Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Çay içərkən bu səhvə yol verməyinAzərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. 
Milli.Az Yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, çay dedikdə ilk ağla gələn zərərli detal şəkər olur. Bu səbəbdən son illərdə bir çox çay içənlər onu şəkərsiz qəbul etməyə öyrəşərək, zərərinin aradan qalxdığını düşünürlər. Fəqət, çay barədə narahat edən tək şey şəkər deyil. Təəssüf ki, evdə və ya kafelərdə istifadə olunan çaydanlar da çayın sağlamlığa təsirini müəyyən edir. Çayların sağlamlığa mümkün təsirləri ilə bağlı araşdırma aparan elm adamları çay içənlərdə tez-tez rast gəlinən sağlamlıq problemlərinin əksəriyyətinin istifadə edilən çaydanla bağlı olduğunu müəyyən ediblər. 
Qaranlıq və ətrafa tökülə bilən materiallarla örtülmüş çaydanlar illərlə istifadə edilərsə, göbələk və bakteriya əmələ gətirməyə başlayır. Kənar müşahidəçi tərəfindən aşkarlanması asan olmasa da, belə çaydanlarda dəmlənən çayda bakteriya və göbələklər çoxalır və müntəzəm olaraq içilən çayla orqanizmə daxil olur. Orqanizmə mənfi təsirləri ilk vaxtlarda hiss olunmasa da, ev şəraitində çayın müntəzəm istifadəsi nəticəsində ona məruz qalan bakteriya və göbələklər bir müddət sonra insan sağlamlığının pisləşməsinə səbəb olur. 
Qida zəhərlənməsi və həzm sistemi infeksiyaları da daxil olmaqla, sağlamlıq pozğunluqlarına səbəb olan yanlış çaydan istifadənin qarşısını almaq olduqca sadədir. İsti su və çay komponentləri çaydanla təmasda olduqda, mədə və böyrək funksiyalarına zərər verə bilən tanenlər və oksalat duzları əmələ gəlir. Buna görə də, çay dəmləməzdən əvvəl, bütün izləri tamamilə aradan qaldırmaq üçün həmişə çaydanın özünü və dəmləyici hissəsini yaxşıca yaxalamalısınız. Əgər çox qalın və qabıqlı örtüyə malik çaydanınız varsa, ondan tez bir zamanda qurtulmalı və sağlamlığa uyğun istehsal olunan firmaların istehsal etdiyi çaydanları seçməlisiniz. 
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 720   Tarix: 13 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolon xərçənginə səbəb olan iki əsas amil

Elm adamları kolon xərçəngi riskinin artması ilə əlaqəli iki anatomik quruluşa diqqət yetiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu tapıntılar müxtəlif ölkələrdən, o cümlədən Avropa və ABŞ-dan olan tibb mütəxəssisləri tərəfində

.

İmtahana hazırlaşanların NƏZƏRİNƏ: Günün bu saatları dərs oxusanız, beyin

Qısa müddət sonra on birinci sinif şagirdləri buraxılış və qəbul imtahanları verəcək, ali və orta ixtisas təhsili müəssisələrinin tələbələri üçün isə yay sessiyası başlayacaq. Bir çox tələbə vərdiş etdiyi gecə dərslərində

.

Qaraciyəri təmizləyən qidaların SİYAHISI

Qaraciyəri təmizləməyə kömək edəcək və bu orqanın fəaliyyətini dəstəkləyəcək məhsulların siyahısı tərtib edilib.   -a istinadən bildirir ki, siyahını kardioloq Olqa Bokeriya tərtib edib. Onun sözlərinə görə, sağlam qaraciyə

.

Bu yağlar qanı laxtalandırır

Həkimlər qan laxtalanma riskini artıran yağ növlərini açıqlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, bu yağlar qızartma zamanı xüsusilə təhlükəli olur. Həkimlər omeqa-6-da yüksək olan yağların istehlakının mümkün təhlükələr

.

30 dəqiqədən artıq telefonla danışmaq

Gündə 30 dəqiqədən artıq telefonla danışmaq və sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək təzyiqə təsir edir. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Yevgeni Şlyaxto telefonun müasiir insanlara təzyiq problemi yaratmasından danışıb:

.

Arzuları yerinə yetirən sehirli ot – Zəncirotu barədə bilmədiklərimiz

Ana təbiət əslində hamıya səxavətlə davranır,  otunu, çiçəyini insanların ayaqları altına sərir. Sadəcə, biz onun dilini bilmirik, hansı otun, çiçəyin hansı dərdə dərman olmasından xəbərsizik. "Şəfalı bitkilər"

.

Mədə üçün ən faydalı ədviyyat: qastritin dərmanı

Ədviyyatlar arasında mədə üçün ən faydalısı hildir. -a istinadən xəbər verir ki, dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olan hil Cənubi Asiyanın məhdud bölgələrində bitir. Bu səbəbdən nadir və qiymətli ədviyyatdır. - Hi

.

Çiyələyi bu qidalar ilə birlikdə yemək olmaz

Çiyələyin müəyyən qidalarla birləşməsi həzm problemlərinə səbəb ola bilər. .   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər çiyələyi süd məhsulları ilə birləşdirməyi məsləhət görürlər. Ağciyəri toksinlərdən təmizləyən qidalar

.

Şaftalı bu xəstəliyi olanlara faydalıdır

Şaftalı şirin və dadlı meyvə olması ilə yanaşı, vitamin, minerallar, orqanik turşular, efir yağları, qidalı liflər və s. faydalı maddələrlə zəngindir. Həmçinin bu meyvənin insan sağlamlığına bir çox faydaları var. -a istinadə

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi hamilelikde qidalanma qadın geyimi bir yaşına qədər körpələrə qulluq aybasi ucun derman uşaqlar üçün yemişan faydaları kosmetika sanama qiz evi haxista vətən həsrəti bürclər azerb clpaq qadinlari