Bu qidalar sızanaq yaradır

Bu qidalar sızanaq yaradırSızanaq (və ya akne) yaradan qidalar daha çox yağlı, şəkərli və işlənmiş qidalardır. Bu cür qidalar bədəndə hormonal dəyişikliklərə səbəb olaraq dəriyə təsir edə bilər.
Sızanaq yaradan bəzi əsas qidalar:
Şəkərli içkilər və qidalar - Qazlı içkilər, şirniyyatlar, tort və konfetlər qan şəkərini artıraraq sızanaqların yaranmasına təkan verə bilər.
Süd məhsulları - Bəzi insanlarda süd və süd məhsulları (xüsusən də yağlı süd) sızanaqların yaranmasına səbəb ola bilər.
Qızartmalar və fast food - Kartof qızartması, burqer, pizza və s. kimi qidalar yağlı olduqları üçün sızanaq riskini artıra bilər.
Ağ un və işlənmiş karbohidratlar - Ağ çörək, ağ düyü, makaron kimi yüksək glisemik indeksli qidalar da sızanaq yarada bilər.
Çox yağlı qidalar - Yağlı qidalar, xüsusən də trans yağlar (məsələn, bəzi qənnadı məhsulları və paketlənmiş qidalar) dəridə sızanaq əmələ gətirə bilər.
Sızanaq riskini azaltmaq üçün balanslı qidalanmaq, təzə meyvə-tərəvəz və lifli qidaları üstün tutmaq faydalı ola bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 905   Tarix: 30 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı

Hamiləlik testinin hansı vaxtda edilməsi nəticənin dəqiqliyinə təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ginekoloq Yuliya Lobaçeva deyib. O bildirib ki, testin axşam edilməsi yalnış nəticə ehtimalını artıra bilər. "Mayalanmada

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

makiyaj instagram kosmetika mehsullari reseptler saclarin horulmesi qirmizi mercinin hazirlanmasi sizanaga qarsi maskalar kesəriyyə kosmetika zəhmət hekaye janri rus dili sac modelleri vusale elizade