Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var

Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri varBu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var
Bəzi qidalar tərkibindəki mikroelementlər sayəsində orqanizmdə iltihabi prosesləri yatıra və müxtəlif xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini azalda bilir. Müxtəlif kombinasiyalarda olan bu məhsulların ən azı bəziləri hər gün pəhrizdə olmalıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu giləmeyvə, tərəvəz və ədviyyatlar xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
İltihaba maneə törədə bilən qidalar
Tünd giləmeyvə: Bu giləmeyvələrdə şiş proseslərinin xəbərçisi olan oksidləşdirici stresslə effektiv mübarizə aparan rekord miqdarda antioksidan var.
Karotenoid qidalar: Bu qidaların tərkibində olan likopen və beta-karotin xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Tomat pastası və tomat şirəsində böyük miqdarda olan likopen prostat xərçənginin qarşısını alır. Ərik, balqabaq və kökdə olan beta-karoten döş və selikli xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır.
Xaççı tərəvəzlər: Kələm və brokkoli tərkibindəki sulforafanın tərkibinə görə iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
Lifli qidalar: Bunlar kolon xərçəngindən qorunmaqda çox təsirlidir.
Vitamin C Qidaları: Bu vitamin immunitet sistemini dəstəkləyir və xərçəngin qarşısını alır. C vitamini itburnu, duzlu kələm, bolqar bibəri və qara qarağat kimi qidalarda olur.
Ədviyyatlar: Ürək və damar xəstəliklərinə, həmçinin xərçəngə səbəb olan mikroiltihabın qarşısını ala bilər. Mütəxəssislər zerdeçal, reyhan və adaçayı kimi xərçəng əleyhinə ədviyyatları tövsiyə edirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 742   Tarix: 10 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Karbohidratları həyatınızdan çıxarsanız bu xəstəliklərə yoluxacaqsınız - ARAŞDIRMA

Aşağı karbohidratlı pəhrizlər kilo vermək və sağlamlığı yaxşılaşdırmaq vədləri ilə məşhurdur. Bununla belə, karbohidratların məhdudlaşdırılmasının bədəndə yaratdığı dəyişikliklərlə bağlı bəzi risklər də var. . xarici mətbuat

.

Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUN

Bir çox insanlar yemək hazırlayarkən krandan su alır və sonra bu suyu qaynadıb yeməklərdə istifadə edirlər. Məlumdur ki, kran suyunun qaynadılması onu zərərli bakteriya və mikroblardan təmizləyir. -a istinadən xəbər veri

.

Ölüm riskini azaldır, yorğunluğu aradan qaldırır - ARAŞDIRMA

Məşq intensivliyi ölüm riskini azaldır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, İsveçrənin Bazel Universitetinin yeni araşdırmasına görə, məşq intensivliyinin artırılması məşq müddətindən daha təsirli ola bilər. Tədqiqatd

.

Saçlarınızı daha həcmli edin - Ayda bir dəfə pivə ilə yuyun

Saç baxımı üçün düzgün rutin yaratmaq çətin ola bilər. Burada bir neçə faktor mühüm rol oynadığı üçün hamıya eyni rutin uyğun gəlməyəcək. Əvvəlcə saç tipinizə uyğun bir şampun və sərinləşdirici tapmaqla başlamaq saç rutininiz

.

Hansı pomidor növləri ən şirindir? - DİQQƏT

İndi yay mövsümündə səhvlərinizi təhlil etmək üçün əla vaxtdır. Məsələn, yaxşı pomidor növlərinə daha yaxından tanıya bilərsiniz. Pomidorun hansı növləri ən şirindir?. -a istinadən təqdim edir:. Moya Verte. Bu müxtəlifli

.

Hər gün kofe içmək üçün 5 səbəb

Amerika Birləşmiş Ştatlarında 18 yaşdan yuxarı əhalinin 54%-i hər gün kofe içir. Araşdırmalara görə, kofeinin beyinə, dəriyə və bütün vücuda bir çox xeyri var. -a istinadla hər gün kofe içmək üçün göstərilən 5 səbəbi təqdi

.

ABŞ daha bir fəlakətlə üzləşdi: İnsanlar "ətyeyən bakteriya"ya görə əl-ayaqlarını itirirlər

ABŞ-nin Florida ştatında "Helen" və "Milton" dağıdıcı qasırğalarından sonra əsl kabus yaşanır. Belə ki, geniş miqyaslı dağıntı və daşqınlarla yanaşı, təbii fəlakət görünməz, lakin ölümcül təhlükə - "Vibri

.

Daim gümrah olmaq üçün bunları edin

Səhərləri yorğun oyanmağın və özünüzü gün ərzində həvəssiz, halsız hiss etməyin bir çox səbəbi ola bilər.  Bu səbəblər arasında yuxusuzluq, iş stresi və düzgün qidalanmamaq kimi hallar böyük rol oynayır.  xəbər verir ki

.

Qan laxtalarının əmələ gəlməsini dayandıracaq ALTI MƏHSUL

Bədənin sağlam olması, o cümlədən qan laxtalanmasının qarşısının alınmasında qidalanma mühüm rol oynayır. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar qan laxtalanma riskini azalda bilər. -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq Ole

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 yemek reseptleri aksessuarlar badam uşaq psixologiyası həsrət şəkilləri toyuqlar haqqinda kosmetika hekaye janri novruz bayramı haxışta masturbasiya nedir sirin qogal novruza aid hakistalar