub. Lakin, onlar sağlamlıq üçün zərərlidir. xəbər verir ki, Perm Politexnik Universitetinin "HimBio"

.

Böyrək daşlarının yaranmasına səbəb olan qidalar açıqlandı

Böyrək daşlarının təxminən 60-80 faizi kalsium oksalatlarından ibarətdir. Bu daşlar möhkəm, həllolunmaz və parçalanması çətin olur. xəbər verir ki, qarabaşaq, pomidor, qara çay, çuğundur və digər oksalatla zəngin qidaları

turlar.az

yay kolleksiyasi qaşların formalari reseptler dadlı yemək qadinlarda soyuqdeyme cinsi problemlər kisiler yataqda kosmetika vətən haqqında bayatı dostluq tanisliq brusell bakteriyası xerçeng