Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur – ALİMLƏR
Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.
 
 Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz
 
 Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
 
 Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
 
 Eləcə də göbələkli  yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz.
 
 Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır.
 
 Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir.
 
 Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.
 
 Milli.Az /news.milli.az

 







  Hakışta
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Cəmi iki məhsulla təzyiqi salan möcüzə salat – həkimlərdən təsdiqli resept
  C vitamininin payızda faydaları
  Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
  Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
  Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş
  Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı
  Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb
  Eşref Rüya' 40 ölkəyə satıldı