Bu səbəblərə görə limonu dondurucuda saxlamaq lazımdır

Bu səbəblərə görə limonu dondurucuda saxlamaq lazımdırBu səbəblərə görə limonu dondurucuda saxlamaq lazımdır.
Limon orqanizm üçün çox xeyirlidir. Onun tərkibində çoxlu miqdarda faydalı maddələr var. Bu maddələr insanın sağlamlığı ilə problemi olduğunda, bir çox xəstəliklərin müalicəsində çox köməklik göstərir.
Limon daxili parazitlərlə, infeksiya və bakteriyalarla mübarizədə, mikroblara qarşı təsir göstərir. Bundan başqa gündəlik limon qəbulu arterial təzyiqi normada saxlamağa qadir olan bir meyvədir.
Gündə 1 limon yemək bütün bədəni toksinlərdən təmizləmək deməkdir. Ekspertlərin araşdırmaları limonun qabığının da, tumunun da, şirəsinin də faydalı olduğunu sübut etmişdir. Ekspertlərin fikrincə limonun qabığında olan vitaminlırin sayı, şirəsində olan vitaminlərin sayından qat-qat çoxdur. Onların araşdırmaları limonun və tərkibində limon olan içkilərin orqanizmdə olan xərçəng hüceyrələrinin artmasına mane olduğunu da təsdiqləmişdir. Ekspertlər limonun döş xərçənginin müalicəsində də faydası olduğunu söyləyirlər.
Limonun tərkibində əvəzsiz faydalı maddələrin olduğunu öyrəndiyiniz üçün sizlərə onun dadına tez-tez baxmağı tövsiyə edirəm. Nəzərinizə çatdırım ki, dondurucuda saxlanılan limonun faydası təzə limonun faydasından artıqdır. Limondan istifadə etmək üçün aşağıdakı qaydaya əməl etməniz kifayətdir:
- Limonu bütöv və ya dilimlənmiş şəkildə dondurucuya qoyun.
- İstədiyiniz zaman onu dondurucudan çıxardın və sürkəcdən keçirib bütün qidalarınızda istifadə edin.
Sürtkəcdən keçirilmiş, donmuş limonu çayınıza, makaronlu yeməklərə, şorbalara və limonadlara qatmaq mümkündür.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1273   Tarix: 08 sentyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

turlar.az

geyim dəbləri hamiləlik makiyaj etmek qaydalari sharlotka resepti abşeron tortu dəri xəstəlikləri zirincin faydaları kosmetika naz mila xanim az qoğalın nağlı toy gecesı üzeyir hacıbəyli