Bu qidaları mikrodalğalı sobada təkrar isitməyin
Bəzi qidalar heç vaxt mikrodalğalı sobada yenidən qızdırılmamalıdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkimlər bu zaman təkcə yeməyin dadının itməyəcəyini, bunun orqanizm üçün olduqca zərərli ola biləcəyini bildiriblər.
Hər şeydən əvvəl tərkibində yumurta olan yeməklərdən söhbət gedir.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, təkrarlanan isitməylə yumurta faydalı mikroelementlərini itirir və bunun əvəzinə bədəndə xərçəng hüceyrələrinin inkişafına səbəb olan toksin və kanserogen maddələr əmələ gəlir.
Çox miqdarda zülal olan ət yeməklərinin yenidən istilənməsi də arzuolunmazdır. Yenidən qızdırıldıqda zülallar məhv olur və öz faydasını itirirlər.
Mütəxəssislərə görə, kartof da təkrar qızdırıldıqda bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Çuğundurun təkrar istidilməsi də bu tərəvəzi vitaminlərdən və qiymətli mikroelementlərindən məhrum edir. Göbələklərin isidilməsi isə ümumiyyətlə, təhlükəli ola və həzmdə problem yarada bilər.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa övladları ilə qəzaya düşdü
Vəfa Şərifovaya ağır itki
Avropada quş qripi yayıldı: Ölkəmizdə vəziyyət nə yerdədir?
San Paulo meri Kanye Vestin konsertini ləğv etdi
Ər-arvad arasında da məsafə olmalıdır' - İradə ailəsindən danışdı