Bu qidaları niyə qaynatmaq və ya qızartmaq olmaz?
Bəzi ərzaq məhsulları yalnız çiy halda insana faydalıdır.
Bir çox bitki mənşəli məhsullar bişirildikdə və ya qızardıldığında qiymətli maddələrinin bir hissəsini itirir.
Milli.Az lent.az-a istinadən çiy halda yeyilməli olan tərəvəz bitkiləri barədə məlumat verir.
Pomidoru bişirdikdə onun tərkibindəki sink və maqnezumun tərkibi dəyişir, faydalı olmur.
Bolqar bibəri C vitamini ilə zəngindir. Istilik dəyən kimi bu vitamin keyfiyyətini itirir. Odur ki, bibəri çiy yeyin.
Sarımsaq C, PP və B qrupu vitaminləri və kolinlə zəngindir. Sarımsaq müxtəlif viruslarla mübarizədə çox təsirli vasitə hesab olunur. Ancaq yalnız çiy şəkildə yeyilərsə ondan faydalanmaq olar.
Çuğundur orqanizm üçün çox faydalı olan fol turşusu mənbəyidir. Bu tərəvəzi uzun müddət bişirirsinizsə, bu maddənin təxminən 30% -ni itirir.
Brokolinin tərkibində C, PP və B qrupu vitaminləri var, onu ancaq çiy istifadə etmək lazımdır. Başqa yeməklərə qatacaqsınızsa, onu son 5 dəqiqədə əlavə edin ki, tərkibini itirməsin.
Zəncəfil A, C, B1, B2 vitaminləri ilə zəngindir. Onu çiy halda sürtkəcdən keçirərək istifadə etsəniz bişirməyə ehtiyac qalmayacaq.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Gələn ildən bu əməliyyatlar və dərmanlar pulsuz olacaq - RƏSMİ
Zita və Gita'nın ulduzu vəfat etdi
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı
"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim
Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin
Ukraynalı müğənni həmcinsi ilə evlənir - FOTOLAR
Nə yeməyi azaltmağa ehtiyac var, nə də idmana - Gündə 10 dəqiqə edirsən, arıqladır
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'