Bu qidalar insult riskini artırır

Bu qidalar insult riskini artırırAlimlər insult yarada və ya sürətləndirə bilən məhsul kəşf ediblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, Paris-Nord Sorbon Universitetinin alimləri süni dadlandırıcıların təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblər. Geniş araşdırma apardıqdan sonra onlar bu növ qida əlavələrinin potensial təhlükələrini müəyyən ediblər.
Eksperimentə əsasən qadınlardan ibarət orta yaşlı 42 yaşlı 100 mindən çox fransız böyüklər daxildir. Tədqiqatın nəticələrinə əsasən məlum olub ki, iştirakçıların demək olar ki, 40 faizi süni dadlandırıcılardan istifadə edir.
10 il ərzində aparılan təhlillər nəticəsində insult, infarkt, mini insult və angina pektoris kimi ürək-damar xəstəliklərinin 1,5 mindən çox halı aşkar edilib. Süni dadlandırıcıların istehlakı ilə ürək xəstəliklərinin inkişaf riski arasında birbaşa əlaqə təsdiq edilib.
Mütəxəssislər dadlandırıcı kimi istifadə edilən aspartamın beyin damar xəstəliklərinin yaranma ehtimalını 17 faiz artırdığını vurğulayıblar. Asesulfam kalium və sukraloza isə koroner ürək xəstəliyi riskinin artması ilə əlaqələndirilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 800   Tarix: 22 yanvar 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər əvvəllər məlum olmayan gen tapdı

Boston Universiteti, Massaçusets Ümumi Xəstəxanası və Harvard Tibb Məktəbinin alimləri DNT qırıqlarının təmirində əsas rol oynayan əvvəllər məlum olmayan ZNF280A genini müəyyən ediblər. Üstəlik, onun yoxluğunun nadir geneti

.

Mikroplastiklər içkilərdə gizli təhlükə? Şüşə qablar üstünlükdür, amma

Fransa Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin apardığı araşdırmaya görə, şüşə qablar ilə müqayisədə, plastik və ya dəmir qablarda saxlanılan su, soda, pivə və şərab kimi içkilərdə mikroplastik hissəciklərin səviyyəsi xeyli yüksəkdir

.

Alimlər tənhalıq haqqında mifi dağıtdı: Yalnılıq öldürmür

Uzun müddətdir ki, tənhalıq sağlamlıq üçün ciddi təhlükə hesab edilsə və bəzi ekspertlər onun təsirini gündə 15 siqaret çəkməklə müqayisə etsələr də, beynəlxalq alimlər qrupunun yeni araşdırması tənhalığın ölüm hallarını

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Xərçəng riskini azaldan ən effektiv 8 məhsul

Sağlam qidalanma yalnız formada qalmaq üçün deyil, həm də bir çox ağır xəstəliklərdən, o cümlədən xərçəngdən qorunmaq üçün vacibdir. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii məhsullar hüceyrə səviyyəsində qoruyucu təsir göstərərə

.

Hər gün bir fincan çay içməyin sağlamlığa 7 faydası

Milyonlarla insan çayı sevir, xüsusilə azərbaycanlıar. Bəziləri hətta gündə dörd-beş fincan belə içir. Və əksəriyyəti bunu bilmir ki, çay yalnız ləzzətli deyil, həm də çox faydalıdır. -a istinadən xəbər verir ki, seçdiyini

.

Alimlər yırtıcıların ölümcül virusları yarasalardan insanlara necə ötürdüyünü aşkar etdi

Uqandanın Kraliça Elizabet milli parkında yerləşən bir mağarada, alimlər uzun müddət ərzində Misir meyvəyarasalarının koloniyasını müşahidə ediblər. Onlar müəyyən ediblər ki, müxtəlif yırtıcı heyvan növləri bu mağarada birbaş

.

Bu meyvənin qabığını zibilə atmayın

Tibbin banilərindən biri olan İbn-i Sina öz əsərlərində qida və bitkilərin müalicəvi gücünü xüsusi vurğulayıb. Onun məşhur "Əl-Kanun fit-Tıbb" adlı tibbi ensiklopediyasında adını çəkdiyi və təbii müalicə vasitəs

.

Qadınlar gündə nə qədər pivə içə bilər?

İsti yay günlərində spirtli içki qəbul etmək istəyənlər daha çox pivəyə üstünlük verir. . xəbər verir ki, pivə tərkibində estrogenə bənzər birləşmələrin olması səbəbindən qadınlarda xərçəng riskini azaldır. Qadınlar gün ərzind

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yemek reseptleri hamiləlik sac duzumleri zirinc haqqinda toy gecəsi maraqlıdır hakista xina yaxdi sozleri vətən haqqında bayatılar vetene aid bayati novruz bayramı haxışta hüzeyir hacibəyov rus dilini öyrənək 2 ci dərs