Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durun

Bu qida bağırsaq xərçəngi yaradır - Uzaq durunGənclər arasında kolon xərçəngi hallarında ciddi artım olsa da, mütəxəssislər işlənmiş ət istehlakının əsas risk faktoru olduğunu vurğulayırlar.
Milli.Az xəbər verir ki, sağlamlıq mütəxəssisləri emal edilmiş ətin kolon xərçənginə səbəb ola biləcəyini göstərən araşdırmadan sonra həkimlərə mühüm çağırış edib. Mütəxəssislər deyirlər ki, həkimlər pastırma, kolbasa və bu kimi işlənmiş ət məhsullarından uzaq durmaq üçün xəstələrə daha aydın xəbərdarlıq etməlidirlər.
Araşdırmalar göstərib ki, son 30 ildə gənc yaşda bağırsaq xərçəngi diaqnozu dünya üzrə 80 faiz artıb. Alimlər bu artıma səbəb kimi ətraf mühitin çirklənməsi, piylənmə və içməli suyun tərkibindəki mikroplastiklər kimi faktorları göstərsələr də, əsl diqqət işlənmiş ətin istehlakına yönəlib.
Nyu York Universitetinə (NYU) bağlı olan Langone Health-in xərçəng mütəxəssisləri deyirlər ki, gənc nəsillər tərəfindən emal olunmuş ətin istehlakı səhiyyə ictimaiyyəti tərəfindən kifayət qədər ciddi qəbul edilmir.
Xərçəng tədqiqatçısı Dr. "Mən mütəmadi olaraq xəstələrimə həyat tərzi və pəhriz risk faktorları, xüsusən də işlənmiş ətlər haqqında məsləhətlər verirəm, lakin bu xəbərdarlıqların praktikada nə qədər geniş şəkildə edildiyindən əmin deyiləm" sözlərini deyib.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 818   Tarix: 17 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Azkalorili pəhriz düşündüyünüz kimi faydalı deyil – Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Arıqlamaq məqsədilə kalori miqdarını kəskin şəkildə azaltmaq və salat əsaslı pəhrizlərə keçmək düşündüyünüz qədər effektiv olmaya bilər. Əksinə, bu cür yanaşma orqanizmdə əks reaksiyalara səbəb olaraq, yağ toplanmasına v

.

Ömrü uzatmaq və sağlam qalmaq üçün sübut olunmuş yollar

Avropa Tibb Mərkəzinin endokrinoloqu Georgi Msxalaya uzun və sağlam həyat sürməyin əsas şərtinin həyat tərzində dəyişikliklər etmək olduğunu bildirib. bu barədə xarici mətbuata istinadən xəbər verir. Onun sözlərinə görə

.

Yayda ayaq barmaqları üşüyürsə - bu xəstəliyiniz var

Yay fəslində ayaq barmaqlarının buz kimi soyuması sağlamlıq xəbərdarlığı ola bilər. bildirir ki, həkimlər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə, barmaqların tez soyuması damar problemləri, periferi

.

Qarpızı necə düzgün saxlamaq olar?

Şirin, yetişmiş qarpız yayda səbirsizliklə gözlədiyimiz ləzzətlərdən biridir. Lakin çox vaxt sual yaranır: onu necə saxlamaq lazımdır ki, dadı və şirəliliyi itməsin? Xüsusilə 5-7 kq, bəzən 10-12 kq-lıq iri qarpızlar alındıqda

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Bağırsaq bakteriyası yuxusuzluğa səbəb ola bilər

Nankin Tibb Universitetinin alimləri bağırsaqda Odoribacter bakteriyalarının sayının artmasının yuxusuzluq riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, bu araşdırmanın nəticələri nüfuzlu "General Psychiatry"

.

Xərçəngin ilk siqnalları: diqqətli olun

Xərçəng - ən məkrli xəstəliklərdən biridir, çünki ilkin mərhələlərdə demək olar ki, heç bir əlamət verməyə bilər. Məhz buna görə də orqanizmin ilk xəbərdarlıq siqnallarını bilmək və onları laqeyd yanaşmamaq çox vacibdir

.

Yumurtaların rəf ömrü açıqlandı - Bu müddətdən artıq saxlamaq olmaz

Dietoloq Vanessa Giglio təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə yumurtalar düzgün saxlanıldıqda soyuducuda 21-30 gün ərzində istifadəyə yararlı qalır

.

Çin maşınları radiasiya yayır? - AÇIQLAMA

Çin istehsalı hibrid avtomobillərdə radiasiya göstəriciləri yüksək olsa da, insan sağlamlığı üçün təhlükə yoxdur. xəbər verir ki, avtomobil sahəsi üzrə ekspert Yuliya Truşkova bildirib ki, hibrid və elektrik avtomobilləri

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yemek reseptleri makiyaj instagram adlarin menasi mələk kartları çək dırnaqlara qulluq gül buketləri boyurtken kompotu toyuq salati rus dili kahfe fali gəncə tanisliq