Bu qidalar sızanaq yaradır

Bu qidalar sızanaq yaradırSızanaq (və ya akne) yaradan qidalar daha çox yağlı, şəkərli və işlənmiş qidalardır. Bu cür qidalar bədəndə hormonal dəyişikliklərə səbəb olaraq dəriyə təsir edə bilər.
Sızanaq yaradan bəzi əsas qidalar:
Şəkərli içkilər və qidalar - Qazlı içkilər, şirniyyatlar, tort və konfetlər qan şəkərini artıraraq sızanaqların yaranmasına təkan verə bilər.
Süd məhsulları - Bəzi insanlarda süd və süd məhsulları (xüsusən də yağlı süd) sızanaqların yaranmasına səbəb ola bilər.
Qızartmalar və fast food - Kartof qızartması, burqer, pizza və s. kimi qidalar yağlı olduqları üçün sızanaq riskini artıra bilər.
Ağ un və işlənmiş karbohidratlar - Ağ çörək, ağ düyü, makaron kimi yüksək glisemik indeksli qidalar da sızanaq yarada bilər.
Çox yağlı qidalar - Yağlı qidalar, xüsusən də trans yağlar (məsələn, bəzi qənnadı məhsulları və paketlənmiş qidalar) dəridə sızanaq əmələ gətirə bilər.
Sızanaq riskini azaltmaq üçün balanslı qidalanmaq, təzə meyvə-tərəvəz və lifli qidaları üstün tutmaq faydalı ola bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 930   Tarix: 30 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin

Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki,yoluxucu xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis professor Dr. Duran Tok H3N2-nin A qrupu qrip virusu olduğunu və bəzi hallard

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ

Pediatr Vaqif Qarayev bildirib ki, bəzi şəxslər guya iddia edir ki, uşaqlar arasında qəsdən xəstəlik yayırlar. xəbər verir ki, mütəxəssis virusların qəsdən yayılması ilə bağlı səsləndirilən fikirləri əsassız və  elmi əsasda

.

Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir

Mütəxəssislər qrip və yüksək hərarətlə müşayiət olunan virus infeksiyaları zamanı isti vanna qəbul etməyin riskli olduğunu bildirirlər. Həkimlərin sözlərinə görə, isti su bədən temperaturunu daha da yüksəldə, ürək-damar sistemin

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamilelikde qidalanma maskalar qadın xəyanət qutab xemiri dərmanlar adət ənənələr kosmetika anabaci gəncə veten haqqinda bayatilar qizliq perdesi sanamalar