Çay qocalmanı gecikdirir

Çay qocalmanı gecikdirirQidalanma qocalmaya təsir edən amillərdən biri olaraq görülür. Yediyimiz qidalar bədənimizi daha uzun və sağlam yaşamamıza kömək edə biləcək bir sıra əsas qidalarla təmin edir. Alimlərin fikrincə, çay qocalmanı ləngidən qidalardan biridir.
Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, heyvanlar üzərində aparılan təcrübələr çayın tərkibindəki polifenol adlanan bitki mənşəli birləşmələrin qurdların, milçəklərin və siçanların ömrünü uzatdığını irəli sürüb.
İnsanlar üzərində aparılan tədqiqatlar göstərib ki, çay istehlakı bir sıra yaşla bağlı xəstəliklərin riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. Ürək xəstəlikləri, diabet, demans və xərçəng kimi xəstəliklər bunlardan bəziləridir.
Bununla belə, çay istehlakı ilə bioloji yaşlanma arasındakı əlaqəni araşdıran çox az tədqiqat var.
Çinin Siçuan Universitetinin tədqiqatçıları yaşları 30-79 arasında olan təxminən 14 min iştirakçının məlumatlarından istifadə edərək çay istehlakı ilə uzunömürlülük arasındakı əlaqəni araşdırıblar.
İştirakçılardan gündə neçə stəkan çay içdikləri, içdikləri çay stəkanlarının sayı soruşulub və ümumi sayı qocalmanın bioloji göstəriciləri baxımından nəzərə alınıb.
İştirakçılar iki-dörd il sonra növbəti araşdırmada yenidən qiymətləndiriliblər. Bu məlumatlardan açıq bir nəticə ortaya çıxıb: Çay istehlakı, xüsusən də orta miqdarda çay içən insanlar üçün daha yavaş bioloji yaşlanma ilə əlaqələndirilib. Tədqiqatlar göstərir ki, gündə üç stəkan çay içmək yaşlanma əleyhinə əhəmiyyətli faydalar verə bilər. Çayın tərkibində bu potensial yaşlanma əleyhinə xüsusiyyətləri dəstəkləyən bir sıra molekullar var.
Çay bitkisi polifenollar və antioksidantlarla zəngindir ki, bu da iltihabın azaldılmasında, hüceyrə reaksiyalarının zəhərli əlavə məhsullarının təmizlənməsində və hüceyrə dövriyyəsinin artırılmasında rol oynayır.
Tədqiqat çayın qocalma prosesini yavaşlatmaqda və yaşa bağlı xəstəliklərin riskini azaltmaqda təsirinə dair maraqlı sübutlar təqdim edib. Nəticələr çayın qidalanmaya əsaslanan qocalma əleyhinə müdaxilələrin inkişaf etdirilməsində və sağlam qocalma siyasətinin istiqamətləndirilməsindəki rolunu vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 877   Tarix: 26 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Bu 5 qidanı uşaqlara vermək olmaz

Uşaqların immun sistemi və həzm orqanları hələ tam inkişaf etmədiyi üçün bəzi qidalar onlara ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər valideynləri aşağıdakı 5 məhsulu uşaqlardan uzaq tutmağa çağırır:. 1. Qazl

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV

Mütəxəssislərə görə, dişlərinizi necə fırçalamağınız ağız sağlamlığı üçün neçə dəfə fırçaladığınızdan daha vacibdir. Səhər və axşam dişlərinizi fırçalamaq əksəriyyətimiz üçün bir vərdişdir. Lakin, mütəxəssislər deyirlər ki

.

Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti

Sağlamlıq riskləri barədə məlumatlı olmaq və hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu bilmək həyatınıza nəzarəti artırır. -ın xəbərinə görə, bəzi əlamətlər o qədər zəif olur ki, insanlar onları çox vaxt hiss etmir v

.

Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün

Xüsusilə sıx nəqliyyatın olduğu ərazilərdə balkonda paltar qurutmaq ciddi sağlamlıq riski yaradır. Ekoloqların sözlərinə görə, şəhər mərkəzlərində və maşınların çox hərəkət etdiyi küçələrə baxan balkonlar fərqinə varmada

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Yeməklərinizə 1 qaşıq qatın - Soyuqdəymədən qoruyur: Tərkibində 3 vacib vitamin var

Yeməklərə dad və ətir qatan ədviyyatlar eyni zamanda tərkibindəki vitamin və minerallarla da sağlamlıq baxımından önəmlidir. xəbər verir ki, qədimdən bəri süfrələrdə yer alan kəklikotu güclü təsirləri ilə alimlərin diqqətin

turlar.az

toy makiyaji sekilleri reseptler toy gecesi dil haqqinda atalar sozu pol breqq dirnaqlar ucun maska qadinda cinsi isteksizlik kosmetika veten haqqinda bayati naz mila xanım az novruz hakista qaynana