Bu parçalardan geyimlər koronavirusdan qoruyur - Nə geyinməli?

Bu parçalardan geyimlər koronavirusdan qoruyur - Nə geyinməli?Mikrobioloqlar və parçalar üzrə mütəxəssislər koronavirusdan ən yaxşı qoruyan geyimi açıqlayıblar.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Kosıgin adına Rusiya Dövlət Universitetinin Dekorativ Tətbiqi Sənət və Tekstil kafedrasının müdiri İrina Rıbaulina deyir ki, virusun keçiriciliyi materialın sıxlığından asılıdır.
O hesab edir ki, parçanın toxunma sıxlığı nə qədər yüksəkdirsə, qoruma da o qədər yaxşı olur. Beləliklə, atlas, sətin parçadan hazırlanan geyim yüksək sıxlığa malikdir. Trikotaj məhsullarının isə əksinə, həmin keyfiyyəti yoxdur, buna görə də pandemiya zamanı onları geyinmək tövsiyə edilmir.
Sıx toxunmuş materiallardan hazırlanmış paltar geyinirsinizsə, digər insanlara yoluxma riski əhəmiyyətli dərəcədə azalır. Bundan əlavə, mütəxəssis evə gəldikdən dərhal sonra geyimi dezinfeksiya etməyi məsləhət görür.
Eyni zamanda, düymələr və digər dekor elementləri olmayan paltarlar seçmək tövsiyə olunur, çünki virus mis üzərində dörd saata qədər, kartonda 24 saata qədər, paslanmayan polad və plastikdə isə üç günə qədər canlı qala bilər.
Viruslar və bakteriyalar saçlara da "yapışa bilər", buna görə də mütəxəssislər pandemiya zamanı onları toplamağı və daha tez-tez yumağı məsləhət görürlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1575   Tarix: 14 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

turlar.az

donlar 2025 hamiləlik kosmetoloq genc aile kətələr laylalar xiyar tursusu nece hazirlanir kosmetika qaynana anabaci haxisda hakistalar brusell bakteriyası