Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksinizQış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.
Milli.Az xəbər verir ki, The Telegraph qəzeti Böyük Britaniyada tanınmış beş mütəxəssisdən xəstələndikləri zaman hansı qidaları seçdiklərini soruşub. Cavablar göstərir ki, onların üstünlük verdiyi əsas qidalar sadə, isti və orqanizmi dəstəkləyən məhsullardır.
Qidalanma araşdırmaları üzrə mütəxəssis Dr. İdris Muğa "super qida" anlayışına inanmadığını bildirərək əsas seçiminin toyuqlu qarğıdalı şorbası olduğunu deyib. Onun sözlərinə görə, bu yemək həm enerji verir, həm də maye balansını qoruyur. Boğaz ağrısı zamanı bal qatılmış ilıq nanə çayı içən mütəxəssis, mədə zəiflədikdə isə yüngül dənli gevrek və qaynadılmış yumurtaya üstünlük verir.
Təqaüddə olan döş xərçəngi cərrahı Dr. Liz ORiordan xəstələndiyi zaman isti meyvə şirələri və hazır smuzilər qəbul etdiyini bildirib. O, C vitamini mənbəyi kimi portağal və alma yediyini, bağırsaq sağlamlığı üçün isə evdə hazırladığı turş mayalı çörəyi seçdiyini qeyd edib. Həkimin fikrincə, rahatladıcı yeməklər sağalma prosesinə müsbət təsir göstərir.
Qastroenteroloq Dr. Alan Desmond immunitet sisteminin təxminən 70 faizinin bağırsaqlarla əlaqəli olduğunu xatırladıb. O, tərəvəz suyu ilə bişirilmiş mərcimək və kök şorbalarını, həmçinin zəncəfil, zərdəçal və qara bibər kimi ədviyyatları tövsiyə edir. Desmond hesab edir ki, toyuq şorbasının faydası əsasən tərkibindəki tərəvəz və ədviyyatlardan qaynaqlanır.
Ailə həkimi Dr. Filippa Key xəstəlik zamanı vəziyyətinə uyğun olaraq aşağı lifli qidalar - ağ çörək, ağ düyü və alma püresi yediyini deyib. O, limonlu və ballı içkilərin həm enerji verdiyini, həm də psixoloji rahatlıq yaratdığını vurğulayıb.
İmmunologiya üzrə mütəxəssis Dr. Jenna Maçoki qış aylarında müxtəlif şorbalara üstünlük verdiyini bildirib. Onun sözlərinə görə, soğan, sarımsaq, kök və otlarla hazırlanmış ev üsulu toyuq suyu, eləcə də mürver şərbəti immunitet üçün faydalıdır. Mürverin C vitamini və flavonoidlərlə zəngin olduğu, soyuqdəyməyə qarşı təsir göstərdiyi qeyd olunur.
Mütəxəssislər yekdilliklə bildirirlər ki, qış mövsümündə isti şorbalar, təbii içkilər və bağırsaq dostu qidalar immuniteti gücləndirir və xəstələnmə riskini azaldır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 213   Tarix: 16 dekabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

turlar.az

qadin dunyasi geymler 2025 qadin sayti ərzaqlar viktoriya sekret limonun faydasi zeytun mürəbbəsi kosmetika oxu az veten haqqinda atalar sozu ariqlamaq novruza aid hakışta maya maskasi