Bu qidanı hər gün yeyən adamın gözlərində qurd əmələ gələ bilir

Bu qidanı hər gün yeyən adamın gözlərində qurd əmələ gələ bilirBəzi insanlar vardır ki, onlar hər gün eyni qida maddələri ilə qidalanırlar. Bu qidaların tərkibində olanlar isə onu hər gün yeyən adamın qurd xəstəliyinə yoluxmasına səbəb olur. Bu qidalara donuz əti və xəstə mal əti aiddir. Bu ətlər və ya ət konservləri ilə qidalanan adamlarda qurd xəstəliklərinin əmələ gəmlə riski çox yüksək olur. Donuz və qurd xəstəliyinə yoluxmuş mal ətilə qidalandıqda ətdə olan parazitlər insan orqanizminı düşür və qanla qidalanaraq böyüyür və qan damarlarına düşərək insan bədənində gəzməyə başlayır. Bu cür qurdlar insanın beyninə qədər gedib çıxa bilirlər.
Bu sözləri Kembricin Addenburks xəstəxanasının həkimlərdən ibarət briqadası öz araşdırmalarından sonra söyləmişlər. Onlar bu nəticəyə baş ağrılarından şikayət edən xəstələr üzərində apardıqları araşdırmalardan sonra gəlmişlər.
Baş ağrıların şikayət edən xəstəni test edərkən onun ağrılarının səbəbinin qurd olduğu aşkar edilmişdir. Həkimlərin araşdırmaları bu xəstəlikdən ən çox Çin, Tayland, Yaponiya və Cənubi Koreya sakinlərinin əziyyət çəkdiyini sübur etmişdir. Orqanziminə bu qurd yaşayan adamlarda baş ağrıları, zəiflik, halsızlıq müşahidə edilir. Xəstəliyin müalicəsi qurdu əməliyyat vasitəsilə orqanizmdən xaric etməkdən ibarətdir. Qurd orqanizmdə harada yerləşrsə, orada infeksiya əlamətləri meydana gətirir. Buna görə də xəstəliyə infeksion sparqanoz adı verilmişdir. Xəstəliyin əmələ gətirdiyi iltihabi prosesi isə teniidoz adlanır. Teniidoz ən çox donuz ətindən, xəstə maldan və lentvari Asiya qurdlarından əmələ gəlir. Xəstəlik insana yaxşı bişməmiş ətdən yoluxur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1093   Tarix: 30 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyada piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı açıqlandı

Planetdə bir milyarddan çox insan piylənmədən əziyyət çəkir. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, ÜST-nin hesablamalarına görə, hər il 3 milyondan çox insan artıq çəki ilə bağlı problemlərdən ölür. Bu rəqəmlər artmaqda dava

.

Saqqızın tərkibində təhlükəli maddələr var - Ondan imtina etmək daha yaxşıdır

Saqqız, tərkibindəki bəzi hissəciklərə görə sağlamlıq riski yarada bilər. Saqqız uzun müddətdir nəfəsi təravətləndirmək və stressi azaltmaq üçün məşhur üsuldur. Bununla belə, hər kəs onun istifadəsinin mümkün zərərini düşünmür

.

Bu formada yatmaq üzü qırışdırır

Mütəxəssislərin fikrincə yüksək stres altında olan insanların yuxu pozisiyaları onların ruh halı və bədən reaksiyalarını əks etdirə bilər. xəbər verir ki, Dr. Kyle Osbourne yuxunun stressi artırdığını və metabolizmaya təsi

.

Şəkərdən imtina etmək olmaz - xəbərdarlıq

Şəkərdən söhbət gedəndə, bir çoxları hesab edir ki, bu, mütləq zərərli məhsuldur və orqanizmə heç bir faydası yoxdur. Bəs həqiqətdə də belədirmi?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı endokrinoloq Olqa Karişeva bu fikr

.

Ürəyin əsas düşməni: Trans yağların ZƏRƏRLƏRİ NƏDİR?

"Trans yağların ürəyə zərəri var, çünki onlar yaxşı xolesterinin (HDL) miqdarını azaldır, pis xolesterinin (LDL) miqdarını isə artırır. Xolesterin miqdarı artdıqda ürək damarlarında aterosklerotik proseslər başlayı

.

Bu məcun piyləri əridir

Qəhvə qarışığını acqarına istehlak etdikdə bədəndəki yağları parçalayır. Arıqlamaq bir çox insanın həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırır. Sağlam bir həyat sürmək, enerji səviyyəsini artırmaq və bir çox xroniki xəstəliklərin riskin

.

Dünyada ilk yaşandı - Qadının üzərində test edildi

Beyindəki siqnalları səsə çevirən süni intellekt modeli ilə işləyən cihaz sınaqdan keçirilib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, ABŞ-də tədqiqatçılar beyindəki siqnalları səsə çevirən süni intellekt modeli ilə işləyə

.

Qoxlayaraq xəstəliyi tapır - Başqa ölkələrdən minlərlə geyinilmiş köynək göndərirlər - FOTO

Parkinson xəstəliyini qoxlayaraq aşkarlayan qadın tibbdə inqilab yarada bilər. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, Parkinson xəstəliyi dünyada ən sürətlə yayılan nevroloji xəstəliklərdən biridir və erkən diaqnozun çətinliy

.

Xolesterini ən çox yüksəldən qəhvə növü açıqlanıb

Endokrinoloq, tibb elmləri doktoru Zuxra Pavlova xolesterinin səviyyəsini ən güclü şəkildə artıran qəhvə növünü adlandırıb. e- -a istinadən xəbər verir ki, o, bu barədə öz Telegram kanalında danışıb. Pavlova bildirib ki

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yaz geyimleri 2025 aksessuarlar qadin dunyasi şirniyyat ve tortlar plovlar permanent makiyaj qış tədarükü salatlar vətənə aid atalar sözləri banan baldıza aid hakışta qizlar seksler