Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var

Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri varBu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var
Bəzi qidalar tərkibindəki mikroelementlər sayəsində orqanizmdə iltihabi prosesləri yatıra və müxtəlif xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini azalda bilir. Müxtəlif kombinasiyalarda olan bu məhsulların ən azı bəziləri hər gün pəhrizdə olmalıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu giləmeyvə, tərəvəz və ədviyyatlar xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
İltihaba maneə törədə bilən qidalar
Tünd giləmeyvə: Bu giləmeyvələrdə şiş proseslərinin xəbərçisi olan oksidləşdirici stresslə effektiv mübarizə aparan rekord miqdarda antioksidan var.
Karotenoid qidalar: Bu qidaların tərkibində olan likopen və beta-karotin xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Tomat pastası və tomat şirəsində böyük miqdarda olan likopen prostat xərçənginin qarşısını alır. Ərik, balqabaq və kökdə olan beta-karoten döş və selikli xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır.
Xaççı tərəvəzlər: Kələm və brokkoli tərkibindəki sulforafanın tərkibinə görə iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
Lifli qidalar: Bunlar kolon xərçəngindən qorunmaqda çox təsirlidir.
Vitamin C Qidaları: Bu vitamin immunitet sistemini dəstəkləyir və xərçəngin qarşısını alır. C vitamini itburnu, duzlu kələm, bolqar bibəri və qara qarağat kimi qidalarda olur.
Ədviyyatlar: Ürək və damar xəstəliklərinə, həmçinin xərçəngə səbəb olan mikroiltihabın qarşısını ala bilər. Mütəxəssislər zerdeçal, reyhan və adaçayı kimi xərçəng əleyhinə ədviyyatları tövsiyə edirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 969   Tarix: 10 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı

Bəzi şizofreniya halları insanın öz immun sistemi ilə bağlı ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü, FMBA-nın Federal Beyin və Neyrotexnologiyalar Mərkəzinin direktoru Vsevolod Belousov danışıb

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari gözəllik məhsulları toy makiyajlari hakışta xınayaxdı şirniyyat reseptləri huseyn cavid seirleri toy dəbi kosmetika dolca sekisler seksi novruz hakistasi uşaq şeirləri