Çayı zəhərə çevirən dəmləmə qaydası
Çayın faydalı olması onu dəmləmək və içmək üçün müəyyən qaydalara riayət etmək lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, amma bu sağlam içkini zəhərə çevirən dəmləmə və içmə qaydaları var.
Necə çay dəmləmək və içmək olmaz?
Çayı çox yüksək atəşdə dəmləməməlisiniz. Belə çay içmək taxikardiya, əllərin titrəməsi, susuzlaşdırma və həzm problemləri yaradır.
Acqarına çay içməməlisiniz, çünki bu, mədə şirəsinin istehsalını azaldır.
Yeməkdən dərhal sonra çay içməməlisiniz, çünki bu, qidadan zülalın udulmasını pozur. Ən azı yarım saat gözləmək lazımdır.
Çox isti çay içmək qəti qadağandır, çünki bu, özofagus xərçənginə səbəb ola bilər.
Həmçinin, tabletlərinizi çayla qəbul etməməlisiniz. Dərmanlar yalnız su ilə qəbul edilməlidir.
Bundan əlavə, dünənki çayı içməməlisiniz. Bir gecədə çaynikdə qalan çay patogen mikroorqanizmlər üçün çoxalma zəmininə çevrilir.
Milli.Az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI
Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Çayxorlara pis xəbər
Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı