Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Çay içərkən bu səhvə yol verməyinAzərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. 
Milli.Az Yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, çay dedikdə ilk ağla gələn zərərli detal şəkər olur. Bu səbəbdən son illərdə bir çox çay içənlər onu şəkərsiz qəbul etməyə öyrəşərək, zərərinin aradan qalxdığını düşünürlər. Fəqət, çay barədə narahat edən tək şey şəkər deyil. Təəssüf ki, evdə və ya kafelərdə istifadə olunan çaydanlar da çayın sağlamlığa təsirini müəyyən edir. Çayların sağlamlığa mümkün təsirləri ilə bağlı araşdırma aparan elm adamları çay içənlərdə tez-tez rast gəlinən sağlamlıq problemlərinin əksəriyyətinin istifadə edilən çaydanla bağlı olduğunu müəyyən ediblər. 
Qaranlıq və ətrafa tökülə bilən materiallarla örtülmüş çaydanlar illərlə istifadə edilərsə, göbələk və bakteriya əmələ gətirməyə başlayır. Kənar müşahidəçi tərəfindən aşkarlanması asan olmasa da, belə çaydanlarda dəmlənən çayda bakteriya və göbələklər çoxalır və müntəzəm olaraq içilən çayla orqanizmə daxil olur. Orqanizmə mənfi təsirləri ilk vaxtlarda hiss olunmasa da, ev şəraitində çayın müntəzəm istifadəsi nəticəsində ona məruz qalan bakteriya və göbələklər bir müddət sonra insan sağlamlığının pisləşməsinə səbəb olur. 
Qida zəhərlənməsi və həzm sistemi infeksiyaları da daxil olmaqla, sağlamlıq pozğunluqlarına səbəb olan yanlış çaydan istifadənin qarşısını almaq olduqca sadədir. İsti su və çay komponentləri çaydanla təmasda olduqda, mədə və böyrək funksiyalarına zərər verə bilən tanenlər və oksalat duzları əmələ gəlir. Buna görə də, çay dəmləməzdən əvvəl, bütün izləri tamamilə aradan qaldırmaq üçün həmişə çaydanın özünü və dəmləyici hissəsini yaxşıca yaxalamalısınız. Əgər çox qalın və qabıqlı örtüyə malik çaydanınız varsa, ondan tez bir zamanda qurtulmalı və sağlamlığa uyğun istehsal olunan firmaların istehsal etdiyi çaydanları seçməlisiniz. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 935   Tarix: 13 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Uzun ömür yaşamaq istəyirsinizsə, yatın

Pis yuxu rejimi beynin "təmizlənməsinə" mane olur və toksinlərin yığılmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə alimlər xəbərdarlıq edir. Beyin toxumalarında yığılan toksinlərin, o cümlədən Alzheimer xəstəliy

.

Gecə oyanmaların səbəbi açıqlandı - Problem əlamətidir?

Gecə yuxu zamanı qısa və ani oyanmalar həmişə yuxusuzluq əlaməti sayılmır. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətində çalışan terapevt David Gurley Daily Mail nəşrinə müsahibəsində bildirib. Həkimi

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

sade makiyaj sekilleri sac duzumleri qadin dunyasi əllərin tərləməsi azad qadin kliniki ölüm tutma reseptleri kosmetika mekteb qaynana novruz hakisdalari prostat masturbasiya nedir