Bu qidalar sızanaq yaradır

Bu qidalar sızanaq yaradırSızanaq (və ya akne) yaradan qidalar daha çox yağlı, şəkərli və işlənmiş qidalardır. Bu cür qidalar bədəndə hormonal dəyişikliklərə səbəb olaraq dəriyə təsir edə bilər.
Sızanaq yaradan bəzi əsas qidalar:
Şəkərli içkilər və qidalar - Qazlı içkilər, şirniyyatlar, tort və konfetlər qan şəkərini artıraraq sızanaqların yaranmasına təkan verə bilər.
Süd məhsulları - Bəzi insanlarda süd və süd məhsulları (xüsusən də yağlı süd) sızanaqların yaranmasına səbəb ola bilər.
Qızartmalar və fast food - Kartof qızartması, burqer, pizza və s. kimi qidalar yağlı olduqları üçün sızanaq riskini artıra bilər.
Ağ un və işlənmiş karbohidratlar - Ağ çörək, ağ düyü, makaron kimi yüksək glisemik indeksli qidalar da sızanaq yarada bilər.
Çox yağlı qidalar - Yağlı qidalar, xüsusən də trans yağlar (məsələn, bəzi qənnadı məhsulları və paketlənmiş qidalar) dəridə sızanaq əmələ gətirə bilər.
Sızanaq riskini azaltmaq üçün balanslı qidalanmaq, təzə meyvə-tərəvəz və lifli qidaları üstün tutmaq faydalı ola bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 903   Tarix: 30 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma

Fiziki məşqlər xərçəngin böyüməsini 60 faiz yavaşlada bilər. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqatlar göstərir ki, fiziki aktivlik xərçəng hüceyrələrinin enerji mənbəyini azaltmaqla onların böyüməsini ləngidə bilər. Bu nətic

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq

Son dövrlər ideal bədən silueti trendi ilə korsetlər, bədən formalaşdıran bodilər və sıxıcı kolqotlar gündəlik geyimə daxil olub. Lakin, onlar sağlamlıq üçün zərərlidir. xəbər verir ki, Perm Politexnik Universitetinin "HimBio"

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

turlar.az

aksessuarlar gozel gorunmek geyim şəkilləri fotoqaleriya hamiləlik və doğuş zərdəçal bizim məşhurlar kosmetika intim munasibetler novruza aid hakisda qoğalın nağlı maska novruz hakistalari