Bu qidalar sızanaq yaradır

Bu qidalar sızanaq yaradırSızanaq (və ya akne) yaradan qidalar daha çox yağlı, şəkərli və işlənmiş qidalardır. Bu cür qidalar bədəndə hormonal dəyişikliklərə səbəb olaraq dəriyə təsir edə bilər.
Sızanaq yaradan bəzi əsas qidalar:
Şəkərli içkilər və qidalar - Qazlı içkilər, şirniyyatlar, tort və konfetlər qan şəkərini artıraraq sızanaqların yaranmasına təkan verə bilər.
Süd məhsulları - Bəzi insanlarda süd və süd məhsulları (xüsusən də yağlı süd) sızanaqların yaranmasına səbəb ola bilər.
Qızartmalar və fast food - Kartof qızartması, burqer, pizza və s. kimi qidalar yağlı olduqları üçün sızanaq riskini artıra bilər.
Ağ un və işlənmiş karbohidratlar - Ağ çörək, ağ düyü, makaron kimi yüksək glisemik indeksli qidalar da sızanaq yarada bilər.
Çox yağlı qidalar - Yağlı qidalar, xüsusən də trans yağlar (məsələn, bəzi qənnadı məhsulları və paketlənmiş qidalar) dəridə sızanaq əmələ gətirə bilər.
Sızanaq riskini azaltmaq üçün balanslı qidalanmaq, təzə meyvə-tərəvəz və lifli qidaları üstün tutmaq faydalı ola bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 872   Tarix: 30 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Az yatanların beyni zəifləyir

Günlük həyatın yorucu ritmi, texnologiyanın həddindən artıq istifadəsi və davamlı stress yuxu nizamını pozaraq zehni sağlamlığa təsir edir. xəbər verir ki, bunu türkiyəli mütəxəssis Dr Elif Arslan söyləyib. O bildirib ki

turlar.az

geyim şəkilləri yay geyimləri 2025 gelinlikler ordan burdan qirmizi mercinin hazirlanmasi hüquq və qadın haqları yeməklər kosmetika banan sekis oğlaq pehriz laylalar