Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun
Gənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar.
Milli.Az xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçənginə səbəb ola biləcəyini göstərən araşdırmadan sonra həkimlərə mühüm çağırış edib. Mütəxəssislər deyirlər ki, həkimlər pastırma, kolbasa və bu kimi işlənmiş ət məhsullarından uzaq durmaq üçün xəstələrə daha aydın xəbərdarlıq etməlidirlər.
Araşdırmalar göstərib ki, son 30 ildə gənc yaşda bağırsaq xərçəngi diaqnozu dünya üzrə 80 faiz artıb. Alimlər bu artıma səbəb kimi ətraf mühitin çirklənməsi, piylənmə və içməli suyun tərkibindəki mikroplastiklər kimi faktorları göstərsələr də, əsl diqqət işlənmiş ətin istehlakına yönəlib.
Nyu York Universitetinə (NYU) bağlı olan Langone Health-in xərçəng mütəxəssisləri deyirlər ki, gənc nəsillər tərəfindən emal olunmuş ətin istehlakı səhiyyə ictimaiyyəti tərəfindən kifayət qədər ciddi qəbul edilmir.
Xərçəng tədqiqatçısı Dr. "Mən mütəmadi olaraq xəstələrimə həyat tərzi və pəhriz risk faktorları, xüsusən də işlənmiş ətlər haqqında məsləhətlər verirəm, lakin bu xəbərdarlıqların praktikada nə qədər geniş şəkildə edildiyindən əmin deyiləm" sözlərini deyib.
Fidan
Milli.Az









Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Oksana bu teatrda çalışacaq
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa üçüncü dəfə ana oldu
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır