Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur – ALİMLƏR

Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur – ALİMLƏRAzərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz
Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
Eləcə də göbələkli  yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz.
Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır.
Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir.
Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1466   Tarix: 05 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ticarət mərkəzlərində tualet kağızı istifadə edənlər üçün ciddi xəbərdarlıq

Ticarət mərkəzlərinin tualetlərində istifadə olunan təmizlik kağızları ilə bağlı ciddi gigiyena problemləri aşkarlanıb. Mütəxəssislər bildirir ki, bu məsələ birbaşa olaraq ictimai sağlamlıqla bağlıdır və insanlar kifayə

.

Üzü səhv yumaq qocalmanı sürətləndirir

Dərinin təmizlənməsi düzgün aparılmadıqda, bu, onun vaxtından əvvəl qocalmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu "SM-Kosmetologiya" klinikasının həkim-kosmetoloqu İrina Troitskaya açıqlamasında bildirib. Qadınları

.

Uşağınızın baş ağrısı təhlükəli ola bilər - Bu əlamətlər varsa, vaxt itirməyin

Son illərdə uşaqlarda ekran qarşısında çox vaxt keçirmə, yuxu rejiminin pozulması, məktəb stressi və qeyri-sağlam qidalanma səbəbindən baş ağrısı halları xeyli artıb. Uşaq Neyroloqu Prof. Dr. Nur Aydınlı bildirir ki, ba

.

Səhər yeməyində yeyənin zehni açılır: Alzheymer və demans riskini azaldır

Elm insanlarının fikrincə, qidalanma vərdişində edilən kiçik dəyişikliklər belə erkən yaşda başlayan demansın (yaddaş zəifləməsi) qarşısının alınmasında mühüm rol oynaya bilər. Mütəxəssislər müəyyən qidaların beyni qoruyara

.

Bu maddənin əksikliyi hamilə qadınlarda düşüşə səbəb olur

Hamiləliyin pozulmasına səbəb olan zülal aşkarlanıb. xəbər verir ki, Rusiyalı alimlər hamiləliyin erkən mərhələlərində böyük əhəmiyyət daşıyan yeni bioloji mexanizmi üzə çıxarıblar. Rusiya Elmlər Akademiyasının Sitologiy

.

Hər evdə var! - Bu əşyalar sizi sonsuzlaşdırır

Hər gün evimizdə istifadə etdiyimiz bəzi adi əşyalar, məsələn plastik qablar, yapışmayan tavalar, kosmetik vasitələr və hətta ətirli sabunlar uşaq sahibi olma qabiliyyətini azalda bilər. xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssislə

.

Bioloji qocalmanın başladığı yaş açıqlandı

Yetkinlik yaşına qədər insan orqanizmi hüceyrənin sağ qalması üçün vacib olan genomun bir hissəsi olan ribosomal DNT funksiyasını aktiv şəkildə saxlayır. Ancaq yetkinlik dövründə onun effektivliyi azalır və qocalmanın molekulya

.

Qəhvəni bu yaşa qədər içmək olmaz - Açıqlama

Uşaqlara qəhvə içmək olmaz. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq və epileptoloq Vasili Plotnikov uşaqların və yeniyetmələrin nə vaxtdan qəhvə içə biləcəyini izah edib. Onun sözlərinə görə, beynəlxalq tibbi tövsiyələrə əsasə

.

İnsanı 10 yaş cavanlaşdıran tərəvəz - Çox adam bilmir

Badımcan bir çoxlarının süfrəsində tez-tez yer alan tərəvəz olsa da, çoxumuz onun sağlamlığa müsbət təsirini lazımınca bilmirik. Halbuki bu sadə tərəvəz təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də orqanizm üçün olduqca faydalıdır

turlar.az

qadın geyimi toy makiyajlari gozel gorunmek qrip və soyuqdəymə cins şalvar 2025 geyim kolleksiyasi monika belluççi kosmetika tanisliq vetene aid atalar sozu veten sağlamlıq tərəzi bürcü