Bu qidanı hər gün yeyən adamın gözlərində qurd əmələ gələ bilir

Bu qidanı hər gün yeyən adamın gözlərində qurd əmələ gələ bilirBəzi insanlar vardır ki, onlar hər gün eyni qida maddələri ilə qidalanırlar. Bu qidaların tərkibində olanlar isə onu hər gün yeyən adamın qurd xəstəliyinə yoluxmasına səbəb olur. Bu qidalara donuz əti və xəstə mal əti aiddir. Bu ətlər və ya ət konservləri ilə qidalanan adamlarda qurd xəstəliklərinin əmələ gəmlə riski çox yüksək olur. Donuz və qurd xəstəliyinə yoluxmuş mal ətilə qidalandıqda ətdə olan parazitlər insan orqanizminı düşür və qanla qidalanaraq böyüyür və qan damarlarına düşərək insan bədənində gəzməyə başlayır. Bu cür qurdlar insanın beyninə qədər gedib çıxa bilirlər.
Bu sözləri Kembricin Addenburks xəstəxanasının həkimlərdən ibarət briqadası öz araşdırmalarından sonra söyləmişlər. Onlar bu nəticəyə baş ağrılarından şikayət edən xəstələr üzərində apardıqları araşdırmalardan sonra gəlmişlər.
Baş ağrıların şikayət edən xəstəni test edərkən onun ağrılarının səbəbinin qurd olduğu aşkar edilmişdir. Həkimlərin araşdırmaları bu xəstəlikdən ən çox Çin, Tayland, Yaponiya və Cənubi Koreya sakinlərinin əziyyət çəkdiyini sübur etmişdir. Orqanziminə bu qurd yaşayan adamlarda baş ağrıları, zəiflik, halsızlıq müşahidə edilir. Xəstəliyin müalicəsi qurdu əməliyyat vasitəsilə orqanizmdən xaric etməkdən ibarətdir. Qurd orqanizmdə harada yerləşrsə, orada infeksiya əlamətləri meydana gətirir. Buna görə də xəstəliyə infeksion sparqanoz adı verilmişdir. Xəstəliyin əmələ gətirdiyi iltihabi prosesi isə teniidoz adlanır. Teniidoz ən çox donuz ətindən, xəstə maldan və lentvari Asiya qurdlarından əmələ gəlir. Xəstəlik insana yaxşı bişməmiş ətdən yoluxur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1233   Tarix: 30 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

20 günlük stress ömrü 10 saat qısaldır - Psixoloq

Stress hormonal sistemi aktivləşdirir və müxtəlif orqanlarda uzunmüddətli pozuntular yaradır. Uzun sürən daxili gərginlik psixosomatik xəstəliklərin yaranmasına şərait yaradır. Bu xəstəliklərə yüksək təzyiq. Mədə və onikibarma

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik

Beynin sağlamlığını təhlükəyə atan 8 qida açıqlanıb. xəbər verir ki, aşağıdakı qidaların çoxluğu beynin sürətini zəiflədir. Uzunmüddətli spirt istifadəsi qərarvermə və impulsları idarə edən beyin bölgələrinə zərər verə bilər

.

Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri

Arıqlamaq üçün ən ideal üsullardan biri də darçınlı sudur. Pəhrizlə birgə bir həftə darçınlı su içsəniz 5 kiloqrama yaxın çəki ata bilərsiniz. bu möhtəşəm içkinin hazırlanmasını təqdim edir:. Bir stəkan suyu qaynadın. Dah

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

geyim dəbləri qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari pirojna reseptləri aysel elizade sevgilisi 2025 gəlinliklər əllərin tərləməsi kosmetika novruza aid hakışda heyati novruz bayramina aid uzeyir balıq