Burger niyə zərərlidir? - Daha faydalı etməyin üsulları

Burger niyə zərərlidir? - Daha faydalı etməyin üsullarıBurgerlər ən çox sevilən fast food yeməklərindən biridir, amma təəssüf ki, çox vaxt yağlı, kalorili və sağlamlıq üçün ziyanlı ola bilərlər.
Milli.Az xəbər verir ki, bəzi sadə dəyişikliklər və doğru inqrediyentlər ilə burgeri daha sağlam və faydalı hala gətirmək mümkündür:
Burgerin əsas inqrediyenti ət olduğu üçün ən birinci dəyişiklik ət seçimində olmalıdır. Ənənəvi yağlı mal əti yerinə toyuq, hinduşka, balıq və ya bitki əsaslı ət alternativləri məsələn, soya və ya noxuddan hazırlanmış burgerlər seçilə bilər. Bu, yağ miqdarını azaldaraq, daha çox protein və az kalorili bir variant təqdim edir.
Ağ çörək yerinə tam taxıllı çörək seçmək burgerin daha sağlam olmasına kömək edər. Tam taxıllı çörək liflə zəngindir və bu da həzm sistemini tənzimləməyə, qan şəkərini balanslaşdırmağa və uzun müddət tox qalmağa kömək edir.
Burgerlərə əlavə edilən mayo və digər yağlı soslar, çox sayda kalori və şəkər əlavə edir. Bunun yerinə təbii yoğurt, avokado, qatıq əsaslı soslar və ya evdə hazırlanmış zeytun yağı ilə qarışdırılmış təbii soslar seçilə bilər. Bu, həm daha az kalori, həm də daha çox sağlam yağ təmin edəcək.
Burgerinizi daha zəngin və faydalı etmək üçün daha çox tərəvəz əlavə edin. Pomidor, xiyar, göyərti və avokado kimi tərəvəzlər həm zövqlü, həm də qida dəyəri yüksək olan komponentlərdir. Həmçinin, tərəvəzlər vitaminlər, minerallar və antioksidanlar baxımından zəngin olduğu üçün bədəninizə faydalıdır.
Ənənəvi burgerlərdə çox vaxt yüksək miqdarda şəkər və duz istifadə olunur. Şəkərli içkilər və süfrə duzu yerinə, təbii sprey və otlar ilə burgeri dadlandıra bilərsiniz. Bu, həm ürək xəstəlikləri riskini azaldar, həm də qan təzyiqini normallaşdırar.
Ənənəvi fast food burgerləri tez-tez yağlı qızartmalarla verilir. Bunun əvəzinə, burgerləri qril üzərində bişirmək, daha az yağ və kalori ilə dadlı nəticələr əldə etməyə kömək edər. Qril burgerlər həm də daha sağlam və təbii bir seçimdir.
Əgər burgerin içində ət və ya tərəvəz qızardırılacaqsa, zeytun yağı istifadə etmək faydalı olacaq. Zeytun yağı sağlam doymamış yağlarla zəngindir və ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Qeyd edək ki, bu üsullarla burgeri daha sağlam, dadlı və qida dəyəri yüksək bir yeməyə çevirə bilərsiniz. Sağlam burgerlər həm orqanizmə fayda verir, həm də dadını heç bir şəkildə itirməz!
Aysel Əkbər
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 882   Tarix: 15 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

turlar.az

makiyaj instagram donlar 2025 qaşların formalari sepkilere qarsi mualice quru deri ucun maska əkizlər bürcü zara ayaqqabilari 2025 kosmetika dovsan narin faydasi qurd ve quzu kahfe kali faydalı məsləhətlər