Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Çay içərkən bu səhvə yol verməyinAzərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. 
Milli.Az Yenisabah.az-a istinadən xəbər verir ki, çay dedikdə ilk ağla gələn zərərli detal şəkər olur. Bu səbəbdən son illərdə bir çox çay içənlər onu şəkərsiz qəbul etməyə öyrəşərək, zərərinin aradan qalxdığını düşünürlər. Fəqət, çay barədə narahat edən tək şey şəkər deyil. Təəssüf ki, evdə və ya kafelərdə istifadə olunan çaydanlar da çayın sağlamlığa təsirini müəyyən edir. Çayların sağlamlığa mümkün təsirləri ilə bağlı araşdırma aparan elm adamları çay içənlərdə tez-tez rast gəlinən sağlamlıq problemlərinin əksəriyyətinin istifadə edilən çaydanla bağlı olduğunu müəyyən ediblər. 
Qaranlıq və ətrafa tökülə bilən materiallarla örtülmüş çaydanlar illərlə istifadə edilərsə, göbələk və bakteriya əmələ gətirməyə başlayır. Kənar müşahidəçi tərəfindən aşkarlanması asan olmasa da, belə çaydanlarda dəmlənən çayda bakteriya və göbələklər çoxalır və müntəzəm olaraq içilən çayla orqanizmə daxil olur. Orqanizmə mənfi təsirləri ilk vaxtlarda hiss olunmasa da, ev şəraitində çayın müntəzəm istifadəsi nəticəsində ona məruz qalan bakteriya və göbələklər bir müddət sonra insan sağlamlığının pisləşməsinə səbəb olur. 
Qida zəhərlənməsi və həzm sistemi infeksiyaları da daxil olmaqla, sağlamlıq pozğunluqlarına səbəb olan yanlış çaydan istifadənin qarşısını almaq olduqca sadədir. İsti su və çay komponentləri çaydanla təmasda olduqda, mədə və böyrək funksiyalarına zərər verə bilən tanenlər və oksalat duzları əmələ gəlir. Buna görə də, çay dəmləməzdən əvvəl, bütün izləri tamamilə aradan qaldırmaq üçün həmişə çaydanın özünü və dəmləyici hissəsini yaxşıca yaxalamalısınız. Əgər çox qalın və qabıqlı örtüyə malik çaydanınız varsa, ondan tez bir zamanda qurtulmalı və sağlamlığa uyğun istehsal olunan firmaların istehsal etdiyi çaydanları seçməlisiniz. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 863   Tarix: 13 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Süni şəkildə yetişdirilən qarpızı necə tanıyaq? - Ekspert AÇIQLADI

"Mövsümündən əvvəl satışa çıxarılan meyvə və tərəvəzlər insan sağlamlığına ziyan vurur". . Bu sözləri qida məsələləri üzrə ekspert İlkin Şirinov -a açıqlamasında deyib. . O bildirib ki, sağlamlığa zərər  ən ço

.

Bu 6 peşədə işləyənlər diqqətli olsun - Xərçəng riskini artırır

İngiltərənin aparıcı həmkarlar ittifaqlarından biri olan GMB bəzi peşə sahələrində çalışan şəxslərin sidik kisəsi xərçəngi riski ilə daha çox üzləşdiyini açıqlayıb. xəbər verir ki, həmkarlar ittifaqının son üç ildə xəstəliy

.

Yatmaqda çətinlik çəkirsiniz? - Alimlərin tövsiyə etdiyi bu üsul

Yuxusuzluqdan əziyyət çəkirsinizsə, alimlərin də təsdiqlədiyi və yuxuya getməyə kömək edən sadə, lakin təsirli bir ayaq üsulunu sınamağın vaxtı çatıb. xəbər verir ki, yatmaqda çətinlik müxtəlif tibbi səbəblərlə əlaqəli ol

.

Diyetoloq: Tərəziyə hər gün yox, həftədə bir dəfə çıxmaq daha doğrudur

Danimarkanın Orhus Universitetinin diyetoloqu Sandra Vigelene bədən çəkisinin düzgün qiymətləndirilməsi ilə bağlı vacib tövsiyə verib. Onun sözlərinə görə, çəki ölçmək üçün hər gün tərəziyə çıxmaq doğru yanaşma deyil. Əvəzində

.

Hər gün badam yemək olarmı?

Badam vitaminlər, minerallar, antioksidantlar, lif və faydalı yağlarla zəngin olan çox faydalı bir qida məhsuludur. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, o, həm dərinin, həm də sümüklərin sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir

.

Qarındakı təhlükəli piy qatından xilas olmağın 10 effektiv yolu - Həkimlər açıqladı

"Vəqərli piy" kimi tanınan visseral yağ qarın boşluğunun dərinliklərində yerləşir və mədə, qaraciyər, bağırsaq kimi həyati vacib orqanları əhatə edir. . xəbər verir ki, qaynarinfo-nun məlumatına görə, həkim Sim

.

Bu konfetləri yeməyin - Tərkibində xərçəng yaradan maddə tapıldı

Britaniyada məşhur "Jolly Rancher" konfetləri ilə bağlı təcili geri çağırış elan edilib. xəbər verir ki, buna səbəb tərkibində xərçənglə əlaqələndirilən maddələrin tapılmasıdır. Qida Standartları Agentliyinin (FSA

.

Bu qidaları yeyin, təzyiq probleminiz olmayacaq

Yüksək qan təzyiqini nəzarətdə saxlamaq üçün illərdir duz istehlakını azaltmaq məsləhət görülür. Lakin Kanadada aparılan yeni araşdırma bu yanaşmanın təkbaşına kifayət etmədiyini ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, Vaterloo Universitetində

.

Qəhvə bu formada içiləndə ömrü uzadır

ABŞ-də aparılan genişmiqyaslı araşdırma sübut edib ki, qəhvə düzgün şəkildə içildikdə insan ömrünü uzada bilər. xəbər verir ki, Tufs Universitetinin alimləri 46 mindən çox amerikalının həyat tərzini və qəhvə istehlakını təhli

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri reseptler gözəllik məhsulları yay geyim 2025 diş ağrısı kəpəklə mübarizə ayaqda qabar həmidə arxadan olmag xanim.az qoğalın nağlı veten haqqinda bayati