Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var

Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri varBu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var
Bəzi qidalar tərkibindəki mikroelementlər sayəsində orqanizmdə iltihabi prosesləri yatıra və müxtəlif xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini azalda bilir. Müxtəlif kombinasiyalarda olan bu məhsulların ən azı bəziləri hər gün pəhrizdə olmalıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu giləmeyvə, tərəvəz və ədviyyatlar xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
İltihaba maneə törədə bilən qidalar
Tünd giləmeyvə: Bu giləmeyvələrdə şiş proseslərinin xəbərçisi olan oksidləşdirici stresslə effektiv mübarizə aparan rekord miqdarda antioksidan var.
Karotenoid qidalar: Bu qidaların tərkibində olan likopen və beta-karotin xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Tomat pastası və tomat şirəsində böyük miqdarda olan likopen prostat xərçənginin qarşısını alır. Ərik, balqabaq və kökdə olan beta-karoten döş və selikli xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır.
Xaççı tərəvəzlər: Kələm və brokkoli tərkibindəki sulforafanın tərkibinə görə iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
Lifli qidalar: Bunlar kolon xərçəngindən qorunmaqda çox təsirlidir.
Vitamin C Qidaları: Bu vitamin immunitet sistemini dəstəkləyir və xərçəngin qarşısını alır. C vitamini itburnu, duzlu kələm, bolqar bibəri və qara qarağat kimi qidalarda olur.
Ədviyyatlar: Ürək və damar xəstəliklərinə, həmçinin xərçəngə səbəb olan mikroiltihabın qarşısını ala bilər. Mütəxəssislər zerdeçal, reyhan və adaçayı kimi xərçəng əleyhinə ədviyyatları tövsiyə edirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 938   Tarix: 10 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Libidonun ən böyük 3 düşməni açıqlandı

Cinsi marağın azalmasının əsas səbəbləri fizioloji, psixoloji və sosial-mədəni faktorlarla bağlıdır. xəbər verir ki, bunu seksoloq Milana Sokolova deyib. O bildirib ki, fizioloji səbəblər arasında xroniki xəstəliklər, hormo

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri

Arıqlamaq üçün ən ideal üsullardan biri də darçınlı sudur. Pəhrizlə birgə bir həftə darçınlı su içsəniz 5 kiloqrama yaxın çəki ata bilərsiniz. bu möhtəşəm içkinin hazırlanmasını təqdim edir:. Bir stəkan suyu qaynadın. Dah

.

Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur

Yaponiyanın Tokio Universitetində aparılan yeni araşdırma saçların ağarmasına fərqli izah gətirib. xəbər verir ki, tədqiqat göstərir ki, saçların ağarması təkcə yaşlanmanın və ya stressin nəticəsi deyil, bədənin xərçəng

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı

ABŞ-li kardioloq Dmitri Yaranov illərlə tibbdə çalışdıqdan sonra bir daha heç vaxt dietik qazlı içkilərə toxunmayacağını açıqlayıb. xəbər verir ki, həkim "sıfır şəkər" ifadəsini qablaşdırma üzərindəki "ən böyü

.

Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik

Beynin sağlamlığını təhlükəyə atan 8 qida açıqlanıb. xəbər verir ki, aşağıdakı qidaların çoxluğu beynin sürətini zəiflədir. Uzunmüddətli spirt istifadəsi qərarvermə və impulsları idarə edən beyin bölgələrinə zərər verə bilər

.

Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş

Ürək sağlamlığı üçün faydalı hesab edilən, gündəlik rasionda tez-tez yer alan quru meyvələrin bəzi hallarda sağlamlıq üçün risk yaratdığı məlum olub. Xüsusilə çox miqdarda istehlak olunduqda qozun ağciyərlərə ciddi şəkild

.

Nə çuğundur, nə brokoli, nə də ispanaq: Dünyanın ən sağlam tərəvəzi açıqlandı

Meyvə və tərəvəzlərlə bağlı aparılan araşdırmaya görə ən sağlam qidalar açıqlanıb. Mütəxəssislər 17 əsas qidanı qiymətləndiriblər.  xəbər verir ki, araşdırmada qidaların kalium, lif, protein, kalsium, dəmir, tiamin, riboflavin

turlar.az

yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2025 qadın geyimi ziyafət dəbi qış geyimi daglar nece yaranir qış tədarükü salatlar kosmetika maya maskasi gözellik əqrəb qiz evi rus dilin nece orenek